Jump to content

Prince of Stories

Iskreni članovi
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Prince of Stories

  1. Catatonia (sa C) je valjda ono stanje kada osoba maltene vegetira, ne pomera se, ne cuje itd.
  2. Discouraged Ones suvise drecav, Last Fair Deal suvise socijalan, Tonight's Decision i Viva Emptiness (najbolja) naslovne totalno sjajne
  3. Blago:) Dictators Are Cool POOL POT KILLED A MILLION OF HIS PEOPLE IDI AMIN ATE THAT MANY FOR DINNER PAPA DOC, HIS SON WAS EVEN COOLER ROSS THE BOSS WAS IN MANOWAR E, da koga zanima Seth Puntam-ova black metal parodija, Impaled Northern Moonforest (sve sa pesmama) http://inm.necrobation.org/
  4. Mogli bi da snime i neki spot. Kad izlazi taj LiveDVD?
  5. >u prvoj pesmi clean vokal, jer sam ocekivao tezak growl... Covek ne moze da vristi vise pa je poceo da peva, bukvalno se radi o tome. Negde u to vreme se bend malo i smirio i poceo da pravi pesme koje lice na rock mainstream, tj. kako Anders kaze mnogo vise da rade i da se trude >Discouraged Ones Radjen je na slicnu foru kao i zadnja 3 samo sto je cela stvar legla bas kako treba sa Last Fair Deal Gone Down. Najcudnije je sto je, recimo, Tonight's decision kreativniji i kompletniji album ali je Last Fair Deal nekako skladniji, kraci, lepse tece. Viva Emptiness je mozda i signal da polako treba da se krece dalje i od te formule?
  6. Po meni je ono sto Katatonia danas radi mnogo zanimljivije, iako ima sve manje veze sa metalom. Na singlovima ima nekoliko jako dobrih stvari (help me dissapear; sulfur; march 5). Slusao sam Dance of December Souls i prilicno je naporan. Ne znam kako im je uspelo ali ukrali su riff iz Unforgiven-a na In Silence Enshrined (pored toga sto ceo album jako vuce na My Dying Bride). Discouraged Ones mi je mnogo vise bleak u odnosu na zadnja tri albuma koji su slicnog kvaliteta (super su).
  7. Cuo zadnja dva albuma Last Fair Deal Gone Down i Viva Emptiness. Vise mi se svidja Last Fair... mada je i ovaj drugi onako dosta solidan. Malcice suvise im lice pesme jedna na drugu ali su stvarno vrlo iskreno i vrlo iskreno sjebani. Mozda bi bilo bolje da su (slicno vecini metal bendova sa ne-engleskom govornog podrucja) malo vicniji engleskom jeziku ali i ovako je dosta dobro. Za mene koji nista od doom metal-a ne slusam je stvarno zanimljiva promena. Imaju dobru atmosferu i ultra-emotivni su, sto mene, pored dobre svirke, uvek nalozi na bend.
  8. Simpatican bend. Daleko vise koriste klavijature od Slipknota i raznolikije su im pesme. Moji favoriti World of the LSD user, 43, Born of desire. Sjajno su obradili pocetak pesme Empty Spaces Pink Flojda. Slipknot i oni se muzicki ipak razlikuju a to je najbitnije.
  9. >Zvanicno ta vrsta muzike i postoji Zvanicno je sve sto sam cuo od njih pop i parodija na gothic.
  10. >sa odusevljenjem pozdravljam! Pa kupi album ako si toliko odusevljen. Sta se menja u vezi Corbe sa Borinim preseljenjem na Rudnik?
  11. >Bukowski-"Bludni sin" Povraca mi se od ove knjige! Zasto? To je knjiga o njegovom zivotu i prilicno je iskrena. Na momente komicna, na momente pomalo tuzna, ali to ti je Bukovski. U principu je mnogo mekse i mirnije nego njegovi ostali romani (i po pitanjima sexa, opijanja i izivljavanja). Sledeca u serijalu je knjiga Factotum, koju sam ja citao u hrvatskom prevodu. Nakon nje dolazi Post Office, pa Zene. U zbirkama prica imas nekoliko pricica koje se hronoloski nalaze izmedju ovih zbirki ali (sem price u kojoj opisuje kako je zamalo umro i kako je poceo da odlazi na trke) u njima nisu opisivane neke preterano bitne stvari, uglavnom veze sa zenama, susreti sa ljudima, fantazije i more mladog pisca i novinara.
  12. >Steta sto su ih ispalili Zar? Ja sam cuo da ih je Rock Express progurao pa su se pojavili iako uopste nisu bili planirani tog 25.6. >svirali poslednji Pa cudno bi bilo da nastupaju pre najavljenih bendova, non?
