Jump to content

-Abraxas-

Iskreni članovi
 • Posts

  964
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  279443689

Profile Information

 • Location
  Daath

Profile Fields

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

4098 profile views

-Abraxas-'s Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

0

Reputation

 1. Da, ascedent je devica. Merkur je u osmoj kuci u ovnu, dok u jarcu imam Neptun, Saturn i Uran u 4. kuci. Ja sam mislio da je Saturn za Ovnove prilicno zajeban jer donosi organicenja sa sobom koja ovnovi ne podnose, ali ih ne mogu ukloniti jer je uticaj saturna jaci. No, tvoja intepretacija mi se puno vise svidja, nadam se samo da je i tacna. Mozda i okacim natalnu ovih dana.
 2. Do kakvih manifestacija može da dođe kada Saturn prolazi kroz prvu kuću?
 3. Da i ne, tehnike disanja mogu da budu veoma pomoćne, ali nisu potrebne za astralnu projekciju. Ja mislim da je njihova korist u tome što se uz pomoć njih može dovoljno energije "stvoriti" koja je potrebna za projekciju, ali tehnike disanja poput pranajame nisu nešto bez čega se neko neće da projketuje. Glavna stvar jeste da se pravilno diše i u nekom ritmu... Mada ja dosad nisam nikad imao problema sa disanjem, tako da i ne mislim da je to baš toliko važno za astralnu projekciju. Ne znam koliko puta je potrebno reći da do gubitka veze sa tijelom ne može doći, osim ako je neko napadnut od strane nekog bokora ili veoma iskusnog magičara, ali mogućnost za takvo nešto je veoma minimalna. Problem je ostati odvojen od tijela, a to da će se vrpca prekinuti nije starno razlog za ikakvu brigu, pošto se astralno tijelo automatski vraća.
 4. Projekcija u realnom tj. materijalnom svijetu se zove real- time OBE, za koju bi čak i neki rekli da nije astralna projekcije, pošto nije na astralu. Ta vrsta projekcije se, ako se ne varam, zove i eterična projekcija. Tokom te projekcije je moguće vidjeti stvari onakve kakve jesu u materijalnom svijetu. mada mi nije baš najjasnije kako neko ko se eterično projektuje može biti viđjen od strane neke druge osobe, jer to bi već bilo nešto drugo... Što se tiče smrti i ap, to je naravno glupost. To šo je bardon to napisao ne znači da je tako, možda je to samo zbog toga što nije htio da se početnici bavi sa time, a možda i zato što nije imao veze. Bardon je ponekad i mješao pojmove, tako da me tu ništa ne čudi. To nije baš tačno. Takođe ne bih pričao baš tak sigurno o astralu kao ti, ako već i sam kažeš da se nikad nisi astralno projektovao. Ako Bardon kaže da je tako, to ne znači da je tačno.
 5. Meni se čini da je to najvjerovatnije srbijanski fenomen, a možda samo i beogradski. Nisam baš upućen u tu cijelu srbijansku nazovimo metal "scenu", dok međutim imam dosta drugova iz Bosne kod kojih taj pljuvački state of mind nisam primjetio. Možda to ima veze sa tim što su u manjem gradu, pa kada sviraju neki rok/metal bendovi, onda se i ide tamo sluša muzika, benguje i pjeva. Ili pak, ako ti se muzika baš baš ne sviđa, jebeš članovima benda majku i odeš. Naravno, imaš i tamo pljuvača, ali to su uglavnom pojedinci. Što se tiče tih inteligentih odrednica kod metalaca, pa i toga nema baš toliko, Mislim, uvijek se nađu likovi koji će smatrati da su oni tvrđi metalci zato što slušaju Slayer umjesto Maidena, jer su Maideni za njih neki hevi metal, dok je Slayer thrash, ali takvi likovi su uglavnom ovaploćenja debilnosti tako da i nisu vrijedni pomena. Ja ipak dosad nisam sreo nikog starijeg od 15 godina da ne sluša neki hevi metal bend samo zato što je hevi a ne spid. Iako