Jump to content

2022.11.26.*Dom Omladine, Beograd* Lebanon Hanover, gost UROK


VoivodBG

Recommended Posts

May be an image of 2 people and text

 

MM Concerts & Serbian Hellbangers ponosno predstavljaju:
LEBANON HANOVER + UROK
26. novembar, 2022 - Dom omladine, Beograd
Lebanon Hanover: Nostalgija je poricanje, tuga je bunt
„Nalazimo se u svetu u kojem se brzo živi i ne osećate se bezbedno u njemu. Interesantno mi je koliko se moje viđenje sveta razlikuje od drugih ljudi. Mi živimo na totalno drugačiji način od svih ostalih. Mi nemamo poslove, što nam daje dosta vremena za razmišljanje i pisanje.“
Larissa Iceglass(Lebanon Hanover)
Jednim slučajnim upoznavanjem preko interneta Larise Ajsglas(Larissa Iceglass) i Vilijama Mejbelina (William Maybelline) 2010. godine nastao je bend Lebanon Hanover. Spojile su ih muzičke preporuke sajta LastFM i tako su otkrili zajedničku ljubav prema muzici. Larisa, koja je poreklom iz Švajcarske je odlučila da poseti Vilijama u Sanderlendu na severu Engleske. Za nju je to bilo nekultivisano i beživotno mesto, tako da nisu izlazili nigde već su stvarali muziku. I samo nakon nedelju dana nastale su pesme Die World, Einhorn i Totally Tot. Oboje su da ostavili svoje muzičke projekte po strani i napravili zajednički bend. Iz želje da ime benda zvuči neobično i da ne bude nalik ni jednom drugom, poslužili su se nazivima gradova u Nju Hempširu, SAD. Larisa je vokal, svira gitaru i sintisajzer, dok Vilijam pokriva bas i takođe vokal i sintisajzere. Duo unosi snažan nagoveštaj tame u savremenu pop muziku. Njihov stil karakterišu kao kombinaciju cold wave i dark wave pravca sa uticajima post-panka, noar estetike i dekadentne poezije osamdesetih. Njihove pesme donose doslednu mračnu atmosferu kroz elegantan i jednostavan zvuk baziran na monotonim jakim bas linijama, kratkim gitarskim akordima, vintidž sintisajzerima i dubokim vokalima, koji zajedno stvaraju neku vrstu sintetičkog apokaliptičnog popa a sve to podseća na Siouxsie and the Banshees, The Cure, Bauhaus i Xmal Deutschland. Sirovost koja se oseća u muzici koju stvaraju je za njih lepa, oni “cene nesavršenost u svim sferama zivota“. Smatraju da moderna muzika suviše koristi autotjun i da je postala previše digitalna, a njihova srca „kucaju analogno, toplo i nesavršeno“. Nisu od onih bendova koji žele da postanu zvezde po svaku cenu, već prioritet pripada njihovom integritetu i autentičnosti preko koje izražavaju svoju filozofiju o svetu u kome živimo. Tekstovi pesama odaju osećaj egzistencijalnog ponora i očaja, bave se temama izolacije, pustoši i usamljenosti podsećajući nas na Bajronovu poeziju. Deset godina nakon prvog albuma „The World Is Getting Colder“ koji su snimili za Fabrika Records (izdavačku kuću iz Grčke koja radi sa bendovima Selofan i She Past Away) tu saradnju su nastavili i na narednih pet. Na aktuelnom albumu koji je izašao 2020. „Sci-Fi Sky“ hteli su da svoju strast prema ranim osamdesetima, novom talasu i post-panku dignu na naredni nivo i dali su kako oni kažu „novi sjaj“ hevi metalu, indastrijalu, šugejzu devedesetih i neo-folku na Lebanon Hanover način. Slušanjem pesama sa albuma prepoznaćete konstantne znake romantičnog nihilizma u Angel Face, distopiju u Digital Ocean, dok će vas mračna Come Kali Come odvesti u „spiralni crni ponor smrti“ što je i bila ideja Vilijama kada ju je pisao.
U okviru ovogodišnje „Sci-Fi Sky“ turneje, Lebanon Hanover stiže u Srbiju na jesen, tačnije 26. novembra kada će domaća publika napokon moći da čuje uživo njihovu poeziju otuđenosti, čežnje, ljubavi i melanholije.
Najavni tekst: Nenad Bekvalac.
Specijalni gosti koncerta biće UROK, audiovizuelni projekat koji u svojoj izvedbi kombinuje dark, drone, ekxperimental stilove sa propratnim scenskim performansom.

Ulaznice u prodaji od 25. jula na svim prodajnim mestima Tickets.rs:
2000din – do 01. septembra
2500din – od 02. septembra
3000din – na dan koncerta
Direktan link za kupovinu onlajn:
https://new.tickets.rs/tour/lebanon_hanover_urok_396

LEBANIN HANOVER:
http://www.lebanonhanover.com/
https://www.facebook.com/lebanonhanover
https://www.instagram.com/lebanonhanover/
UROK:
https://www.youtube.com/watch?v=x9_01mz_wp8
https://www.youtube.com/watch?v=Y9NqXqnrjLY&t=962s
http://www.gromrecords.net/Urok.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...