Jump to content

Rocky

Iskreni članovi
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rocky

  1. Vidimo se onda u fan pitu Ja idem sa devojkom. Jedino se nadam da neće biti previše šutki, a gaženje i guranje smo spremni da izdržimo. Valjda će ton biti i tamo korektan. Samo me brine voda, ipak je to jul, a biće i znojenja i gužve. Pitam se kako je organizovana prodaja vode. Naravno, očekujem 150 dinara za 2 deci, ali šta da se radi... Možda da nekako prokrijumčarim, je l' nekome uspelo?
  2. Eh, Šarkmene, i pored 5 piva bilo je fenomenomenalno! Tebi je mera izgleda 9 piva Uskoro sviramo na goth žurci. More info soon
  3. Pih, nema komentara... A sigurno će ih biti posle subote, 22/1/2011 u klubu ex Džungla (Madame), gde ćemo opet da fejlujemo na Hitu 202 xD Dođite... ako smete
  4. Treba mi... kako se kaže... "versatile" sint. Za rok i rege i metal muziku. Dakle trebaju mi hamondi, klaviri, e-klaviri, stringovi, kao i synth stuff. Treba da bude lagan zato što imam tri probe nedeljno. Voleo bih da ima aftertač. Pošto imam tri probe nedeljno treba da bude i izdržljiv na vucaranje po autobusima. Treba da ima i USB, kako bih lako pravio Combi banke i svoje programe, a da se ne bakćem sa interfejsom kljave. Mislim da mi TR tu završava posao, ionako sam birao samo između njega i M50. Nisam razmatrao Rolande, Yamahe i Kurzweile. Ono što me sad više zanima je da kupim neki dobar stalak. Jeste da bih trebao kljavu prvo, ali evo... čekam jednog kolezu da smisli cenu za njegov TR pa da mi kaže Jon Lord spominje Ultimate stalke, ali mene zanima da li mogu da se nađu za do 100€, teško da bih davao preko toga. Zanimaju me da li mogu da nađem stalke koji mogu da se sklope tako da stanu u neku torbu.
  5. Kako misliš loše pokazale? M50 nedostaju neke stvari koje TR ima, tako da bih ipak kupovao TR, ali za neku ... normalnu cenu, a ne kao da je sad upravo nov (kako sam inače viđao po oglasima).
  6. Hej narode. Još ništa nisam kupio... I dalje se razmišljam između M50, TR i Le, naravno polovnih. A plus sam i stekao neke pare. Cene su polovne baš nekako u razmaku od 100 do 150€. Ono što sam skontao je da su TR i Le vrlo vrlo slični. Što se tiče M50, glavna mu je prednos' novi sound engine i touchscreen, a čini mi se da ima i više efekata, jaču polifoniju i combi sa 16 partova. TR i Le sa druge strane primaju semplove, MIDI fajlove, primaju karticu, može im se ugraditi i sempler. Ah da, tu je i aftertouch. Zaista ne umem sam da procenim da li mi treba sempler. Volim aftertouch, volim i da manje platim. TR bih pre uzimao zbog USB veze, priličan mi je cim da povezujem MIDI na komp koji nema ni MIDI i Game-port. Sa druge strane, da li su novi sound engine i touchscreen toliko bolji da ga vredi platiti više i izgubiti aftertouch i semplovanje? Ustvari, na sva ova pitanja moram sam da pronađem odgovor. Ono što mi vi kolege možete odgovoriti je: - Koliko je lako prodati M50 i/ili TR? Uzeo bih neku od ove dve, pa ako mi ne odgovaraju, prodao bih ih. Kakva su vaša iskustva sa prodajom? E, da, interesuju me i 61 i 73 varijante, ako mogu da ih uklopim u budžet. Ukoliko imate neku gotivnu ponudu, javite P.S. Ono što ostaje posle je da prodam ovu moju matoru kobilu
  7. http://www.youtube.com/watch?v=b0BTOlAB8pI Do comment, ppl
  8. Dakle, pre svega... bilo je VRH!!!! \ A sad malo u detalje. Došao sam tačno u 19:00. Pustili su nas unutra, ali nije bilo nikakvog M&G !!!! Bzvz... Malo smo stojali ispred vrata dok se unutra odvijala tonska proba. Nesrećni Winterborn nije ni završio tonsku probu kada nas je neki tehničar pustio unutra. Brzo smo zauzeli pozicije na šipki i u njenoj delta okolini i u 20:00 Winterborn je počeo! Likovi su dosta dobri, pre svega "čelavi" gitarista koji je bio u nekoj bundici , prilično dobro prže. Pevač ima neki fazon od Dia. U svakom slučaju prilično dobro za zagrevanje. Posle koncerta gitarista i pevač su se potpisivali i bacali diskove i narukvice u publiku. Nakon toga kraća pivska pauza pa Delaine. Delaine se uživo dosta oslanja na semplove, a Charlotte ima neku opersku notu na momente, dok me gitarsita podsetio na Empu-a, a ne zaboravimo ni da Marko peva vokale na albumima... Sve u svemu, dosta je na momente zaličilo na "onaj" Nightwish Inače, Charlotte iskusno vlada mikrofonom i stalkom... A i ima mazni glasić kojim je dizala atmosferu između pesma Sve u svemu, vrlo vrlo dobro. I posle toga, zvijezde