Jump to content

Volcano

Iskreni članovi
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Banovo brdo

Profile Fields

  • Gender
    Male

Volcano's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

0

Reputation

  1. Volcano

    Formula 1

    Ne slažem se. pre svega kada je počela prepiska između Stepneya i Coughlana, te informacije su došle do De la Rose koji je odmah prijavio Ron Dennisu, va ovaj odmah kontaktirao i Ferrari i FIA. Alonso nije davao nikakve informacije direktno FIA. Ron Dennis je svašta govorio, i uvek će lupetati razne gluposti, jer on je prosto takav. Tako je oduvek bilo i ne vidim razloga zašto bi se to promenilo. Izađi mu na crtu po bilo kom osnovu, i bićeš izbačen iz tima. E baš to se desilo takvim veličinama kao što su Lauda i Prost. I naravno da Alonso nije znao gde dolazi. Dečački san voziti za McLaren, sećaš se tih njegovih reči. Detinjasto. Ali takođe i Michael schumacher nije imao pojma o Ferrariju kada je potpisao ugovor sa njima. Mislim da su mnogi fanovi imali sreće što nije ostao u Benettonu još koju godinu ili prešao u Williams, do sada bi imao deset titula. A u vezi Mike Häkkinen-a, i njegovih izjava kako Coulthard nikada neće osvojiti titulu, i to je tačno. A zašto je tako? Zato što je Mika već imao sjajan odnos sa Ron Dennisom, i naravno da je proglašen u prvog vozača. Po Coulthardovim rečima još iz ranijih dana, njemu nije bilo dozvoljeno ništa da kaže, da se suprotstavi, iznese sopstveno mišljenje, ili šta god, a Mika je imao sva prava. Timska naređenja se nisu odnosila samo na Ferrari, već su bila sasvim očigledna u McLarenu (Australia '98 na primer). Nemam ništa protiv Mike, nikada nisam ni imao. Ali samo mislim da je njegov boravak na vrhu ipak bio kratkog daha, i ipak u najboljem bolidu, jer Mercedes-Ilmorov motor 1998. godine je bio remek delo od berilijuma i težak samo 80 kg u poređenju sa sa ostalima koji su težili miminum 110 kg (Cosworth). Bilo je prilično lako doći do titule te godine sa takvim bolidom. Da je mogao da potpiše ugovor sa Williamsom 1993 godine umesto Hilla, to bi već bila sasvim druga stvar, ali do toga nije došlo. Vidim da mnogi ljudi porede Miku i Kimia. Pa to je nemoguće poređenje. Samo zato što su Finci ne znače da imaju isti stil vožnje. Imaju tu neophodnu brzinu, ali je Mika bio kompletniji, ipak je imao određenu taktiku uvek rezervi plan kako da spreči da ga neko obiđe, a Kimi samo zna za dodavanje gasa i voziti brzo. I upravo zbog toga nije mogao da se prilagodi F2008 bolidu koji je ekstremno osetljiv, i prirodno je da se Massa bolje snašao sa tim bolidom jer je fleksibilniji vozač. I ono što je najzanimljivije je da danas u Finskoj mnogo veću popularnost ima Heikki Kovalainen, bez obzira što je Kimi uzeo titulu. I ja sam sada fan Kimia, sada kada je otišao Schumacher. Ali ne vidim svetlu budućnost Ferrarija, pogotovo ne zato što je odlaskom Schumachera sve počelo da se raspada i počeo mi je Ferrari da izgleda kao iz vremena 1990-1996, totalna dezorganizacija. I da, i taj Mikin udes se desio 1995 godine u Adelaidi, poslednoj trci sezone.
  2. Volcano

