Jump to content

Kendall

Iskreni članovi
 • Content Count

  1238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Posts posted by Kendall

 1. Krenuo da čitam Barkerov Utkani svet, za sad je odlično.

   

  ja čitah od njega samo upitaj prah i bio sam oduševljen, nekako sam iz nje dobio ono što sam tražio kod selindžera.

   

  Sad tek vidim ovaj post. Odlična je ova knjiga "Put za L.A.", preporučujem. Pa da, kao malo direktniji Selindžer, ne znam baš kako da uporedim. Knjiga je inače deo trilogije, posle nje ide "Čekaj do proleća Bandini" i na kraju "Upitaj prah". Lako se čita, baš mi se sviđa taj stil pisanja a i humor.

   

  - Je l' pišeš kratke priče ili pišeš samo beletristiku?

   

  - Služim se podjednako s obe ruke.

 2. @Mare

   

  Da, tastaturu sam i uzeo zbog posla (web dev), slabo igram igre u zadnje vreme...

   

  A miš je sjajan stvarno, super precizan (konačno u Fotošopu mogu da nabodem neku visinu/širinu tačno u piksel ^_^). Točkić je bešuman i nenormalno osetljiv (što mi posebno "teško" pada jer sam na starom mišu navikao da točkić vrtim dva puna kruga da bi se strana skrolovala za fazon tri reda), tasteri iza točkića su možda mogli da budu ispred jer ovako miš mora da se pusti da bi se ti tasteri pritisli (osim u slučaju ako imaš male šake) i tako... Sve u svemu zadovoljan sam, pitaj slobodno ako te još nešto interesuje. :)

 3. Posle sto godina krenuo malo da obnavljam mašinu i, logično, krenuh od (bežičnih) tastature i miša.

   

  Logitech K800

   

  313si87.png

   

  Logitech G700s

   

  11wf2w5.png

   

  Na staroj tastaturi nisam imao nijedan a na starom mišku sam imao jedan dodatni/multimedija taster dok ih ovde samo na mišu ima dvanaest (tri na točkiću). :haha:

   

  Biće ovo zanimljivo privikavanje.

 4. jedino sto bi mogao da prihvatis je da produkcija nije losa da bi trebalo da bude bolja nego je drugacija (moglo bi se reci neobicna). i suvi zvuk gitare i fretless i pšššt dobos sve su to legitimni zvukovi instrumenata jedino sto se slazu u celinu koja ti se nesto ne dopada a sama produkcija je sasvim pristojno cista, miks je kvalitetno odradjen itd. to sto ti zelis je morningrise sa zvukom kasnijeg opetha, odnosno drugaciju produkciju, ne bolju.

   

  Svaka čast, samu srž si pogodio. :)

   

  Kao što već napomenuh gore, Morningrise mi je omiljeni album svih vremena a tome je sigurno doprinela i maestralna "mršava" produkcija koja čini da sama muzikalnost benda, ogoljena do srži, nekako još više dođe u prvi plan a u isto vreme čini da album kao celina zvuči izrazito elegantno. Oduvek sam imao takav neki utisak.

   

  Inače, jedan od životnih ciljeva mi je da jednog dana posetim Paladian bridge iliti Opeth-ov most

   

  333ijav.jpg

  • Upvote 4
 5. ekranizacija lovecraftovih prica deluje kao bas tezak posao, prakticno nemoguce bez ogromnog budzeta u jos veceg talenta - u suprotnom vrlo lako moze da se pretvori u fail parodiju.

   

  Ovaj Dagon def nije ni fail ni parodija [ne obazirati se na super cheesy poster na IMDB-u] i stvarno ga treba odgledati ako si ljubitelj Lavkraftovih radova, a i ako nisi, svejedno.

   

  Da, bilo bi kul da se urade kvalitetni remejkovi filmova rađenih po njegovim delima s obzirom da već godinama horor žanrom dominiraju filmovi na jednu istu temu (duhovi, paranormalne pojave i sl.) pa bi malo starih-ali-svežih ideja stvarno dobro došlo.

   

  Pretpostavljam da je mislio na

   

  Zaboravio si da dodaš "na živo". Jeste, to je ta scena.

   

  Pa da, malko se oseća taj B-production prizvuk ali na kraju to je potpuno irrelevantna činjenica. Mislim da su izvukli apsolutni maksimum iz budžeta kojim su raspolagali. I film ima tu atmosferu koja prosto uvlači gledaoca u priču što je meni nekako uvek najvažnija stvar u filmu. :)

 6. ^ The big sleep je odličan i stvarno treba puna koncentracija (počev već od polovine filma) da bi se priča skroz razumela i ispratila do kraja.

   

  A sinoć tek odgledah ovaj kult

   

  http://www.imdb.com/title/tt0264508/

   

  24l3046.jpg

   

  Sjajna atmosfera i odlična adaptacija Lavkraftove priče. Poneki sitan nedostatak tu i tamo (uglavnom kao posledica malog budžeta) - ništa strašno.

   

  Uncut verzija koja traje 1:38:21 min def nije za ljude sa slabim stomakom i to samo zbog one jedne scene.

  • Upvote 2
 7. Meni je Morningrise album života - vanzemaljski dobar, ingeniozan, not-of-this-world. Odmah ispred Metallica And justice for all i Spiral architect A sceptic's universe izdanja.

   

  A svaki Opeth-ov album i period je maestralan na svoj način. Koja je uopšte svrha kategorizacije njihove diskografije, nisam baš skontao. :)

  • Downvote 1
 8. Kul ali meni se film svideo baš zbog tog (malo) drugačijeg pristupa materiji. Jbg, originalnost mi je ipak važnija od suvog kvaliteta i/ili igranja na sigurno. Mislim da je draž filma baš u tom ujednačenom prisustvu različitih elemenata: ljudske drame, uvida u mafijaški život, brutalnosti, komičnih scena... A to da je film komedija, s tim se stvarno ne bih mogao složiti.

 9. Moguće da je isti autor, nisam proveravao. Meni se posebno sviđa Saturndust omot jer volim te atmosferične omote u koje mogu da uronim gledajući ih. Recimo, da zamislim kako sasvim sâm na nekoj pustoj i mračnoj planeti u potpunom zanosu posmatram tamnu stranu zlatnog Saturna i njegovih veličanstvenih prstenova dok u pozadini iz dubokog svemira dopiru niskofrekventni rifovi koji čine da se ipak ne osećam usamljeno na toj planeti.

   

  Eh...

×
×
 • Create New...