Jump to content

Horo

Iskreni članovi
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Horo

  1. Wow, covece, nisam ocekivao da na ovom mestu ima ljudi koji poznaju dobro ovu grupu! Close to the Edge jae bas sa one prave ljubitelje progressiva koje se pronalaze u ovoj pesmi, inace pesma traje citavih 18:40 minuta. Machina Masage ima bas onako zestok pocetakm i u pocetku vise lici na neku hard rock melodiju, inace, mislim da su trebale da je urade celu takvu, u svakom slucaju odlicna pesma! Inace Tormato je super album, svidja mi se jos i Does it realu happened i I'm the camera. Omiljena mi je Heart Of The Sunrise, zato sto se pronalazim u bass skalama, i mislim da je to najbolji projekad koji je ikad neko mogao da smisli!
  2. Bloodsucker je najbolja i najzezca pesma od DP! Ako bih da izdvajam ostale, to bi bile Black Night, Fireball, Spid King, Highway Star, Maybe I'm Leon. Vecinom pesme Iana Gilana!
  3. Za mene je to JIMI HENDRIX. Mislim da su pored njega jos i Ritchie Blackmore, Jimmy Page, Steve Howe ...
  4. Horo

    Rush

    Obozavam ovaj bend Jedan od najuticajnijih bendova u progressive muzici. Omiljene pesme su mi: Fly By Night, Tom Sawyer, Limelight itd...
  5. Najpoznatiji progressive rock bend je sigurno Pink Floyd, mada meni nisu bas toliko ostavili dobar utisak, iako im je kvalitet pesme na vrlo visokom nivou. Ako ce mo iskreno, vise cenim i slusam naravno nesto poput Rush, Yes, Super Tramp, Emerson-Lake and Palmer... Eh, da. Ovaj mi je najomiljeniji
  6. Mislim da to ne treba da ti bude cudno kad su upitanju progressive bendovi, jer njima je najvazniji kvalitet muzike..sve ostalo je u drugom, trecem ili desetom planu
  7. Nije da je bas metal, al mi je najbolji!
  8. Uf, preterali smo previse, tj. ja sam prvi preterao, nisam trebao ovoliko da razvalim usta, uostalom, svako neka slusa i neka svira muziku koja mu odgovara. Hvala na razumevanju!
  9. 3 albuma koja cu vecno pamtiti: DREAM THEATER - SYSTEMATIC CHAOS MUSE - ORIGINY OF SYMMETRY SYMPHONY X - PARADISE LOST
  10. New prog (ili alternativni prog) je progressive rock sa elementima alternativne muzike. Najuticajniji new prog bendovi su: Muse, Radiohead, The Mars Volta, Oceansize i Coheed and Cambri......inace dosta podcenjen pravac na nasim prostorima! http://en.wikipedia.org/wiki/New_prog
  11. Znam za ovog lika tj. znam za taj bend i pravac. Technikal death metal, pravac u kojem je najvise izrazen death metal, zajedno sa progressive metalaom i jazz fuziona.
  12. E da zaboravio sam, da nije bilo njih tj. John Myinga, mozda ne bih nikad pomislio da kupim sestozicani bass!
  13. Da li ova tema obuhvata i NEW PROG ili samo klasican prog?
  14. Svakako da su bendovi sto vise kvalitetniji ako imaju bolju tehniku, mislim, koja je tu fora nauciti od 3 do 5 tona i svirati kroz celu pesmu (da zanemarimo muziku SOAD-a koja je dosta promenljiva i dosta izmeshana razlichitim elementima), a za ovo drugo me briga, jednostavno, ne interesujeme. Ma mislio sam kod nas na jugu Srbije, uglavnom na svirke dolaze napaljeni likovi da bi napravili sto bolje shutke, a kad dodje neki prog tibut bend, onda idu na pauzu?! ^Zakljucak je na kraju da je lik iznad mene (M-16) rekao tacnu stvar, dovoljno sam reko!
  15. Boljereceno, nisam se bas dobro izrazio..... Postoje nekoliko nu metal i hc grupe koje sam slusao ranije poput KoRna, SOAD, Biohazard, ali sam kasnije shvatio da je to muzika manjeg kvaliteta, tj, moze se lako nabubati za sviranje..... Opet, s'druge strane, nikad nisam (i nikad necu) slusao black/death metal bendove poput Dimmu Borgir, Creadle Of Filth, iskreno, ne vidim nista zanimljivo u takvoj muzici i takvim tekstovima!
  16. Dream Theater - Forsaken, Sonata Arctica-Still Loving You, ajde da kazem i Unforgiven I...
  17. Smatram da su Progressive i Power metal (Dream Theater, Shadow Gallery, Symphony X, Sonata Arctica) ubedljivo najkvalitetnija muzika koja postoji, i prava je steta sto se slusa toliko malo.... P.S.: nikako ne varim: Nu, Groove, HC, Black i Death!
  18. Najuticajniji bend na svetu......... Najbolje pesme su mi: Lie, The Dark Eternal Night, Forsaken, Pull Me Under, Afterlife, Fortune In Lies, Wither, Panic Attack, The Glass Prison, Metropolis, Ytse Jam, The Spirit Carries On, ima ih jos!
×
×
  • Create New...