Jump to content

Ancalagon

Iskreni članovi
  • Posts

    475
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About Ancalagon

  • Birthday 12/21/1991

Profile Information

  • Location
    Beograd

Profile Fields

  • Gender
    Male

Ancalagon's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

35

Reputation

  1. Može al svašta nešto bolt on . Vrlo je moguće da je neko njemu takođe prodao tu gitaru kao MIJ i da je on u nekom trenutku shvatio, pa je hteo da je se otarasi (stajala je na oglasu 6 meseci sigurno), ko ga jebe... U svakom slučaju nek te lepo služi taj Burny!
  2. Da, zaboravih to za serijski broj na headstocku, i manje više sam imao istu raspravu sa njim. Takođe, prodaje neki tip iz Kruševca Burny LP RLG 55 kao Japanca a vrlo lako se dođe do informacije da je kina ili u najboljem slučaju koreja. Čini mi se da stariji Burnyji imaju long tenon, moguće da grešim, da sam to pomešao sa Edwardsima. Nebitno, možda si se malo sjebao, svakako si platio ispod 400 eura (kolko se sećam da je bilo poslednji put kad sam gledao na KP), nije prevelika šteta, ako svira dobro gitara zadrži je. P.s. Tvoj model je najverovatnije RSG-55 ili tako nešto slično, gugluj i pogledaj.
  3. Definitivno , mada zadovoljan sam Studiom kog sam uzeo, radi baš lepo. Lep je taj SG i cimao sam lika koji ga je prodavao ranije za neku zamenu, bolje si prošao iz perspektive autentičnosti i osećaja što si uzeo SGja sa set neckom, nego taj Greco koji je bolt on (mada i sam sam se ložio neko vreme na bolt on japance lpjeve). Inače jel si proverio tipične stvari koje se gledaju za MIJ Burny-je? Tipa trussrod cover treba da ima 2 šrafa na svim MIJ modelima, 3 šrafa su Kina ili Koreja (u 90 % slučajeva), long tenon vrat je MIJ, short tenon Kina ili Koreja (ovo je u 100% slučajeva)? P.s.
  4. Šta mislite, menjati LTD MH2015 40th anniversary (Mahagoni telo, maple set thru vrat, quilted maple top, abonos fingerboard, emg 57 i 66) sa koferom za Aztec LP Custom sa EMG 81/60 (set neck, japanac, vrvtno fujigen, 77 godište, u dobrom stanju generalno)? Imam kompleks oću da posedujem kvalitetnog Japanskog LPja a nemam kešovine da ispljunem da kupim, pa stalno sa menjanjem petljam. Pre svega me brine da neću sa finansijske strane ispasti budala, s obzirom da o Aztecu kao firmi ima jako malo na netu, a ono što ima ne otkriva vrednost njihovih LP kopija (samo generalno dobar kvalitet, navodnu istu fabriku, izradu, specifikaciju kao Greco EG1000).
  5. Potreban gitarista za melo death / metalcore bend iz Beograda, probe su uglavnom 1 nedeljno, ekipa opuštena . P.s. Bend postoji tek par meseci, tako da ideje i predlozi su dobrodošli Kontakt: Sale 0643014338
  6. Sećam se da je svirao nekog žućkastog Laiho RRa, makar kad je turio onu masku
  7. Jel imao neko iskustva sa AMT pedalama, prvenstveno P1, P2 i R1,R2? Na osnovu onoga što sam čuo poprilično dobro reprodukuju 5150 i Dual Rec u recording mixu, ali da zvuče poprilično sranje ispred pojačala (sem ako pojačalo ima FX loop).
  8. Dao sam svog Hamer Monaca sa Dimarzio Dominionom u bridžu + 250 jevreja. Tako da mislim da sam odlično prošao (liku je bilo hitno)
  9. Moram da se pohvalim, najnoviji dodatak i ujedno prvi Gibson kog posedujem. Srećan sam ko malo dete + Washburn X50ca /
  10. Dogovoreno, čujemo se preko FB za detalje ugovora Svirao sam JB i prezadovoljan sam sa njime (a i gitara u kojoj je bio je prohujala sa vihorom), a hoću da probam DD baš iz razloga koje si ti naveo, downtuning, mahagoni džitra.i koliko zapravo zvuči zverski u toj kombinaciji.(žešči attack u odnosu na JB, utisak da su midovi izbalansiraniji, viši highovi...)
