Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_1643276
i jedna zamerka "apeironu"; ili si slusao pogresnu stvar ili lose cenis zanrove, naime,

VXN je preteca EDWIN DARE-a i to je progressive heavy metal iz 80-ih, cak je i jedna pesma

kasnije snimljena na albumu gore pomenutog benda, i uzgred, VXN me je prijatno iznenadio,

hvala "apeironu" sto me je uputio na isti!

Iskreno, nisam dobro ni poslusao, priznajem :redface:

Provericu jos, a thanks za ove linkove, sad cu da poskidam.

@ Erlik - pa da, to je to, ima tih bendova i albuma koje je zaista steta sto nisu mogli biti nabavljeni kad je trebalo... Eto, dva koja sam godinama ganjao (Leviathan - Scoring the Chapters i World of Silence - Mindscapes) danas ne izazivaju reakciju kao sto bi pre kakvih 9 godina.

Ali dobro, bolje ikad nego nikad, stoga, Edwin Dare, na tebe je red :meshuggah:

• Author
comment_1643317

Uhhh.. LEVIATHAN.. još se ježim pri samoj pomisli na, ovog puta, potpuno remek-delo, "Riddles, Questions, Poetry and Outrage". Takvi albumi se prave jednom u životu. Inače, taj Scoring... sam i ja dugo tražio, dolijao pre par godina, vrlo dobar album.

Što se tiče WORLD OF SILENCE, taj album nemam, ali imam prvenac i, sram me bilo, ne sećam se kako zvuči... :udri:

comment_1643476
Uhhh.. LEVIATHAN.. još se ježim pri samoj pomisli na, ovog puta, potpuno remek-delo, "Riddles, Questions, Poetry and Outrage". Takvi albumi se prave jednom u životu. Inače, taj Scoring... sam i ja dugo tražio, dolijao pre par godina, vrlo dobar album.

Što se tiče WORLD OF SILENCE, taj album nemam, ali imam prvenac i, sram me bilo, ne sećam se kako zvuči... :udri:

Da, da, Riddles, Questions... je kvlt. Ne moze bolje od toga. Scoring je jak, ali bi mnogo bolji efekat bio da ga nabavih kad je trebalo.

• Author
comment_1643876
mozemo da otvorimo temu za ne zapazene prog kvltove :D

Podržavam, a naslov topika bi bio nešto kao "Prog kultovi pre 2000.god.", jer ja mislim da govorimo o tom periodu, eventualno kasne 80e i cele 90te.

Eto, da ne razglabam sad o VODVILu (valjda se tako čita to komplikovano australijsko ime..), nego se može na tom topiku. Ajde Azale, otvaraj ga!

comment_1644021

Braco progressivci i sestre progressivke morate biti malo progresivniji prilikom pretrage neta za omiljenim

vam albumima, ko sto rece Toma Nikolic: " Moramo da se vise okrecemo ka Rusiji, a manje ka trulom zapadu",

te vam u duhu toga predlazem da sve raritete prvo trazite na ruskom sajtu www.nnm.ru !

Evo linka za Trivial Act, koje upravo slusam, tu je i tehnika i melodija!

http://rapidshare.com/files/82299201/mindscape.rar

a za one koji uz progressive metal vole i prirodu, a posebno podzemlje nase planete, izvolte na

http://speleofanatici.blog381.com/

Uzivajte!

• Author
comment_1644512
taj iz 1998 je tako neki fazon, ali ova prva dva imaju da melodic prog smek kao conception/sanvoisen

da, da, veoma si blizu.

ka ProgressiveRu: percipiranje žanrova je osetljiva stvar. Ne misle svi isto. E.Dare je tu negde, niti tamo niti ovamo, na slušaocu je da prepozna i iskopa progresivne deonice-rešenja, ukoliko ih ima. Ja ih negde nađoh, što ne mora da znači da one postoje 100%. :pivopije: