Jump to content

krtica

Iskreni članovi
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by krtica

  1. krtica

    Smak

    Ussput razumije li iko njihove textove
  2. Perfect Strangers album mi je neobicno drag...Wasted Sunsets mi je mozda i najemotivnija pesma od njih, a Solo IZUZETAN Apsolutno se slazem sa tobom.LUDILO NA KONCERTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  3. Ja otvorio temu pa me ukinuse :? Ipak ovo je posveceno za Rainbow :? Sta mislite o Death alley driver odnosno solazi iz pjesme?LEGENDARNO
  4. Kad sam vec kod prstiju moram pomenuti da imam prijatelja koji je na basketu slomio gornji zglob malog prsta koji mu je tako mocno krivo srastao da je ostao uvijek savijen prema vani.Zar to nije suludo?Mislim jes da ga je bolilo ali zato brate sad svira bez po muke... Zanima me koliko je vazna duzina prstiju i oblik sake kod sviranja
  5. Pa gdje vam je 1.[/size]COZY POWEL 2.Ian Paice 3.John Bonham a ostalo su vjerovatno neki JAZZ-eri cija imena ne znam
  6. krtica

    Pink Floyd

    Libest spacement monitor(kako se to u stvari prevodi :? )je live album iz1970 sa 5 pijesama. 1.Embryo 2.Green is the colour 3.Careful with that axe,Eugene 4.If 5.ATOM HEART MOTHER Da,znam da je stvar spominjana ali nije navodjen ovaj album i ta verzija pjesme od 26min. Sto se tice biografije,interesuje me kad je Gilmour tacno dosao,je li Barret stvarno puk'o i da li je on uopste ziv danas?Interesuje me jesu li oni muzicki obrazovani?
  7. krtica

    Pink Floyd

    Cudi me sto niko nigdje nije spomenuo Atom heart mother sa Libest spacement monitor,mozda jednu od njihovih najatraktivnijih pjesama.Oni su jedina grupa koja je uspijela prevazici granice same muzike povezavsi je sa psihologijom Gilmoure-ov stil sviranja gitare potpuno odudara od svih poznatih stilova i nacina.Cuo sam da su svi oni bili studenti arhitekture pa me zanima je li to tacno?Bio bih zahvalan kad bi mi neko poslao njihovu malo siru biografiju na PP.Usput ,jednom sam slucajno zapalio kucu slusajuci Shine on your crazy diamond !!!
  8. Da li znas sta o jazz rock sviruckanju.Otvorio sam temu pa tamo odgovaraj
×
×
  • Create New...