Jump to content

azal

Moderatori
  • Posts

    20614
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    155

Everything posted by azal

  1. DRI potpisali ugovor da sviraju ovde svake godine dok ne umru
  2. ovi sjajno zvuce imaju neku divlju kvelertak energiju samo manje metal
  3. ne secam se kad sam nebitniji album od ovog Whom Gods Destroy albuma slusao. stvarno ne kapiram zasto je ovaj Dino toliko popularan, valjda iz razloga jer je sve manje dobrih "klasicnih" metal pevaca ima, ali lik je bukvalno Aliexpress Jorn i nista vise. Ovo je skoro isto kao onaj Sons of Apollo ali nekako jos dosadnije. hard rock pevanje preko nekih jako tipicnih dzn dzn prog riffova, i obavezno soliranje bumblefoota i sheriniana u svakoj pesmi. mislim da bih pre slusao neki noviji dream theater od ovog
  4. azal

    Metallica

    Load konacno ima smisla
  5. dobra svirka, dobar zvuk, lepo druzenje, odvratan klub. koncipiran za ex-yu tribute bendove, jebena borba da dodjes do toaleta, sanka, mercha, bas pakao.
  6. bolje od Leprousa svakako, meni su oni generalno dosadni, tako da mi prija ova pesma koja ne pokusava da bude previse proggy. refren prilican Muse wanna-be ali fino spakovano sve.
  7. daj je ostao Oyvind u bendu umesto pijanog cirkuzanta, sta bi to moglo da bude
  8. izsao je album 20 feb. odlican je. prava US power/prog prica. likovi sto rade Up the Hammers su se toliko odusevili da su ih odmah zvali da sviraju na festivalu sledece godine.
  9. jos jedan bend koji treba sahraniti
  10. Binary Dream pevac zapravo dosta vajbuje na Toma iz Evergreya za siromasne. tj vajbuje na trenutnog Toma, ne onog sa pocetka karijere.
  11. bukirana je turneja buraz
  12. ne znam, meni ovo disonanto koliko i Altars, znaci ne previse. Nije mi sve sto nije Mejden harmonija disonatano. Voivod nije disonatan, koriste neke atipcne harmonije za metal koje ces pre povezati sa dzezom, ali nije disonatno. mene ovaj album bas zestoko odradio, jako emotivan za death metal tehnicki, ima neku neurosis crtu bolnu, narocito u sporijim pesmama, inner oceans, endurance. i za kraj ona porcupine tree obrada sto zvuci kao da je Jesu obradio, to me bas dotuklo. meni bas odlican album i dosta unikatan.
  13. azal

    Judas Priest

    ne mogu da kazem da cu ikad u zivotu da poslusam opet, ali stvarno oni su jedini metuzalem bend koji je skapirao sta treba da se radi. (ako ne racunamo drugu ligu poput Saxona). nadjes bar jednog mladjeg lika koji sece vene na vas (kao Voivod sto su uradili) da moze da pravi pesme koje lice na stare radove ali sa novom energijom, zaposlis proverenog producenta da sve ispegla kako treba, i pravis pesme koje zvuce kao kopije starih pesama sa modernom produkcijom. recept za uspeh i za jos minimum 3 dobre final, last goodbye turneje. jedina mi ona poslednja The Lodger bila zanimljiva, u smislu da je zvuk pesme zanimljiv i neocekivan, ostalo sve lepo spakovana reciklaza.
  14. slazem se skroz. Sve dobro zvuci ali nista nije mnogo zanimljivo na duze staze. Haken je valjda Dream Theater za mladje ljude. Uzima taj sablon i pakuje ga da bude djent klincima zanimljivo. zato su mi prosli Anubis Gate i Terra Odium takodje verovatno najbolji prog album decenije, jer zvuce kao pre-2000s prog ali opet dovoljno moderno da moze da prodje za 2024. realno u poslednjih 20 godina mnogo su zanimljiviji bendovi koji su odrasli na tool, mars voltu, i neki alternativniji zvuk (Rishloo, Karnivool, Fair to Midland) od Dream Theater style proga. A koliko je bilo FW i QR copy proga 90ih, sad ne mozes nijedan takav bend da nadjes, a verovatno ni ne zelis. 😄
  15. ovi su neki Haken/Leprous fazon ali me radi album bolje od svega sto su ti bendovi skoro izbacili
  16. Leg ne, prvi demo one Stellar Seer pesme je snimljen 2012
  17. jesu ali nisu aktivno sve vreme radili na njemu. kao sto sam ja na jednoj pesmi radio 13 godina
  18. "moze da se slusa" uf jedva cekam sad
  19. ovo je onaj lik sto je radio Serpent Column, tesko se svrstiti muziku, jako sjeban i kreativan zvuk
×
×
  • Create New...