večeri. Počeli su opasno, nastavili još opasnije, a završeno je potpunim ludilom. Tony je bio ekstra raspoložen, vrlo duhovit i animirao je masu. Solo tačke su bile vr'. Drao sam se iz sve snage, tako da je srećna okolnost da ovo sada pišem, jer govoriti ne mogu U svakom slučaju sam exxxxtra oduševljen. Zvuk za vreme Winterborna je bio srednje žalostan, nešto bolji za Delaine, a kod Sonate vrlo vrlo dobar, ali tek od treće pesme... Nažalost, to je neizbežno kada svira više bendova. Posle koncerta otišao sam da kupim neki merchandise i požurim kući, jerbo sutra radim, kad ono - Charlotte, potpisuje autograme. Inače, potpuno drugačije izgleda "uživo" nego na bini U svakom slučaju, sada sam ponosni vlasnik dva Charlottina autograma Ja sam prezadovoljan, a neko koje bio prisebniji bi mogao i da napiše setliste kako su išle. A ja odo u prnje. Good night.
  9. Drugari. Je l' neko probao/poseduje M50? Jedino što me brine kod istog je dirka. Video sam da nije baš kvalitetna. Inače, ja ne volim otežanu "klavirsku" dirku, već laganiju, volim glisanda, ali zabadam kao konj. Što neko reče pre par stranica "non stop sam u aftertouch-u". Što se mogućnosti tiče, potpuno mi odgovara, kao i činjenica da je lagan <- za staračka leđa vrlo bitno kao i to da nemam auto pa moju sekiru teglim po prevozu po kiši/snegu/vrućini . Da li možda neki novi/polovni Kurtzweil parira M50 po mogućnostima/ceni/težini.
  10. Kod koga bi i stigao? Po kojoj cijeni?
  11. Kanibal? Kanibal? Hmmm... potrudicu se da nadjem shemu, ali Kaibala cju teshko nacji. Nego, shta mislish, jesu li radi ovi iz Sky-a da to naruche?
  12. Interesantna ponuda ... Mislim da nećeš imati problema sa prodajom. Nego, je l' ima neko onaj Korgov PC kabl. Mislim da je oznaka AG-001B/002B? Imal' možda u Sky-u?
  13. Naravno, pored ovoga što ti je Djeda preporučio pogledaj i Korg X50 ako ti odgovara.
  14. Je l', Djede, Triton Le + kartica = TR61, right ili mi je matematika slabija strana?
  15. Hvala, Vlajko !!! Uzmi za malo više para TritonLe kod Djeda Sad ozbiljno, vidi da nađeš neku Karmu ako je ikako moguće. Ako ti je to skupo, a vidim da tražiš ritmove i boje ... Pa šta ja znam... Neki Korg PA serije ili Yamaha I serije ili neki noviji Roland E ili EM serije. Možda je neko ovde pametniji od mene
  16. Malo ću da spamujem, samo u različitim forumima Dakle, prodajem Roland E-16. 150€. Sa torbom
  17. Najverovatnije ću uzeti u Sky-u X50, pa u narednih nedelju - dve bi trebalo da iscimam kewu za neki kredit, tako da do tada imate vremena da mi uputite zamerke/hej stani druže/nešto sl. kako biste me odvratili od kupovine.
  18. Koliko sam video, sinteza je ista, ali X5D ima samo dva oscilatora više, ali i manje efekata. U principu, ako sam dobro shvatio 01WFD može sve što može X5D, ali ima i sekvencer. Ono što mi nije jasno je koji je od njih dvoje "timberlniji", odn. ako želim da podelim klav. na 5 delova, ili da stavim 3 tona na jednu dirku, sa kojom od njih dve mogu više (ili lakše) da postignem. Ako sam te dobro shvatio, X50 je stvar za uzeti. Šteta što sad nemam para za isti, ali ako mogu neki kredit da napravim pa da odem u sky, to bi bila dobra dobra kupovina, zar ne (u poređenju sa kupovinom X5D-a)? Interesuje me još da li postoje za X50 neki editori (po mogućstvu besplatni), ili gotove sound banke na netu? Prolurkovaću malo po ovoj temi još, hvala svima na pomoći!
  19. Imaš po Halo Oglasima, baš kada sam ih preturao pre neku nedelju video sam da neki lik ugrađuje. Nego da pitam za mišljenje cenjenih kolega: Korg 01/WFD u odnosu na X5D. I kako stoji X50 u poređenju sa X5D.
  20. Rocky

    Koncert Maidena

    U šta se pretvor tema o Maidenima. Što se tiče koncerta, ona pauza od minut i po na kraju, kada je bio mrak u sali, mislim da je bilo izuzetno nerealno očekivati bend da se vrati. Mislim da publika nije mogla išta drugo da uradi osim da viče kao nenormalna, jedino su možda mogli da zapale još par baklji ili da prevrnu ogradu koja ih je delila od bine i da dovuku bend nazad. Sve u svemu, imam zamerke, ali je koncert kao takav bio za svaku pohvalu!
  21. Potreban basista. Bend će biti trojka, eventualno + klavijature. Sviraće se skoro isključivo autorska muzika. Uzori su Dream Theater i Muse, ali na neki totalno lud način. Potrebno je da basista bude dosta tehnički potkovan. 5+ žica je prednost!!! Kontakt na [email protected]
×
×
  • Create New...