Jump to content

VeronikaJeOdluchilaDaUmre

Iskreni članovi
 • Content Count

  2165
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by VeronikaJeOdluchilaDaUmre

 1. Не знам да ли да сачекам да ми се слегну утисци, али овако да набацам утиске. Немам још увек генерално мишљење, али једна ствар ми је била доминантна - просто, да се није неколико пута употребила реч ,српски' и да се филм тако не зове, уоппште нисам имала утисак српског филма, дакле, плус свакако, ван клишеа, без класичних досетки које увек пале на патриотизам и које су познате само Србима. Дакле, филм је прилагођен потпуно да га гледа свако. Глума - Сергеј је добар.Катарина Жутић док не проговори, дорљасто изгледа, улога јој лежи, али када крене да прича, као да је пре две секунде пропчи
 2. Једна од ретких романтичних-комедија која ми је легла.Симпатично за међувреме. : )
 3. http://www.imdb.com/title/tt0256103/ Intimacy. Није лош.Вреди погледати.
 4. Нико од нас није позван да му да тај епитет, по мом мишљењу јесте ремек-дело(посебно у односу на филмове у последље време). Да, ја бих пре ставила ,Dedicated to Bergman'.
 5. Препоручујем Антихриста. (Не умем да ставим спојлере оне, па ако неко није гледао, боље да не чита остатак) Трир би могао да да пусти Тарковског да гледа филм (посвећен њему), и да га не буде ни најмање срамота. Видех да је започела расправа на тему филма - што се Денијевог коментара - говно, тиче, легитимно је потпуно.Али, без неког филмофилско-метафизичког просеравања - овај филм је све, само не пука рецепција. Слојевито и то укорењено у сферама које су неопозиве - природа, феминино начело, релација мушке и женске природе, вера(али не толико религије, алузије на Еден, колико
 6. Феноменални детаљиста.Ким Ки Дук.
 7. Метафилм.И заиста шармантни приказ Лисабона са предивном музиком Madredeus.
 8. Рецимо, нешто са чиме сам се ја сустретала да сам радила, а што(по мом мишљењу) може да буде много корисније од класичних метода психотерапија. У питању су значи - психодрама, радионице тог типа - углавном, поента је да се кроз игрице и позориште(глуму, и све остале видове позоришта) траже проблеми и решења. Зато што је ненаметљиво, а може да помогне.
 9. Рабле - Гарганута и Пантагруел Стерн- Тристрам Шенди Целокупног Шекспира ( Тренутно Сан летње ноћи ) Ариосто - Бијесни Роландо и за себе ван тога Џојс - Даблинци Црњански - Есеји
 10. Xaxa, нисам била јер су ме наплашили
 11. За то иде по принципу - иде неки њихов човек по партеру и бира(девојке углавном и даје неку пропусницу за афтер).Тако је бар било на Слипноту, роуди њихов ми је пришао дао ту позивницу и то је то.Претпостављам да је и овде био тај принцип.
 12. Meni je imdb zapravo dobar orijentir.Kao i bilo sta tog 'vote' karaktera - nije sto posto precizno, ali uglavnom znaci dosta(bar meni).
 13. Hoce li samostalni koncert, necu 202 : (
 14. A gde je to odredjen standard kakve filmove gde treba gledati?
 15. Hah, ne, ali sam cula, nije da imam zelju da gledam, ali pogledacu : )
 16. Necu ni gledati to na kraju. Mislim, pogledacu, ali ako je jedino sto valja - scenski/specijalni efekti, onda je to jedno veliko sranje i jedna velika praznina, i to vise nema veze sa filmom kao umetnost vec je film samo medijum koji ce da prikaze naucno dostignuce, a to je onda vrlo nizak stadijum. Opet, nisam gledala pa nisam ni kompetentna da sudim, ovo je samo gruba pretpostavka.
×
×
 • Create New...