Jump to content

BigNotBen

Iskreni članovi
  • Posts

    151
  • Joined

  • Last visited

BigNotBen's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

0

Reputation

  1. ma to su ti one GHS boomers il kako vec, al nisu neshto zice
  2. Odluchio sam da iskoristim obu bruku slobodnog vremena koje ce nastati skorim zavrshetkom visokog shkolovaja pa da radim neshto korisno. Naime, napravicu desetozichano fretless neshto izmedju gitare i basa pa me zanima koje bi bilo adekvatno drvo s nashih prostora, poshto ce sve biti pravljeno bez truss roda, ali imace 2 mesingane shipke pravougaonog pofila chitavom duzinom samo da sam miran. za sada imam 2 fina, suva komada treshnje 1500*40*25mm.
  3. jesul ta dvojica oni wood guerilla likovi?
  4. pa imam 1 gitaru samo za taj shtim, tako da je zadnje 2 godine podeshena samo za taj ernieball komplet i zice nisu previshe opushtene, shtavishe, tenzija je sasvim pristojna (neshto kao 10-ke na D# sa ovom LP skalom).
  5. ja sam koristio boomers i svirao u droped B (americhki B, nash H), 60-ka je strava, samo... zice nisu bash neshto, za 3 dana su pochele gubiti "svjezinu". Nekako su mi najbolje ernieball - not even slinky (12-56, s tim da ja 56 mijenjam 58-icama) takodje pomenuti b shtim.
  6. presavijena na sredini da kao takva izgleda kao 2 paralelne shipke.
  7. pa ako ce vec da skida fretboard neka stavi chitav vrat, neka samo tijelo pravi. truss rod nije obichna shipka nego, presavijena shipka sa sitnim navojima na kraju na koje - ako ce vec praviti, treba postaviti nekakav metalni granichnik i nekakvu maticu na jednu stranu kako bi dozvolila podeshavanje. ako bash ne zna kako bi to trebalo da izgleda neka pogleda bimetal iz bojlera mada i to ovlash lichi.
  8. sve zavisi, jel kratki il 100s, bitno je da je usa i samo da nije light :-D
  9. ako ste vi istražili i smatrate da će vam ti magneti odgovarati onda je oke, ali u svakom slučaju ovde ima mnogo ljudi koji bi te mogli uputiti bolje od mene jer nikada nisam svirao na tim magnetima.
  10. prvo ih zagrij lemilicom (ne previše - samo na par sekundi), pa ih onda skini bilo kakvim alatom kojim ćeš izbjeći oštećenje vrata. Samo nemoj bez zagrijavanja jer postoji mogućnost da se odlomi komad fretboarda.
  11. ako se radi profi ja sam radio u garaži sa malim kompresorom, koji brat inače koristi za tapetiranje, i improvizovanim pištoljem za boju koji je nastao modifikovanjem pištolja za klamerice a i to sam sfušerio jer sam sve to odradio u samo 5 prelaza. 2 boje i 3 laka sa nekakvim rapid razredjivačem koji definitivno nije trebao služiti u te svrhe, ali dobro... fino sam je udomio
  12. kada sam pravio gitaru sve sam to radio i moram reći da je to nagori dio posla, s tim da uopšte nisam imao tačke 1, 2 i 3, ali sam pisao program za CNC pa sam napravio negdje grešku i nije baš ispalo najbolje ali definirivno finiš oduzima najmanje 1 sedmicu posla.
  13. kod mene su se tako čule samo prazne žice jer sam primjenjivao istu metodu jedno vrijeme
  14. hvala vam na objašnjenju iako sam to već znao , samo sam to napisao da bi blacksmith vidio na šta sam mislio kada sam zabunom protumačio 40 umjesto 4 oma... Oke
×
×
  • Create New...