    Formula 1

    Kapiram šta hoćeš da kažeš. Ni meni se ne sviđa Alonsov stav, njegove izjave i ponašanje, jer on hoće da ceo tim bude okupljen oko njega, ma koji to tim bio. Više volim da to pripišem njegovoj mladosti nego egu, i ne verujem da bi se on ikada usudio da pređe u nekonkurentan tim kao što su to uradili Villeneuve i Hill. I Michael Schumacher i Heinz Harald Frentzen su trebali da pređu 1996 u McLaren, da se ostvari taj Mercedesov san o nemačkim vozačima u Mercedesovim bolidima, ali je tu prepreka bio Ron Dennis. Ali takođe ne mogu da zanemarim činjenicu da je Fernando ubedljivo najkompletniji vozač u današnjem karavanu F1. To sa McLarenom i razmenom mailova u kome su i on i De La Rosa učestvovali stvarno mi deluje sumnjivo, jer pitam se zašto je onda De La Rosa ostao u timu, pa čak i razmatran kao mogućnost za zamena Alonsa. Uostalom ta razmena podataka nije počela njegovim dolaskom u tim, nego kasnije. A da li je McLaren zaista kriv, i da li je samo posedovao ili primenjivao te dokumente na svom bolidu, o tome je teško raspravljati. I nije postojala ucena na račun Ron Dennisa, jer njega niko ne može ucenjivati. To nisu uspeli ni oni koji su mu bili najbližiji i maltene oni od kojih je zavisio. Ipak je Ron kada je video da mali Hamilton može da pobeđuje, dao mu mnogo veće šanse u timu (kao što je to uvek bio u McLarenu: Prost protiv Laude, pa onda Senna protiv Prosta, pa onda Häkkinen dok je Coulthard uvek bio samo broj dva). Onaj tim koji ima Fernanda u timu može da bude sasvim zadovoljan jer i on sam radi na razvoju bolida, aktivno učestvuje baš kao što je to nekada radio M.Schumacher. Šta će biti dalje, videćemo. Ja samo predviđam da će Renault ići napred i da će praviti sjajne rezultate. Ne navijam za njih, ali mislim da ih nikada ne treba potceniti.
  3. Divna tema, nisam je ranije primetio. Obožavam ih, ali ne baš toliko radove posle "Grains Of Sand". Sećam se da sam bio na njihovom koncertu 1990. u SKC, i zvučali su očajno. Ali svakako neprevaziđeni albumi "Children", "God's Own Medicine", "The First Chapter" i "Carved In Sand". Evo baš sad ide u pozadini "Beyond The Pale".
  4. Volcano

    Automobili

    Routasydän, potpuno si u pravu za Golfa. Je li to dvojka u pitanju? Ako jeste, odmah pitam koliko košta, jer po mom iskustvu stvarno se pokazao kao najzahvalniji dizelaš.
  5. Ima i onih koji i dan danas otkidaju na "nepoznatu devojku" Monica Bråten, koja se pojavljuje u spotu "Mother North" od Satyricon. Koliko sam ja čuo ona je i dalje Wongravenova verenica.
  6. Volcano

    Formula 1

    Kako volim kada neko namerno pogrešno protumači moj stav. Već viđeno. Dovoljno dugo pratim F1 (od 1984.), da znam da većina stvari nije tako crno-bela kako je izneto na ovim stranicama. Šta se dešavalo između Senne i Prosta, nije do samog Prosta, nego politike tima McLaren. Seti se da je potpisan ugovor sa Bergerom pre nego što je objavljeno da će Prost preći u Ferrari. Mislim da to nije fer prema čoveku koji je dao sve od sebe da postavi McLaren na noge. A to da je Senna bio bolji na stazi, sumnjam. U McLarenu je uvek postojala podela ko je prvi, a ko drugi vozač, odatle i objašnjenje maksimalne brzine na pravcima dva McLarena, koja je iznosila u proseku 26 km/h u korist Senne. A Alonsova sujeta, sasvim opravdano u skladu sa pozicijom u kojoj se nalazio. Kao svetski šampion naravno da je očekivao da će imati podršku McLarena, i lično mislim da mu je to bio glup i naivan potez da tako naslepo potpšie za McLaren. Ali na neki način ga mogu razumeti, jer Alonso je ipak i dalje mlad. Nije nikakva tajna da su mnogi veliki vozači odbili da voze za McLaren, jer su svi oni imali problema sa rukovodstvom tima, a ne obrnuto. Činjenica je da niko od nas ne zna koliko je zaista Hamilton dobar vozač, jer smo imali prilike samo da ga gledamo kako u vrhunskom bolidu osvaja samo dobre pozicije, i ne zna šta znači kako je to boriti se u sredini. Po meni, tako se ne postaje najbolji vozač. Alonso je sve to prošao, peo se korak po korak, i eto mu, dve biriljantne titule. Takođe, Alonsove izjave nemaju veze sa onim šta se događa na stazi. Može on da priča šta hoće, "da će pomoći Massi", kako da ne, a bio je jedan od prvih koji je potrčao da Hamiltonu čestita na tituli. Ali to je Alonso, takav je. A na kraju dana ipak se računa učinak na stazi, a ne da li neko daje nebulozne izjave ili ne.
  7. Meni lično odgovara ono šta se desilo na norveškoj black metal sceni. Baš zbog toga i vidim black metal kao pravac koji i treba da ide u prgoresivnom smislu, ili da poprima oblike kako bi neko nazvao black 'n' roll (Satyricon), pa Carpathian Forest sa "Fuck You All" albumom. Ihsahn sa njegovim projektima. A koliko sam primetio, Samoth se izgleda malo povukao iz muzike. To je barem moj ukus.
  8. Volcano

