Jump to content

Benji Hughes


VoivodBG
 Share

Recommended Posts

Benji Hughes je meni totalna nepoznanica od izvođača. Sećam se samo da mi je preporučen od strane Луке, pre dosta godina i da sam ga površno preslušao i zaboravio...

Došlo je vreme da se kobna greška ispravi.

 

Sa faktografske strane, šta još mogu da napišem o Benjiju? Nekada je bio roker, pa je uleteo u pisanje džinglova (poznat proizvod Captain Morgan Rum) i radio je muziku za filmove i tv serije. Izbacuje albume sporadično, i svi su poprilično čudnovati. Weird pop sreće elektroniku, i pomalo melodičnog soula. Dobra kombinacija, zar ne?

 

 

Songs in the keys of animals (2016 Merge Records) je verovatno najčudniji dvostruki album koji sam imao prilike da poslušam ove godine. Muzika je mogla da stane komotno na jedan disk, no očigledno da je njemu simpatično da to podeli na dve strane...

 

Prvi disk, ima poletne i pozitivne pesme pomešane umešno sa funk i elektronskim podlogama. Nađe se i koja iskrena i tugaljiva, i ona svakako funkcioniše u kompletnom haosu.

Nekako mi bode uši to što je prvi deo diska prepun vrcavih lirika o životinjama i njihovim dogodovštinama, sa jedne strane je kul što za inspiraciju služe "basne", ali je i pitanje koliko danas ljudi imaju strpljenja da skapiraju album sa takvim humorom. Mada, ako vam se dojmio Netflixov, BoJack Horseman, onda definitivno udrite, ovog puta sa 50% manje melanholije.

 

U današnjoj kulturi gde je sve brzo servirano, i još brže zaboravljeno, verujem da je Benji pronašao alhemičarski pop začin, kratki i promenljivi pop refreni, sa pratećim ženskim vokalima koji odišu na stare soul teme, a opet u nekim pesmama dolazi do totalnog sveopšteg ludila i kraha, jednostavno neočekivano.

 

Međutim, na drugom disku spušta loptu i njegov glas dolazi u prvi plan, muzika je mirnija i setnija. Ženski vokali se tek povremeno čuju. Klavir je najdominantniji instrument i sve pesme poprimaju klasičnu soul podlogu.

 

Da li je ovo odličan pop album? Teško. Ali je zabavan u celom haosu koji se prožima kroz dva diska. I ostaje retka zverka među izdanjima koja poseduju humor.

Ako vam treba dodatni podsticaj da upoznate Benjija, pogledajte spot za singl Girls Love Shoes. Univerzalne istine su prikazane, kako u spotu, tako i u tekstu.

P.S. Overite mu i radnju na sajtu, prodaje korišćenu teglu za viski sa flash stikovima koji imaju prethodna izdanja, i još sijaset džidžabidža. Priceless.

 

 

 

Benji-Hughes-300x300.jpg

 

http://uploaded.net/file/0ezax633/Songs2016.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...