Jump to content

VeronikaJeOdluchilaDaUmre

Iskreni članovi
 • Posts

  2165
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

VeronikaJeOdluchilaDaUmre last won the day on July 4 2010

VeronikaJeOdluchilaDaUmre had the most liked content!

6 Followers

About VeronikaJeOdluchilaDaUmre

 • Birthday 05/30/1989

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Beograd

Profile Fields

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

28695 profile views

VeronikaJeOdluchilaDaUmre's Achievements

Master of Metal

Master of Metal (2/6)

-112

Reputation

 1. Не знам да ли да сачекам да ми се слегну утисци, али овако да набацам утиске. Немам још увек генерално мишљење, али једна ствар ми је била доминантна - просто, да се није неколико пута употребила реч ,српски' и да се филм тако не зове, уоппште нисам имала утисак српског филма, дакле, плус свакако, ван клишеа, без класичних досетки које увек пале на патриотизам и које су познате само Србима. Дакле, филм је прилагођен потпуно да га гледа свако. Глума - Сергеј је добар.Катарина Жутић док не проговори, дорљасто изгледа, улога јој лежи, али када крене да прича, као да је пре две секунде пропчитала реплику и изговорила је. Жика ми је одличан када се мање прича, ту ми је уверљив, али мислим да је то мана самог сценарија.Слаби дијалози(иако на дијалозима није био акцената, али ако већ квантитативно нема много, онда је требало да буду ефектни, концизни и довољни без ичег сувишног). Музика- Браво за Виклера.Кад сам осестила мало грча у стомаку, добар део је музика. Што се тиче самих снаф момената- да не буду спојлери, два су ми била оно - уф.Само можда имам неки утисак као да их је неправилно поређао или да их је превише, нисам сигурна шта је од та два. Јер просто, када су такве визуелне ствари које утичу на психу у питању, ту треба да се пази са дозом, јер после две, три такве ствари - онда мора нужно да иде следећа још есктремнија, а то је мач са две оштрице, да ли је екстремно због екстремног или ту стоји, јер се огугла на то, и онда отприлике, неком исечена рука - паф, није то ништа, ово пре сам преживела, а било је гадније итд. Фотографија је добра. И да, сама прича у целини је добра, и мотив породице, она сцена са породицом(са све буразером) је донкле метафора честих неуравнотежених болесних односа(наравно ово је екстремно приказано) - са акцентом српских породица , Ово је једна права српска породица'. И мислим да је било материјала да се много боље и мало дуже разради њихов живот ,након' тога. То ми је било најпотресније можда од целог филма, измучена лица и догорела цигарета и пиштољ који је саставни део свакодневнице, само је питање када ће некоме затребати(за њега самог). Ето, све у свему, освежење за наше просторе свакако, вреди погледати.
 2. Једна од ретких романтичних-комедија која ми је легла.Симпатично за међувреме. : )
 3. http://www.imdb.com/title/tt0256103/ Intimacy. Није лош.Вреди погледати.
 4. Нико од нас није позван да му да тај епитет, по мом мишљењу јесте ремек-дело(посебно у односу на филмове у последље време). Да, ја бих пре ставила ,Dedicated to Bergman'.
 5. Препоручујем Антихриста. (Не умем да ставим спојлере оне, па ако неко није гледао, боље да не чита остатак) Трир би могао да да пусти Тарковског да гледа филм (посвећен њему), и да га не буде ни најмање срамота. Видех да је започела расправа на тему филма - што се Денијевог коментара - говно, тиче, легитимно је потпуно.Али, без неког филмофилско-метафизичког просеравања - овај филм је све, само не пука рецепција. Слојевито и то укорењено у сферама које су неопозиве - природа, феминино начело, релација мушке и женске природе, вера(али не толико религије, алузије на Еден, колико вере природне),рационално и ирационално, сјајна, сјајна симболика - мост, животиње, шума(бодлеровски шума симбола), кривица и одмазда(брутална сцена сечења клиториса), психологизација страха итд. Камерно сјајно, глумци перфектно прилагођени. Ремек-дело.
 6. Феноменални детаљиста.Ким Ки Дук.
 7. Метафилм.И заиста шармантни приказ Лисабона са предивном музиком Madredeus.
 8. Рецимо, нешто са чиме сам се ја сустретала да сам радила, а што(по мом мишљењу) може да буде много корисније од класичних метода психотерапија. У питању су значи - психодрама, радионице тог типа - углавном, поента је да се кроз игрице и позориште(глуму, и све остале видове позоришта) траже проблеми и решења. Зато што је ненаметљиво, а може да помогне.
 9. Рабле - Гарганута и Пантагруел Стерн- Тристрам Шенди Целокупног Шекспира ( Тренутно Сан летње ноћи ) Ариосто - Бијесни Роландо и за себе ван тога Џојс - Даблинци Црњански - Есеји
 10. Xaxa, нисам била јер су ме наплашили
 11. За то иде по принципу - иде неки њихов човек по партеру и бира(девојке углавном и даје неку пропусницу за афтер).Тако је бар било на Слипноту, роуди њихов ми је пришао дао ту позивницу и то је то.Претпостављам да је и овде био тај принцип.
 12. Meni je imdb zapravo dobar orijentir.Kao i bilo sta tog 'vote' karaktera - nije sto posto precizno, ali uglavnom znaci dosta(bar meni).
×
×
 • Create New...