  11. Hvala na odgovorima, potvrdili ste ono što sam već sumnjao, tako da verovatno ću preskočiti taj eksperiment sa 85com u bridgu (do trenutka kad budem ponovo posedovao alder gitaru)... 81 me prosto trenutno ne interesuje, pogotovu jer se u međuvremenu pojavila opcija da uzmem Duncane preko ortaka iz Nemačke. U thomannu trenutno, JB-7100 RSD (vrlo vrlo vrlo dobra cena, al mi duša vapi za Duncan Distortionom), Ducan Distortion - oko 8 soma, Nazgul - 10 somića, Custom 5 - 7500 soma (naveo sam samo one koji me trenutno interesuju)... P.s. Da li znate nekoga ko jeftino radi ugradnju magneta (jebeni sam degen, ne znam da zalemim 2 žice)? Ili ako je neko raspoložen za naknadu u vidu alkoholnih napitaka da džemuje i pomogne mi u prefinjenom procesu instalacije magneta?
  12. Pozdrav svima posle dužeg vremena! Da li je neko od vas koristio EMG 85cu u bridžu? Iako nisam veliki fan EMGjeva (prvenstveno EMG 81, doduše taj magnet sam koristio u Alderu i kao posledica toga zvučao je poprilično tanko po mom mišljenju, a i vrlo moguće je da ga nisam koristio kako treba), privukla me je vrlo pristupačna cena (od kad se pojavila nova X serija, standardni 81, 85, 60, 89 itd. koštaju oko 8,9 soma). Gitara u koju oću da turim 85 je, mahagoni telo i vrat, 24.75 skala i sviram uglavnom iz C standard ili drop A#, što sve zajedno na papiru ne ide u prilog EMG 85ci (po nekim iskustvima koje sam čitao 85ca u mahagoniju + low tuning = blatnjav zvuk i nedovoljno definisan zvuk). Sa druge strane pozitivne stvari koje su brojne za 85cu me i privlače (alnico magnet, namuđeniji mid-ovi, bolji harmonics itd). E sad, vrlo sam skeptičan povodom otpisivanja određenih kombinacija a priori, i mislim da zvuk zavisi od mnoštva faktora, tako da zanima me vaše mišljenje? P.s. Da su trenutno duncani jeftiniji, odabrao bih JB za bridž definitivno (trenutno JB u mitrosu oko 13-14 hiljada, 2-3 hiljade više i može komplet 81-85 da se kupi), ali jebiga. Takođe postoji treća opcija u vidu Dimarizia, s tim što sa njima nemam skoro ikakvo iskustvo (sem sa Super 3)....
  13. Ma video sam, nek rade šta oće, al posle događanja kod Atš-a, 6 meseci nije moglo da se živi od njih. Činjenica je, ma kolko je više cigana bilo, zastava i barjak su pali u navijačkoj akciji, i svaka grupa bilo gde bi se ugasila posle toga.
  14. Taj isti dečko je pušten te večeri na kućno lečenje. Inače Kuruze pratim tvoje pisanije po tribini, moram priznati postao si spin majstor a la Vesić, zastavu i barjak je skinula CIA, BIA, DB, VBA, Mosad i slično. Realno gledano sačekuša planirana duže vreme, nikakav bezbednjak, špijun ili spektor nije potreban da bi se smislila takva "black ops misija". Inače slažem se da se pravi prevelika fama oko paljenja najlona, pogotovu zato što je ceo događaj maltene dopušten, vatrogasci su krenuli da reaguju tek kad je meč prekinut (a do tad je goreo ceo jug), panduri su se češali (kapiram da bi pražnjenje cele tribine izazvalo ozbiljno sranje, ali jug je bio pražnjen i početkom 2000tih kad je bilo mnogo više ljudi na istom, i mnogo manje malih govanaca koji bi pobegli čim bi videli pandura) P.s. Grupa veličine i renomea HH ako ima obraza povućiće se, možda će da krenu da prave novu priču i to je to.
  15. Још помињу оног намученог Радивојевића из Лучана, па јел нас неко зајебава? Надам се да је све ово дизање цена тих половњака...
×
×
  • Create New...