Jump to content

Ava Inferi


Talvi

Recommended Posts

Baš sam sada tražio po netu, još nije procurelo, izgleda. A sve recenzije na koje sam tom prilikom naišao su pisali kompletni imbecili. Jedan čak spomenuo paljenje sveća i crni lak za nokte, goth je, kao, to... Jeb'o ga ja posred retardiranog čela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije još curnulo. Jebeš takve prikaze, ovo je totalni Ava Inferi stil s tim što je press info u pravu - malo je više "catchy" nego do sada, sa izraženijim rifovima i melodijama. Npr, mislim da je glavni rif u "Majesty" sve ono što MDB pokušavaju da ubodu već nekoliko albuma unazad, "((Ghostlights))" jebe isto, naslovna je super... a posebna poslastica je "The Heathen Island" - 9 minuta traje, čini mi se da je inspirisana filmom "The Wicker Man". Ne mogu da garantujem, ali mislim da su inserti u njoj odatle, uglavnom - ima nekog čudnog 70's rock prizvuka, delova kad riba peva preko basa i bubnja...

Ma sjajan je album, nemam zamerke.

Edited by Talvi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je i Blood Of Bacchus bio više "catchy" od oba prethodnika, ali je vremenom lepo legao. Zapravo svaki album posle prvog mi je bio mnogo direktniji, verovatno dobrim delom i zbog produkcije, jer je ista na prvencu bila fantastična, savršena.

 

Ovo mi je još uvek omiljena pesma od njih:

 

http://www.youtube.com/watch?v=TCjWDHoWyUc

 

Pobeđuje sve što su MDB pokušavali poslednjih desetak godina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da da, i prošli je bio catchy na svoj način, naročito "Be Damned" npr. sa onim kabare šmekom, ali ovog puta su, čini mi se, dodatno pojednostavnili priču, tj. vokalne linije su prostije i lakše ulaze u uvo ali su podjednako sjajne, rifovi su više heavy i melodije direktnije... Mada mi se čini da pri kraju, u poslednje dve pesme, ipak uplove u one poznate vode. Generalno, ovoliko održavanje visokog nivoa kvaliteta na 4 albuma uzastopce nije normalno, ali Blasphemer je to, jebem ga ludog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dođoh da okačim novi spot, kad ono... :D

 

Koje jebanje. Uvodni rif, zvuk gitara... Odlučio Blasphemer da ubaci još više oštrine i agresije, počeo je na prethodnom albumu, i sada zvuči sjajno. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvi, pičko, nisi rekao da ima solaža. :D Album sjajan, ništa manje nisam očekivao. Ima novih elemenata tu i tamo, taman da začine poznato jelo - poput malo elektronike na jednoj od pesama, semplova koji mi nisu još baš legli (ali zato je tu drugo i treće itd. slušanje). Na trenutke se bez greške čuje rif koji bi, blago izmenjen, mogao da se nađe na nekom od poslednja dva Mayhem albuma, nevezano za akordsku progresiju koja je već prepoznatljiva za Runea.

 

"Venice In Fog", jebote, divna pesma, zaista joj pristaje naziv. Sam kraj pesme je mogao da bude bolje odrađen, deluje mi naprasno prekinuto. Isti slučaj sa još jednom pesmom, ne da mi se da sada premotavam da bih našao koja je. Svakako, album vredan višestrukog slušanja, jer je, kao i uvek, potrebno vreme da se čuju detalji i slojevi gitara koje Rune nabacuje jedan preko drugog. Znam šta ću slušati ujutru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...