Jump to content

Shunka

Iskreni članovi
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

About Shunka

  • Birthday 09/23/1986

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Beograd

Shunka's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

0

Reputation

  1. Evo vec sam dvaput preslusao album (samo ). Moram reci da je ispunio ocekivanja - ovakvo nesto niko nije ocekivao, a to je valjda sustina "umetnosti" eksperimentalnih prog bendova Moram ponovo pokusavati da uvalim PoS ljudima koji ne slusaju prog metal (Disco Queen )... Ne znam kako samo mozete tako samouvereno pricati o tome kako je Daniel veliki umjetnik koji sve radi iz srca, i kako su sva njegova dela odrazi njegovih misli, osecanja i uverenja... Vidimo se u Budimpesti, nadam se!!!
  2. Prokletstvo! Znam da sam rekao da se vise ne vracam ovamo, ali kada sam video da ste oprostajnu zurku/svirku zakazali za sredu moram da dodjem da vas ispsujem!!! Mi bas to vece pravimo zurku povodom povoljnih (po vecinu) rezultata prijemna ispita na Akademiji... Da, da obavestim fanove, primljen sam, odsek Primenjena grafika, atelje Grafika i knjiga, peti na listi (prvi koji nije upao na budzet), ko mi zeli cestitati moze pogledati moj mail (ne krijem ga)... Nego, ja cu ipak doci na zurku/svirku, mada verovatno malo kasnije (mada ipak se nadam da cu stici pre 11)!!! Prokleti bili! Veliki pozdrav svima, i nadam se da vise necu padati u iskusenje da opet postujem na ovom forumu!!!
  3. Da se razumemo, ja volim (donekle) bedu i patetiku. Elric!!! Prve tri knjige Letopisa su mi skroz gotivne. Naredne tri sam jedva procitao... Previse mucno i nejasno. Naravno ima OK momenata, ali i Tomas i Linden su tu previse grozni (narocito Linden)...
  4. Ne volim da se ponavljam ali moram se usprotiviti ovoj izjavi. Prva knjiga je najbolja a dalje da ne pricam... BTW Rand moze samo da sanja o tome da bude toliko jadan i bedan koliko Tomas Kovenant...
  5. Rece mi ortak koji budno prati razvoj situacije oko cetvrte knjige da su se podaci sa Amazona pokazali kao nepouzdani... Citao sam nocas onaj Arms of the Kraken, nije lose, nije lose... Odoh da citam nastavak Hedge Knighta!
  6. Koliko je pouzdana ta informacija? Nesto mi deluje poprilicno neverovatno da je to izaslo uopste...
  7. Bolje moderatori nego ostali... Onda bi tek bio haos...
  8. Zna li iko zasto su dodavali ono "a" u ime? Zivo me interesuje...
  9. Ql likovi: Ninaeva, Al'Lan Mandragoran (muz joj), Tom Merilin, Aviandha (kako god se to cita)...
  10. Jordan spadau manje originalne ljude u odnosu na Tolkina nego mnogi Fantasy pisci. Verujem da ima bar dve teme, jedna sigurno. Osim borbe Dobra i Zla postoji borba Zakona (ili Reda) i Haosa (sto je razlicito u znacajnoj meri), i postoji borba Svetla i Tame (sto je manje-vise isto)... Ali vazna je Intonacija. Nabrojacu par originalnijih pisaca: Rodger Zelazny (Amber), Ursula LeGuin (Earthsea), Anne McCaffrey (Pern), Michael Moorcock (ovaj ima ceo multiverzum)... A ako se izadje van domena klasicne "epske fantastike" ima ih mnogo, mnogo vise. Mada ipak neke stvari se moraju priznati Dzordanu - kranje dopadljivi likovi (nazalost uglavnom sporedni, Randa, Meta i Perina ne mogu da smislim) i zanimljivi komentari na temu musko-zenskih odnosa. Zenski likovi su mu skoro svi isti (i sam je priznao da se svi u vecoj ili manjoj meri zasnivaju na njegovoj zeni), jedino se izdvaja Ninaeva (zbog koje bi mu skino kapu u svako doba dana). I jos jednom poruka narodu - nemojte citati WoT! Kao ne samo vrlo dostojnu zamenu, vec i uopste kao kreativnije i bolje delo preporucujem Song of Ice and Fire (takodjer postoji par tema).
  11. Za slikare se zanimam tek u poslednje vreme ozbiljnije (mora se), i izdvojio bih eventualno Van Goga (mada ne volim vecinu njegovih slika) i Sezana (car)... Holbajn mi je gotivniji od Direra, mada bolesni su i jedan i drugi...
  12. Od navedenog jedino sam Clekse gledao... Film je divan i savrsen. Ubedljivno najbolji Kevin Smit (mada su mu i ostali filmovi veoma dobri iako su sve vise komercijalni, u smislu namenjeni sirim masama ljudi).
  13. THX? To bese jedan od Lukasovih prvih filmova? Znam da se broj 1138 pojavljuje u SWu par puta fore radi...
×
×
  • Create New...