Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 537
  • Views 81.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nema niko.Ali Hefest ti ga moze napraviti.

• studioorange
    studioorange

Ubacili smo gomilu nove opreme u Studio Orange Hill pa ko nije dugo bio dobrodosao je da svratI   Studio 1:   Yamaha Stage Custom bubanj Yamaha EMX 512SC Power Mixer 2X500 W JBL JRX125 razglasn

• u orange-u imas jednu,100 kinti 2 sata,koliko i kakve gitare tebi trebaju i za sta?mozes i preko pp da me pitas i ovako.

• 4 weeks later...
comment_1486541

Naravno. Studio se zove Boom, i likovi su ekstra. Ima i mali bar i internet ako ti treba da skines neki tab i sl...koliko mi se cini da imaju Jmp-ove i Peavey od gitarskih, bubnjevi su dobri i dobro je izolovano, zato je i pedala keva (mislim na zvuk).

Edited by Hevayous Jerk

comment_1491603

Ima li negde da se snimi pesma za oko 10 evra, kao sto je kod Tome u Les Paul-u bilo? Tome je nesto bolestan vec duze vreme pa mu radi samo studio za probe. Ima li bilo gde u gradu snimanje za otprilike ovu cifru? Toma je radio fazon probas par puta pesmu, onda ide snimanje iz dva dela, instrumenti pa posle glas odvojeno Snimci su ispadali super za te pare. Znaci ako neko zna nek javi.

Hvala. Pozdrav.

comment_1491864

U Black Spideru je dva sata snimanja 2000 dinara, ali sve ide iz cuga ako se drugačije ne dogovoriš sa Vladom.

Pearl bubanj, na njemu pet mikrofona, bas ide u DI pa u kompjuter (u studiju ga čuješ kroz pojačalo, ali Vlada ne ozvučuje to pojačalo, suviše problema sa "bleedom"), gitare idu kroz dva Roland Jazz Chorusa pa u Shure SM57ice, vokal ide kroz Shure SM58. Može da se snima svaki kanal zasebno - na kraju dobiješ Nuendo projekat u 24bita/ 96 kHz (sa ukupno 9 kanala), pa ga edituješ do mile volje.

Edited by Rocket Roll

comment_1492375

Ah, j*bi ga, ali jedino Black Spider znam kao studio u kojem opušteno može da se uradi demo na visokom nivou... Soba je akustički tretirana (nema turbulencije zvuka), Jazz Chorusi prenose tačan zvuk tvog procesora/ tvoje pedale (ne boje zvuk), bubanj se održava i dobro snima (jedino slično snimanje bubnja - više kvalitetnih mikrofona na bubnju - bi bilo u Radio Beogradu ili u Studiju Pink), prostor je dovoljno velik da se ne "mačujete" gitarama, a može Vlada i da te "smiksa" i da ti da stereo-miks (do sada nisam čuo da je nešto zabrljao u tom procesu).

To je daleko od onih uobičajenih "jedan - mikrofon - na - sredini - sobe - dakle - sve - u - mono - pa - šta - ispadne" varijanti... a neke loše Vladine strane još nisam otkrio, ne znam...

Edited by Rocket Roll