Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 122
  • Views 19.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Guest HEFEST
    Guest HEFEST

Teror sam zavrsiopre mesec dana i kraj mi je malo onako dok je knjiga u celini super. Strvinarska uteha je ipak mnogo bolja knjiga.   Ovaj Drood mi bas obecava sudeci po naslovnoj strani!!!!    

• Samo sto ce biti iz dva dela (456 i 328 strana).

• eve ga prvi deo   http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1185

comment_1945422

pazi gledao sam neke knjige na engleskom kod ortakinje, recimo hari potera... knjiga ima 200strana vise nego nas prevod iskljucivo iz razloga sto su u njihovoj verziji slova ogromna, ko da smo coravi retardi... ja licno volim kad je mali font, a ne slonovska slova i knjiga debela toliko da ne mozes lepo ni da je savijes...

a za prevod jbg bas dosta varira... Ako si citala hyperion znas i sama kako je Skrobonja dobar prevodilac, covek je i sam afirmisani sf pisac i preveo je simonsa za 10ku. Sve to zavisi, ne treba imati tako genericki stav

edit:

za cene cu ti reci da knjige generalno nikada nisu ovoliko pale i bile ovoliko jeftine... druga je prica o nasim mizernim platama, ali dati za knjigu 10ak evra (a recimo za koncert 30ak) je po meni nista, naravno zavisi i koja knjiga je u pitanju... Izadjem u grad popijem 2 pica i pojedem nesto i to ti je cena knjige...

Edited by DBrave

comment_1945521
pazi gledao sam neke knjige na engleskom kod ortakinje, recimo hari potera... knjiga ima 200strana vise nego nas prevod iskljucivo iz razloga sto su u njihovoj verziji slova ogromna, ko da smo coravi retardi... ja licno volim kad je mali font, a ne slonovska slova i knjiga debela toliko da ne mozes lepo ni da je savijes...

a za prevod jbg bas dosta varira... Ako si citala hyperion znas i sama kako je Skrobonja dobar prevodilac, covek je i sam afirmisani sf pisac i preveo je simonsa za 10ku. Sve to zavisi, ne treba imati tako genericki stav

edit:

za cene cu ti reci da knjige generalno nikada nisu ovoliko pale i bile ovoliko jeftine... druga je prica o nasim mizernim platama, ali dati za knjigu 10ak evra (a recimo za koncert 30ak) je po meni nista, naravno zavisi i koja knjiga je u pitanju... Izadjem u grad popijem 2 pica i pojedem nesto i to ti je cena knjige...

Slazem se + ako si uclanjen, izadje te jos jeftinije. ;) mada u Laguni jesu bezobrazni, jbt. cekam Vukodava od avgusta/septembra kad je trebao da izadje.

A za Teror, videcu, verovatnocu cu prvo da pazarim Hiperion, pa tek ovo.

comment_1945840

Pa uclanis se kod njih, tako sto kupis jednu knjigu po regularnoj ceni. Moze bilo koja knjiga, bez obzira koliko kosta. I onda dobijes clansku kartu sa pocetnim popustom od 15%. Ako redovno kupujes njihove knjige (barem jedna u svaka 3 meseca), popust ti se posle svaka 3 meseca povecava za 2% do maksimalnih 25%. Plus ako kupis 3 knjige odjednom, dodaje ti se jos 10% popusta.

• 1 month later...
comment_1985984

Hyperion mora da se procita, ko bas voli SF ili je lud za grckom mitologijom onda i Ilion-Olimp.

Ove horor-romancice: Pesma boginje Kali, Leto noci, Ukleta zima, Strvinarska zima... to moze slobodno da se preskoci, to su knjige ako bas imate slobodnog vremena...

Mislim da je u zadnje vreme krenuo sa ozbiljnijim romanima, na bazi istorijskih cinjenica sa malom dozom fantastike, kao ovaj Teror, i Drood (o Carlsu Dikensu ako sam dobro video) koji ce nadam se Laguna uskoro da objavi...

Fora sa Simonsom je sto kada procitate Hyperion, onda jednostavno zelite da procitate sve sto je napisao :)

Edited by DBrave

comment_1991677
jao kako je depresivna knjiga. smorila sam se :(

Nije bitno da li volis SF ili ne. Hyperion moras procitati obavezno. Nisam ni ja neki poseban ljubitelj SF-a ali me je knjiga prosto oduvala!!!!!

Nisam kvotovao - nesto se pokarabasilo!

Edited by HEFEST