Jump to content

Proka Pronalazač

Iskreni članovi
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Proka Pronalazač

  1. Zakon, zakon, zakon! Meni u zadnje vrijeme jedan od najslušanijih DM bendova! Imam sva tri: "Progression towards evil", "Foreshadowing our demise" i "From sacrifice to survival" Sviđa mi se kod njih što nije kao kod većine popularnih DM bendova naglasak na brzini, nego na "težini": masni riffovi, groove, nabrijanost, puno sporih zabrijavanja (tzv. riffovi "metlice") ...da, ima i HC-a i grindcorea i to je zakon! Na ovom najnovnijem ima čak i nekih tehničkih upadica, pa i nešto vrlo sitno (reda radi) melodičnih dijelova.
  2. E da, i svim ljubiteljima Suffocationa bi uz prvu Pyrexiju preporučio bend Deeds Of Flesh (osim ako već za njega znaju ). Jest da su tekstualno malo sjebani, ali muzički rasturaju!
  3. Suffocation. Masan i brutalan, ali opet raznolik i strukturalno kompleksan, sa perverznim solažama i mnogo psihodeličnih terca...bend koji je svojim originalnim idejama značajno unapredio klasični brutal death metal. Meni jedan od najdražih DM bendova. Od "Effigy..." do "Despise the sun", ali bi ipak izdvojio "Pierced from within". To mi je čak i jedan od najboljih death metal albuma IKAD! Zabluda mnogih je da "Breeding the spawn" ne valja. Istina, Zažbrljavili su malo produkciju (jer nisu posao prepustili majstoru, tj. Scottu Burnsu), ali ako se to zanemari, uradak je preizvrstan! (Ionako bendu takve vrste ne bi odgovarala čista produkcija tipa Krisiun "Ageless venomous" ili pak Broken Hope "Grotesque blessings" i slične...) Inače, pun pogodak je što su uzeli tipa iz Pyrexije u bend, jer su oni nekad bili najbolja postojeća kopija Suffocationa, pa će njegov doprinos komponiranju biti efektan. Premda bi ja radije od svega da Cerrito odjebe Hate Eternal i vrati se Suffocationu - puno kvalitetnijem i značajnijem bendu... btw, zna li netko prave razloge zašto Cerrito neće nazad? Jer mu se više ne svira takav stil (nije se ni Mikeu Smithu sviralo jedno vrijeme pa je ipak donio mudru odluku da se vrati) ili je spika da mu se zamjerio F. Mullen (pošto je raspustio bend nakon ženidbe, a sad kad mu je brak propao hoće opet malo growlati) ?? Ili nešto treće?? ...rekao mi je frend da je skinuo s neta neku njihovu novu stvar i da zvuči prenaporno...naravno, ja mu ne vjerujem dok ne provjerim...
×
×
  • Create New...