su meni većina power metal bendova muziča smejurija sa debilnom ideloškom pozadinom, opet kada čujem neku dobru pjesmu od manowara, naravno da neću prestati da je slušam samo zato što je od nekog power metal benda. Upravo zamišljam koliko bi to jadno bilo... Meni je veći problem ta neka netolernacija među metalcima, pa kada neko kaže da Alogia i nije baš nešto, ispada kao da je u u doba inkvizicije rekao da je bog crnac, jer je ipak nerazumljivo kako neko može za trenutno "najpoznatiji" srpski metal bend reći da nije ništa posebeno, ili nedaj bože, da je sranje. Sada se ja pitam da li vi možda ne pretjerujete ili je ipak Kali Yuga doba zavladalo?
 6. Crowley nije za početnike, jer je on od svojih čitalaca zahtjevao ogromno znanje, tj. on nije bio u stanju jednostavno da piše, osim možda u knjizi "magick in theory and practice", koju bi svako, ko želi magijom da se bavi, trebao da posjeduje. Regardie je tu puno jednostavniji i prilagodniji za početnike.
 7. Prvo pitaj šta te interesuje, ipak hermetizam je veoma širok pojam, uz to ono što ljudi podrazumijevaju pod hermetizmom se uglavnom može naći u knjigama, zato i nije više hermetizam, niti okultizam. Uzmeš lijepo knjige od Israel Regardija, možda i od Elifasa Levija etc., pa čitaš, čitaš, sve dok ne odlučiš nešto da uradiš etc. Imaš google i tu sve možeš naći.
 8. http://rapidshare.com/files/94488981/OOB.rar Više od ovoga ti nije potrebno, ukoliko želiš samo astralnu projekciju da savladaš. I da, opuštanje je ključna tehnika kada je u pitanju astralna projekcija, mada se i uz pomoć šamanističkih tehnika, kod kojih opuštanje nije potrebno, može astralno projektovati, ali to je već druga priča.
 9. Vaistinu, prazna Runa je otprilike nešto kao izmišljotina New Agera. Ona je navodno Odinova Runa, što je naravno čista glupost, i kaže se da ima otprilike značenje slično Runi Peord kada se u divinaciji koristi. Od New Agera uglavnom nema ljeba.
 10. Baš je zanimljivo koliko se pseudo-obrazovanih muzičara napalilo na moju polu-ozbiljnu tvrdnju da je mocart dosadan. Pogotovo onaj lik koji tvrdi da je , zamislite to, Paganini, čijih 93% kompozicija su sinonim za dosadno drkanje violine, sa izuzetkom 24. Caprice i La Campanelle, i Rahmanjinov zanimljiviji od Mocarta. Kao prvo, ja i ne mislim da je MOcart toliko dosadan, ali dosadan je taj jeftini elitizam kod likova koji misle da su obrazovani i da se razumeju u muziku zato što znaju da nabroje nekoliko likova kao Rahmanjinova i neke ostale selje koji su se stalno ponavljali. Metalci uobičajeno počnu da seru, da pljuju po nekom bendu, ako taj bend izda neki album koji nije toliko kreativan kao prošli albumi, jer jebote, to je bre sramota da kopiraju druge bendove ili da kopiraju sami sebe, ali slabo se kad čuje da će neko reći da je neki klasični ili barok kompozitor selja i da se stalno ponavlja. Eto, jedan primjer: Bah je se u 70% svojih kompozicija ponavljao kao ni nijedan najenekreativniji metal bend, pa opet svi misle da ako počnu da kenjaju kako je on bio toliko od Boga nadareni genije da je to automatski dokaz da se oni razumeju u muziku. Zato, Fuck Off!
 11. Umberto Eko- Fukoovo klatno Odlična knjiga, samo mnogo teška. Svaki put kada čitam Ekoa primjetim da nisam dovoljno obrazovan da bi sve razumeo.
 12. Baš vala! Kako si samo mogao, nevjerniče?
 13. Lepo, lepo bogami. Ima stila momak, samo je trebao nešto drugo odsvirati, mocart je dosadan.
 14. MIslim da je stvar u tome šta master Dushan podrazumijeva pod trzanjem, pogotovo kada su ribe u pitanju.
×
×
 • Create New...