November 6, 200519 yr comment_948964 nekako i nisam previse razocaran slusaocima tog radija kad na kraju pogledam ovo lista se ne razlikuje previse od one koju su skorije pravili gledaoci mtv-a, pa vh-1-a.
November 6, 200519 yr comment_948972 Glasao ja prije nekih 10 dana Floyde Queen REM Radiohead Nirvana
November 6, 200519 yr Author comment_948974 Kent's 2005 top5 (verovatno ce je jos malo menjati): 1. Sufjan Stevens - Illinois na mogu, izbrisao sam ga sa harda.. bez veze mi zauzima prostor.. pazi listu (peri uši): 1. opeth 2. pelican 3. torche 4. impure wilhelmina 5. subterranean masquerade ne mogu da mešam metal i ostalo, pa zato: ostalo: 1. mew 2. dredg 3. oceansize 4. coldplay 5. kent platinum award: ulver Edited November 6, 200519 yr by KRANG
November 6, 200519 yr comment_948979 Kent, da li su oni bili mozda ograniceni u izboru samo na pesme koje imaju spot ili ne? Cuo sam da su slusaoci/gledaoci bili dosta tolerantniji prema novim stvarima (poslednjih 5 godina ili tako nesto)
November 6, 200519 yr comment_948985 @ krang dobre liste! ja sam stavio samo ne-metal u potpis, a metal ce biti u bv-u @ marcoman da, ali od ovih b92 kapiram da sve imaju spotove. ili barem neke karikirane. i nije bilo bas tolerantnije, skoro isto... na mtvu je bilo 1. nirvana, 2. peter gabriel (sledgehammer), 3. sinead o' connor, a na vh-1 1. nirvana, 2. rem... jeremy je bio u top10 na obe liste, to se secam...
November 6, 200519 yr comment_948994 i metacritic je objavio listu 100 najboljih pesama svih vremena, sto je najrealnija lista do danas. lici na b92. METACRITIC TOP 100 OF ALL TIME: 100 James Brown - Papa's Got A Brand New Bag 99 Roy Orbison - In Dreams 98 Blondie - Denis 97 House Of Pain - Jump Around 96 The Undertones - Teenage Kicks 95 Run DMC - Walk This Way 94 Roxy Music - Love Is A Drug 93 Curtis Mayfield - Move On Up 92 Beck - Loser 91 Beastie Boys - (You Gotta) Fight For Your Right (To Party) 90 Stevie Wonder - Superstition 89 Pet Shop Boys - Being Boring 88 The Who - My Generation 87 The Kinks - You Really Got Me 86 Iggy Pop - Lust For Life 85 The Smiths - This Charming Man 84 Dexy's Midnight Runners - Come On,Eileen 83 Marvin Gaye - What's Going On 82 Chuck Berry - Johnny B Goode 81 Public Enemy - Fight The Power 80 Pulp - Disco 2000 79 Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way 78 Blondie - Heart Of Glass 77 Prince - Kiss 76 The Ramones - Sheena Is A Punk Rocker 75 The Cure - Boys Don't Cry 74 David Bowie - Ziggy Stardust 73 Beach Boys - Good Vibrations 72 Radiohead - Paranoid Android 71 The Verve - Bittersweet Symphony 70 Sex Pistols - Anarchy In The UK 69 Lou Reed - Walk On The Wild Side 68 Van Morrison - Brown Eyed Girl 67 Aretha Franklin - Respect 66 The Temptations - Papa Was A Rolling Stone 65 Ben E King - Stand By Me 64 Madonna - Like A Virgin 63 Van Morrison - Moondance 62 Stone Roses - Fools Gold 61 Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U 60 Portishead - Glory Box 59 Metallica - Enter Sandman 58 The White Stripes - 7 Nation Army 57 Oasis - Wonderwall 56 The Prodigy - Firestarter 55 Madonna - Like A Prayer 54 Simon & Garfunkel - Sound Of Silence 53 Pearl Jam - Jeremy 52 Mano Negra - Mala Vida 51 Talking Heads - Psycho Killer 50 James Brown - I Feel Good 49 Underworld - Born Slippy 48 The Clash - Should I Stay Or Should I Go 47 Iggy Pop - The Passenger 46 The Stranglers - Golden Brown 45 Sex Pistols - God Save The Queen 44 Rage Against The Machine - Killing In The Name Of 43 The Bee Gees - Stayin' Alive 42 New Order - Blue Monday 41 Stereo MC's - Connected 40 Kraftwerk - Das Model 39 Eurythmics - Sweet Dreams 38 David Bowie - Heroes 37 The Clash - London Calling 36 Prince - Purple Rain 35 The Doors - Break On Through 34 The Beatles - Strawberry Fields Forever 33 The Police - Every Breath You Take 32 Bob Dylan - Like A Rolling Stone 31 Michael Jackson - Billie Jean 30 Eric Clapton - Layla 29 The Smiths - There Is A Light That Never Goes Out 28 Guns'n'Roses - Sweet Child O' Mine 27 Massive Attack - Unfinished Symphathy 26 John Lennon - Imagine 25 U2 - With Or Without You 24 Frank Sinatra - My Way 23 Jimi Hendrix - Hey Joe 22 