Jump to content

Dekadent

Iskreni članovi
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Dekadent

 1. Ovako:od klasicne najvishe volim Bacha i Paganinija i podosta ostalih kompozitora,uglavnom mrachnijih.

   

  Ne znam da li ste slushali tokatu,koja je pored svega nenormalno ostvarenje,onaj deo na pochetku kada orgulje sviraju ultra-dubok zvuk-neverovatno mrachan i tezak zvuk,josh malo pa kao da ima distorziju!Nije ni malo chudo shto Bacha nazivaju prvim metalcem.

   

  Sem tokate obozavam i sve iz umetnosti bezanja.

   

  Kada je u pitanju Paganini,njegov peti kapredjom smatram ni manje ni vishe nego s.a.v.r.sh.e.n.s.t.v.o.m.

   

  I ostatak opusa,ne tako veliki nazalost,takodje obozavam...jel moram da napominjem da je i on imao mrachnijih stvari?

   

   

  čoveče, lepo je što ti voliš i metal i klasiku, ali to što komentarišeš su notorne gluposti.

  klasika je klasika, muzika sa dušom. uveren sam da bi bilo koji od tih kompozitora koje svi nešto šatro porede sa metalcima, popljuvali metal, kao skrnavljenje muzike i sakaćenje duše iste. metal kao muzika jednostavno nema dušu, pa ne znam koliko god ga mešali sa bilo kakvim uticajima, on nikad neće imati takvu snagu i umetničku vrednost, i kolorit kao klasična muzika, pa ne znam o bilo kojem kompozitoru da se radi.

  metal nema dushu????

   

  hocesh reci da tekstovi metala su napravljeni onako bezveze,chisto da postoje i da ne izazivaju nikakvu snaznu i diboku reakciju kod slushaoca?

  da po kvalilitetu melodije ne mogu da dostignu klasichnu?

   

  e pa metal je u tome najvishe i uspeo,ako ne i nadvisio klasiku u brojnim aspektima.

   

  evo vam jedno klasichno-metal ostvarenje,ali na klasichnom instrumentu,pa vidite da li je metal samo dranje i udaranje:

   

   

   

   

 2. mt-2 je najbolja pedala ikad napravljena za mjetal!Ako hocete da zvuchite kao Zeppelin ili Maideni onda vam svakako treba neshto drugo,ali za cvrshci mjetal treba mt-2.

   

  jeste da je zvuk hladan,metalan,jednostavan,ali zato low rushi sve pred sobom.kao i treble koji dosta podseca na Dime Dist.kao i midL.

   

 3. ibanez-boss mt2-marshall-jedno uvo-drugo uvo-komsiluk

  to je moj lanac

  bilo nekad....

  sad-ibanez-guitar rig-zvuchnjak ili Marshall :opusteno:

   

  a efekti idu tipa noise gate-mezone-dilej-EQ-chorus

   

  volim i da chachkam pitch pedal

   

  od dista preporuchujem samo mezone i demon,ostalo sheat

   

   

   

   

   

 4. Ja ima Dimebagove zicke,ali mi se ne svidja to shto kad ih mutiramm,one nastave da daju i dalje zvuk,naravno tishi,a ja to N.E.C.U!hocu potpunu tishinu...jel mozete da mi preporuchite neke chelichne naravno,zicke kojima malo treba da stanu a mnogo da krenu....dakle crnogorski karakter!

 5. zvuk zavisi i od toga da li se radi noktem,trazlicim,na kojoj zici i gde,najvishli tonovi se dobijaju-logichno blizu magneta,a zavisi i od toga da li si utishao zici sa gornje strane jer onda dobijash samo jedan ton(od trzalice do kobilice)ili ne(onda taj+od trzalice do pochetka)

 6. Thrash je bio popularan 83-91 pa dosadio,pa ondak grunge 91-95 pa dosadio,pa nu 01-05 pa dosadio,i svako vracanje na to ce biti okarkerisano kao promashaj pa makar bilo i dobro.Mislim da ce u mjetalu uskoro da nastupi popularnost avangard-mjetala kao npr Mastodon,Opeth chija je popularanost trenutno u porastu...a kad i taj pravac dosadi svi kolektivno ripamo sa Brankovog ili se overimo.

×
×
 • Create New...