Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Taake sviraju klasicni black metal iz Norveske. Upravo mi je iz Wounded Love Records-a pre neki dan stigao njihov drugi album '...Bjoergvin...' i mogu reci da je to jedno od najboljih skandinavskih ostvarenja u proteklih par godina.

• Replies 227
  • Views 30.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Ravendark se uzasno napalio na njih. :roll:

Sasvim solidna muzika, atmosfericna sa veoma dobrim, doduse regularnim, screamom. Ima malo folk elemenata u muzici, sto je prilicno lepo koncipirano.

Omot za album, izgled diska, imena pesama sve je to odlicno, a vec za muziku, to ce te morati da cujete jer je imamo samo Mi, clanovi Bethora.

Pozdrav Lord Denethoru. Mislim da si ti iz Hornburg Magazina i iz Bethora?

Uglavnom, Taake su fantastican bend.

citao sam izvjestaj sa njihovog koncerta koji su imali na Inferno Festivalu ove godine i stvarno je pisalo da su rasturili biggrin.gifa:

Da li bi mogao Lord Denethore da mi narezes dotican album?

"Bjoergvin" obavezno nabaviti!Dosta inovativno i progresivno ali jos uvek iskreno.

• Author

Da naravno, ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Samo, naravno, prvo moramo da se dogovorimo gde da se nadjemo i slicno...

Da li imas smo Bjoergvin ili imas i prvi album Nattestid Ser Porten Vid-koji je takodje fenomenalan?

• 1 month later...

Imam od juce,oba albuma ovog benda.Prvi nisam skroz preslusao,ali za drugi "Bjoergvin" mogu da kazem da je jedan od najboljih black albuma koji sam ikada slusao!Bolji je nego sto sam ocekivao,preporucujem ga svakome.

Pa postoji tema o Avenger-u,ljudi!

Btw,prvi album Taake-a je takodje odlican,dosta siroviji od drugog,sa logicno losijom produkcijom,ali ipak izuzetno vredan paznje!

Kao što neko već reče, Taake je zasigurno među najboljim bendovima koji dolaze iz Norveške. Bjoergvin doslovno rastura....ne znam da li je ko slušao njihove stvari sa demo-a koje su izali prije Nattestid Ser Porten Vid-a....odlično OSBM razvaljivanje, od čega bih posebno izdvojio 7-minutnu Blant Soelw Og Gull i Mшerket sa Koldbrann i Jesu Marg demo-a iz 1995. Slobodno se može nazvati himnom old school BM-a.

• 4 months later...

"Iz Pakla" je napisao - zajedno sa Carpathian F. ovaj bend sastavlja AVANTGARDE MUSIC.....-

Carpathian F. avantguarde music...?????????? icon_confused.gificon_confused.gif

Edited by Superius Deus

Mislio je na njihovu diskografsku kucu,mada,koliko znam,Taake su na Wounded Love etiketi...

Avangardue music je izdavacka kuca.I Grave je u pravu,oni su na Wounded Love etiketi.

Edited by Ravendark

jaooo, izvinite molim vas, Wounded Love is a division of Avantgarde, ali su ista kuca zar be...... kakva greska, idem da skocim sa zgrade

• 6 months later...

Imam Over Bjoergvin Graater Himmerik koji je sasvim solidan album. Malo im nedostaje melodike za moj racun ali Boze moj... icon_smile.gif

Omot je fantastican!

• 2 weeks later...

Preslusao sam prvi jos pre 3-4 meseca i stvarno je odlican. Jedva cekam da nabavim drugi pogotovo ako je tako dobar kao sto kazete

• 5 months later...

ne znam za novi,ali predhodna dva mi se ne svidjaju icon_spava.gif

Edited by Goxy

Ovaj novi album stvarno ubija,nastavili su da izbacuju odlicne albume,ali mi ipak Bjoergvin ostaje vrh njihove diskografije.

• 2 months later...

Sta se desava sa Taake?Ima li istine u pricama da su se raspali?