Jump to content

Divlji Tigar

Moderatori
 • Posts

  4075
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Divlji Tigar

 1. Tracklist

  Afterglow Of Ragnarok
  Many Doors To Hell
  Rain On The Graves
  Resurrection Men
  Fingers In The Wounds
  Eternity Has Failed
  Mistress Of Mercy
  Face In The Mirror
  Shadow Of The Gods
  Sonata (Immortal Beloved)

 2. On 10/19/2023 at 7:34 PM, dimmu1 said:

  Live in Hell levo ti je Lager, a desno je Die in Fire - IPA.
  Ne znam sta fali tim imenima, jel treba da im se zovu piva mir, cvece i livade?

  Bolje da su napravili neki stout umesto lagera.

 3. Могла је да буде и боља без "Fear of the Dark", "Fear of the Dark". Таман су могли да свираju "Sea of madness" i "The Loneliness of the Long Distance Runner" или неке друге две песме". Волим ја и Фир и Трупер али смориле су. 

  • Upvote 1
 4. Bend Oskrnavitelj, autorski izdanak srpske black metal scene osnovan je 2021. godine u Beogradu. Hladne i emotivne melodije, mračni rifovi i često sirovi gitarski rifovi glavne su odlike stila benda koji svoju autentičnost pronalazi u oslanjanju na black metal ’90-ih. Iako se muzika suštinski idejno ne ograničava, bend ipak ostaje dosledan svom osnovnom pravcu i mračnom, hladnom ali ujedno i energizirajućem stilu.

  Idejni tvorac celokupnog projekta i frontmen benda, Ivana Savić iz Beograda, publici je poznata iz nekadašnjih bendova Kramp i Sakramentum. Pored svog prepoznatljivog stila i moćnog vokala koji ovaj bend izdvaja kao jedan od retkih u ovom pravcu sa snažnim ženskim frontmenom, bend Ivani zahvalnost duguje na autentičnom imenu kako benda tako i prvog albuma, ali i na autorskim tekstovima na srpskom jeziku, čija se tematika najčešće fokusira na ideje mizantropije, tame, blasfemije, smrti, zla, prirode i naših predaka.

  Prvu postavu benda, sa Ivanom na čelu kao vokalom, činili su još: Dejan Damnjanović i Milan Nešković na gitarama, Daniel Pop na bubnju i Goran Jelić na bas gitari. Milan Nešković je ubrzo izašao iz benda, ostavivši svoj trag u pesmi "Okovan". Na njegovo mesto zatim dolazi Vuk Kazimirović, prethodno poznat publici iz benda Svartgren. U ovom sastavu bend prvi put nastupa u klubu Garaža, zatim na Empire festivalu 2 i Fest klubu, ostavivši dobar utisak na publiku, kako muzikom tako i samim imidžom benda.

  Neposredno nakon koncerata, iz benda odlaze Vuk Kazimirović, ostavivši bendu svoje delo "Krv Vučija” kao i Goran Jelić (Karakondžula), koji u amanet ostavlja zajednički rad sa bubnjarem Popom na prvoj pesmi, nazvanoj po samom bendu, "Oskrnavitelj". Bend se ubrzo zatim podiže na viši nivo ulaskom gitariste Ivana Kostića, iz benda Retribution i Tibia, koji svojim profesionalnim iskustvom i ingenioznošću bendu pomaže da snimi svoj prvi album, pod nazivom “Pradavni”. Album je snimljen u saradnji sa čuvenim producentom i muzičarem, Srđanom Brankovićem, u studiu "Paradox" u Smederevu. Stvorena iz same duše, srca i jedinstvenog energetskog naboja, muzika na albumu obiluje melodičnim i hladnim rifovima koji predstavljaju temelje samog pravca I jedinstvenog stila samog benda, pritom neograničavajući se u svojoj mračnoj kreativnosti i širini. Svojim autorskim radom i specifičnim muzičkim izrazom koji nosi veo misterije ‘90-ih godina black metala, Oskrnavitelj podseća da ovaj muzički pravac još uvek živi.

  https://www.facebook.com/oskrnavitelj

   

   

   

×
×
 • Create New...