Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted
comment_1847010

Ima li ovde obozavatelja ovakvih filmova?

Ovde imate manje-vise kompletnu listu Sword and sandal filmova koji su harali krajem 50-ih, 60-ih i 70-ih godina 20. veka. Gledano danas, to su teski trash-ovi, ali imaju onaj kvlt filing u sebi :)

Verovatno ste u svom zivotu pogledali bar jedan ovakav film- npr. filmovi o Herakleu (posebno oni trash flmovi kada se Herakle bori sa vanzemaljcima :)), Argonautima, itd. Dakle, filmovi bazirani na mitologiji, bibliji, drevnoj istoriji rima, grcke, vavilona itd.

Na youtube-u imate poprilicnu kolekciju ovih filmova :)

Danas, filmovi poput Troje, Nebeskog Kraljevstva, Aleksandra itd. bi pripali ovom zanru ali taj filing se izgubio :da:

• 5 months later...
  • 6 months later...
comment_2139175

Hmmm,da...definitivno je prica o borbi izmedju Herakla i vanzemaljaca dublja i kvalitetnija od onih iz Troje i Aleksandra.

Nije stvar u dubini price nego u ukupnom filingu. U ovim novijim filmovima svi neki lepotani, ispeglani, ustirkani. Ne zelim da pomenem da pola tih glumaca(iz Troje i Aleksandra) nikada ne bi ni prisli blizu da glume u filmu kada bi ja vrsio odabir glumaca. Mozete da hejtujete protiv mene koliko hocete(ne kazem za tebe, ali javice se vec neko), ali jednostavno ovi novi filmovi su mi previse plasticni. Uopste ne mogu da se uzivim u film jer je sve previse vestacki. Evo u starom Clash Of The Titans efekti su matori i vecina smesni, a opet film mi je privukao paznju i mogao sam da se poistovetim sa glavnim likovima i uzivam dok to nikada ne bi mogao sa Aleksandrom i Trojom  zato sto mi je sve nekako previse gay. Sve vise stvaram misljenje da veliki budzeti sve vise skode kvalitetu filmova. Prenabudzeni su i negde u tom procesu i dobri scenariji gube dusu i postaju samo produkt koji treba sto vise prodati dok nista drugo nije previse bitno.

• 6 months later...
  • Author
comment_2229686

Moram da priznam da mi se vise svidja stari Clash of the Titans. Eto, pripadam onoj grupi kojoj su atmosfera i osecaj tokom gledanja filma vazniji od samih specijalnih efekata. Original ima taj neki smek, rimejk je napucan i blago retardiran.

Jason and the Argonauts, potom Sinbad trilogija (prvi je iz 50-ih, ostala dva iz 70-ih)..sve su to filmovi kojih se rado secam i koje rado odgledam dan danas sa uzivanjem. Ima i novijih filmova koji su dobri (Nebesko Kraljevstvo...), dobro je samo dok nisu rimejci (tada obicno dozive epic fail).