    Formula 1

    Nije to u pitanju, samo mi se ne sviđa nedoslednost i nazivanje raznih vozača svakakvim imenima. Volim validne argumente, a ne stalnu promenu mišljenja.
  9. Volcano

    Formula 1

    U Alonsovom ugovoru sa Renaultom ne postoji nigde klauzula da sam Alonso određuje ko će mu biti timski kolega. Ne pita se on, jer on nije okupio ceo Renault oko sebe kao što je to Schumacher uspeo da uradi sa Ferrarijem. Tako da ovaj novi dvogodišnji ugovor mnogo znači i za njega i za ceo Renault, i sasvim izvesno vidim da će najkopmletniji vozač današnjice ubrzo uzeti titulu, i to baš u Renaultu. Ne kažem da će to biti sledeće godine, ali 2010 sigurno ide na titulu. Sudeći po skicama novog Ferrarija F2009, Kimi Räikkönen ima najbolje šanse, jer su ovog puta ceo posao organizovali tako da bolid bude namenjen njegovom stilu vožnje. A što se tiče Michael Schumachera, u vreme kad je on došao u Ferrari, imao je tu mogućnost da kaže koga ne želi pored sebe u timu (David Coulthard je bio prvi na listi), tako da je Jean Todt mogao da bira između Irvine i Barrichello u to doba. I izabrali su Irvinea. Ali to je normalan slučaj u F1. Pa samo se seti da se Alain Prost direktno pitao pre početka 1988 želi li pored sebe u timu Sennu ili Piqueta, i on je izabrao Sennu. Vozači sa velikim rejtingom, kakav je bio Prost u to vreme, kakav je bio Schumacher, mogli su sebi da priušte tu privilegiju da sami biraju timskog kolegu (Doduše Prost je izbačen iz McLarena, kao i mnogi drugi vozači koji nisu odgovarali Ron Dennisu). I stvarno ne ne vidim zašto nazivaš Schumachera takvim imenima, kada je čovek bukvalno bio liga za sbe, i bio je jedini čovek-tim u celoj istoriji Formule 1. Vidim da ću imati još dosta da pišem na ovu temu. Izgleda da ovde nema pravih F1 eksperata.
  10. Norge, selvfølgelig. Svaka čast Šveđanima, ali Black Metal je nešto što ipak treba da se razvija, a to se dešava baš u Norge. Ionako je poznato da se posle smrti Euronymous-a, mnogi bandovi razmahali i nisu učinili black metal statičnim, naprotiv. Dovoljan je bio napredak Emperor, Satyricon, pa "novi zvuk" Darkthrone i ostalih. Ipak nije sve u brzini i konstantnom ponavljanju kao što to rade Šveđani. Samo mi se ne sviđda ta podela unutar same Norveške, kao da je sve postavljeno po principu "bandovi iz Oslo i okoline i scena u Bergen". Mada onaj ko poznaje Norvešku, zna koliko Bergen uzdiže sam sebe u svakom pogledu.
  11. Jag kan forstår det. Samo što ja nisam bio spreman na njihovu evoluciju.
  12. Verovatno Eric Clapton jer se vreto na jednom gramofonu negde na Konjarniku, da bi kasnije došli na red Trust, Saxon, UFO, Michael Schenker Group, ...pa sve do Emperor.
  13. Ne znam, nisam mogao da prihvatim "Promised Land". Nešto mi je nedostajalo tu.Prosto nisam osetio ni taj ni "Hear In The Now Frontier". Ono što je meni bilo čudno u njihovim ranijim radovima jeste tolika promena zvuka od albuma do albuma pa mi je onda "Empire" zaista zvučao kao da se opraštaju.
  14. Mercyful Fate - Don't Break The Oath Scorpions - Love At First Sting, Taken By Force Queensryche - Operation:Mindcrime Accept - Balls To The Wall Helloween - The Time Of The Oath Judas Priest - Defenders Of The Faith King Diamond - "Them" MSG - Save Yourself Motörhead - Orgasmatron Dio - Sacred Heart Black Sabbath - Headless Cross Axel Rudi Pell - Between The Walls U.D.O. - Animal House, Faceless World Saxon - Unleash The Beast ...
  15. Rob Halford - svemoguć Andi Deris -čovek je dokazao da ne mora imati ne znam ni ja kolike glasovne mogućnosti da bi bio najbolji, to čini njegov karakter, zato su Helloween prepoznatljivi baš po njegovom glasu, a ne više po Kiske-u Klaus Meine -fantastičan vokal, pogotovo kada peva sasvim u skladu sa tekstovima: ironija ili cinizam King Diamond - i bez falsetta zvuči sjajno, više unesen u celu koncepciju Biff Byfford - harizmatični genije, pogotov sad u poznim godinama ima ih još...
×
×
  • Create New...