Gloria Gaynor - I Will Survive 21 Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge 20 Joy Division - Love will tear us apart 19 Bob Marley - No woman no cry 18 Bob Dylan - Knocking on heaven's door 17 Elvis Presley - Suspicious minds 16 The Doors - Light my fire 15 U2 - One 14 Rolling Stones - Angie 13 Abba - Dancing Queen 12 Pink Floyd – Another brick in the wall 11 Louis Armstrong – What a wonderfull world 10 Eagles – Hotel California 9 Depeche Mode – Enjoy the silence 8 Rolling Stones – Satisfaction 7 Metallica – Nothing else matters 6 Pink Floyd – Wish you were here 5 Queen – Bohemian Rhapsody 4 REM – Loosing my religion 3 Led Zeppelin – Stairway to heaven 2 Nirvana – Smells like teen spirit 1 Point Zero - Slike Mojih Predaka
November 7, 200519 yr comment_949006 Neverovatno lici, zanimljivo je da su od istih izvodjaca iste pesme, neke od njih cak na istim pozicijama
November 7, 200519 yr comment_949021 istina. ja glasao za point zero @krang: nisam jos slusao Sunn O))), pa to treba da dodjem od tebe da pokupim. i da, cave in je pravo zlato. perfect pitch black mi je top 10 za 2005 sigurno @kent hoce li se odvajati blight i metan za top 10 u bv? (top 10 metan i top 5 nemetan?) @body remover skinuo sam konacno onu sliku za kd forum kompilaciju. ima bas zanimljivih pesama, ali nikako da sednem da preslusam ceo disk odjedared.
November 7, 200519 yr comment_949226 Mislim da se pojavio novi Kayo Dot..... Kayo Dot - Dowsing Anomone With Copper Tongues anyone? Bueller?
November 7, 200519 yr comment_949307 haha. ovo mi dao google. vrh. One popular song by the national poet of Bangladesh, Kazi Nazrul Islam, expresses a sense of a child's playing with dolls about the activities of God whom the poet calls a Great Child in that song, You, a Great Child, are playing so unmindfully with this universe, O my Lord. / Creation and destruction are your playing with dolls in the very private, O my Lord.(It is my translation of the Bengali lines, Khelichho e biswo loye birato shishu anomone ./ Praloy-sristi tabo putulo khela nirajane, / prabhu, nirajane. (1997:717) In spite of coming from a 'rebel' poet, this particular song is not rebellious in spirit; it rather expresses a sense of wonder and power at what varied and opposite matters are being made to happen around us all the times by God. This is to drop a hint right at the beginning about how variously everything can be looked at, and how a sense of power can be there in us even about whom we conceive to be any kind of a `Child' playing with dolls.
November 7, 200519 yr comment_949310 koliko sam ja skapirao jeste neka biljka, ali se uglavnom pise Anemone. Anomone se pojavljuje na google-u najcesce kad je u pitanju neki sea weed, sto je logicno, jer Byron ima neku obsesiju sa biljkama i vodom. Undine And Underwater Flowers The Ocean, The Kingdom And The Temptation atharsis Of Sea-Sleep And Dreaming Shrines Blight Of River Systems Bizarre Flowers/A Violent Mist Monstrously Low Tide itd...
November 7, 200519 yr comment_949311 ANAMONE _________________________________ A evo je i ROSE OF SHARON... (ako cemo o primenjenoj biologiji... u metalu..)
November 7, 200519 yr comment_949312 ako je anemone, onda jeste neko morsko stvorenje... http://projects.edtech.sandi.net/grant/tid...seaanemone.html Edited November 7, 200519 yr by Kent
November 7, 200519 yr comment_949313 a ovo je kamen lapis lazuli za koji se prica u "Wayfarer" ako se dobro secam. a ovo je duvan perique iz poslednjih momenata The Antique-a.
November 7, 200519 yr comment_949316 Pazi... izgleda da je anEmone neka morska vrsta (kao neki koral)... a anOmone je valjda zemljana varijanta (ona slika shto sam postovala)... Sve u svemu, izvesno je da je isto znachenje i sa O i sa E... (iako sam ja gore napravila typo napisavshi A... )
November 7, 200519 yr comment_949319 sve jedno, kapiram da je Copper Tongues metafora za nesto, pa sve jedno necemo skapirati sta je pisac hteo da kaze. cekamo full textove.
November 7, 200519 yr comment_949321 Awaiting the meaning... -- --- ---- A u medjuvremenu.. Jebesh mi sve ako ovo nije bila stilizacija morske ANEMONE.... U najavi...