Jump to content

Belobog

Iskreni članovi
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Belobog's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

3

Reputation

  1. http://forum.badnjak.com/viewtopic.php?f=6&t=996#p15780
  2. Radio emisija Peščanik propagira hrišćanski fundamentalizam, dok Srbima zamera paganizam: http://www.youtube.com/watch?v=vGssIjKa5iw
  3. Др Шешељ: ”Немам ја никаквих предрасуда ни према паганској верскојтрадицији и култури. Ја се и данас више дивим античкој Грчкој него свимхришћанским мислиоцима заједно, да се и ту разумемо.» http://www.youtube.com/watch?v=LxkE6MlXCsQ
  4. У вези Шешеља, др Шешељ: "Ја знам за моју крсну славу, за Светог Луку, да су некадaстари Срби славили Велеса. То је нешто што је национално обележје, а нехришћанско. Ниједан други хришћански народ нема крсну славу."
  5. Можда ти је такав утисак због тога што форум још увек није заживео. Од учесника зависи шта ће бити у првом плану. http://www.rastko.rs...-price_3_c.html http://www.rastko.rs...-price_2_c.html http://www.rastko.rs...-price_1_c.html Шешељ је ту теорију прочитао код Натка Нодила. И уопште, Шешељ увек прецизно наводи које ауторе и изворе користи.
  6. Не може се свима угодити. Шешељ је у својим књигама и говорима доста простора посветио старој вери Срба и Словена. + оличава онај пркосан српски дух из народних бајки.
  7. Наши преци скоро уопште нису јели животињско месо, осим за велике верске празнике (нпр. Божић, слава и слично) Веровали су да душе предака већи део године бораве у животињама. Равнотежу? Па су их истребили са скоро свих планина због равнотеже? Да, да...
  8. Раније када би ловци уловили једног вука постојали су читави (вучарски) ритуали у циљу да се Срби искупе за зло које су учинили. (на пример, играло се ритуално коло око мртвог вука, сакупљани су дарови за вука и слично) А данас направе хајку (буквално затворе круг и јадном вуку не дају никакву шансу) и када убију вука сликају се са њим, проглашавају их штеточинама и крвожедним зверима, а они прави "хероји" , 50 њих на једног вука. Доведу га практично испред цеви. Такво понашање је равно самодеструкцији, то је атак на сопствени, национални идентитет. Шта су то животиње "леве стазе"? Никад чуо.
  9. И не само то. Него се веровало све до 20. века да је Србин = вук и обрнуто, вук = Србин. Када је држава у 19. веку делила сељацима отров да се одбране од вукова - сељаци нису хтели да га употребе. Отуда раширена имена у Срба: Вук и Вукосава. А ја мислим да нам као народу лоше иде од тренутка када смо почели да немилосрдно истребљујемо и мрзимо вукове. Погледати поетику Васка Попе: http://svetovid.forumotion.com/forum-f3/topic-t136.htm#773
  10. Отворен интернет канал "Очи Световида" http://svetovid.forumotion.com/html-h1.htm Емитујемо само документарце и изворне песме.
  11. Боље га немој тако олако помињати. Уме да буде незгодан. Баш, баш незгодан. Једном је читаво село бацио у језеро када су му се нешто ситно замерили. Имаш и новијих примера. Жарко Лаушевић је играо главну улогу у представи Свети Сава (са проблематичним текстом) и не само што је њему од тада каријера кренула низбрдо него је и Југословенско драмско позориште ИЗГОРЕЛО! А сетимо се и грмљавине на Савиндан 1995. и 1999. (знамо шта је после било) Да, да.
  12. Демон је реч грчког порекла и користи се у науци (етнологија) да означи свако натприродно биће које није Бог или Богиња. Друго, није се веровало у Ђавола него у Дабога, господара подземног света који је у српском православљу делом претворен у ђавола, а делом и у Светог Саву (отуда се Сава домунђава са ђаволом како да конструишу воденицу) док су небески (светлосни) Богови "претворени" у Христа и Бога Оца. Вампири су у старој религији имали позитивну улогу, баш као и вукови, да би са хришћанством били демонизовани.
  13. У подфоруму "Але и аждаје" - скоро све је дозвољено.
  14. Дружина Бога Световида, клуб словенских занесењака Дружина Бога Световида - Истраживање и неговање аутентичне српске, народне духовности - Истраживање најстарије преднемањићке историје Срба -Афирмација српских легенди, епских песама, бајалица, додолских песама,народних мелема... и примена истих у свакодневном животу, у науци,књижевности, васпитању, медицини... - Оживљавање архаичних народних обичаја и веровања којима прети изумирање -Доказивање супериорности народних обичаја над хришћанском догматиком,критика СПЦ са националних позиција, инсистирање на народној цркви поЊегошевом моделу са народним, скромним и родољубивим поповима,пропагирање скромности и штедње у СПЦ, указивање на чињеницу да једуховније молити се Богу испод светог дрвета-записа или поред црквебрвнаре него у раскошним црквама које бљеште лажним сјајем (и које сууглавном финансиране тајкунским новцима.) - Антиглобализам, кампањапротив НАТО пакта и пропагирање савеза са Русијом - највећом словенскомсилом, ширење русофилства и славенофилства - Идеолошка борба против ученика Димитрија Љотића који се лажно представљају као националисти На Преображење 19. августа 2009 (када се према српском народном веровању преображава и гора и вода!)
×
×
  • Create New...