  13. Jako je tuzno sto ispada da se pominju jedino knjige engleskih i americkih autora... Paolo Koeljo "Veronika je odlucila da umre" Artur Klark "Kraj detinjstva" P.N. Elrod" I, Strahd"
  14. Pa dobro, mogao je da stavi i: I'm just a dreamer I dream my life away I'm just a dreamer Who dreams of better days ili na primer Without each others help there ain't no hope for us I'm living in a dream of fantasy Oh yeah, yeah, yeah If only we could all just find serenity It would be nice if we could live as one When will all this anger, hate and biggotry ... Be gone? (ovo se desi kad Ozi zeli da imitira Lenonov "Imagine") Doduse, neke na ovom forumu nije blam ni da stave i "He is the Painkiller, this is the Painkiller" u quote...
  15. A i ovaj vukhob. Ono sto je Urusulica pisala se zove The Earthsea Quartet... Ceo zivot ucis engleski, uzimas dve vrste casova, savrseno pricas, ides na neki test gde je isla i mirror i dopustas da ti se desavaju ovakve greske? Hehehe.
  16. Otprilike. Vidis nije mi to palo na pamet. Most perceptive, my young apprentice. Nije to jedina fora... Ceo fantasy je na tu foru. Earthsea Quartet, Elminster: Making of the Mage (vukhob, nadam se da citas ovo) itd. Pa i DC-jev strip "Books of Magic" ciji karakter Tim Hunter je mladic sa braon kosom i naocarima koga uvode u svet magije. Pisac Nil Gejemen i kreator Tima Hantera je rekao da su i on i Roulingzova u stvari pokrali neku prastaru knjigu. Tako to ide. As a sidenote, jedan poznanik koji se bavi okultizmom mi je rekao da navodno zene imaju prirodan potencijal za magiju. Valjda to cini Pracetovu varijantu logicnijom. Ja ne znam. Ja znam samo da nisam znao da su zenski carobnjaci u Pracetovom super-strava svetu vestice i da imaju cudne sposobnosti prebacivanja uma u zivotinje itd.
  17. Problem je kad covek previse ocekuje. Ja sam tako krenuo da citam Morta i nije mi uradio posao. Za razliku od "Carobnjastva" koje sam "neutralno" prihvatio i smrvio u toku svega par dana na Divcibarama u zadnjim danima 1999. godine. E sad, to sto sam posle dobio temperaturu i sanjao cudan san sa motivima nordijske mitologije koji do danas pamtim (secam se maca i zutih statua i cuda), to je vec druga prica. Da, da, za mene je carobnjastvo bilo 'to". A vec su me Piramide dokusurile. Procitao prvi od 3 dela "Piramida" u avionu za London pre 2 godine i nikad vise procitao ni jednu stranicu Pratchett-a.
  18. Lepo ti kaze vukhob da su lose Sestre po Metli... To je za fanove Praceta obozavaju Hamleta, Magbeta i ostalo drustvo - i bas vole natezanje... Jednakost rituala je najcudnija Pratchett-ova knjiga koju sam citao, karakter po imenu Eska se ne pojavljuje ni u jednoj drugoj knjizi o Disk-Svetu. Klasicna Prachett-ova knjiga, sve sa ogromnim problemom koji preti da unisti svet (i koji obicno nije originalan - Mort = Uspavana Lepotica itd itd itd itd.), bizarnim likovima i situacijama. Nekako mi je bila i najmanje smesna. Smazao sam je vrlo brzo ali bez uzivanja.
  19. Ozzy mi je mnogo gotivan covek i mislim da je zaista ok. Bilo bi zanimljivo kada bi ovde pustili "the Osbournes", da vidimo sta rade Ozi i njegova porodica. Sto se Down to Earth-a tice, nisam siguran. Verovatno bi bio smesan da nema gitariste Zack-a (koga zestoko forsiraju metal mediji - kao i System of a Down i Spliknot). Dreamer je vrlo gej i podseca me na losu verziju Lenonovog Imagine-a (kao i ceo album). Gets me Thru mi se svidja (osim riba u spotu, jebiga on je Ozi nije Kid Rock; zestoko mi se dopada momenat kada otvara vrata) a Running out of time mi je favorit sa albuma. Ostale stvari nisam slusao, nemam motiva - ipak mislim da je album pomalo razocaravajuci.
  20. Ovo se sve vise pretvara u najbolje knjige koje sam procitao. Ako je tako - P.N.Elrod "I, Strahd", Dostojevski "Zlocin i kazna", Artur K. Klark "Kraj detinjstva"
×
×
  • Create New...