Jump to content

HEFEST

Recommended Posts

Pošto su neki dan izdali svoj novi album Paraliza Sna rekoh da otvorim temu za moje prijatelje iz Aranđelovca. Mare i Filip stari drugari i vrlo kvalitetni momci.

 

Ova četvorica umetnika nisu klinci! Ovo su krajnje ozbiljni ljudi i umetnici vanserijskog metaliziranog kalibra, nivoa, vrhunskog stila, žanrovskog usmerenja, tektonskih vibracija, bas četvorožičanih debelih gitara, rif gitarskih pasaža i gitarskih munjevitih solo deonica, koje isijavaju kao grom iz vedra neba i prže sve pred sobom – u najpozitivnijem smislu te reči, najkvalitetnijem smislu te reči i najboljoj skupini tih reči, plus setova bubnjeva i udaraca činela koje odzvanjaju ehom vekova najbolje moguće, prilično jasnih i konziciznih vokala Filipa Sima Kneževića, gruva, furije i euforije, koja traje u turbulenciji i vrtlogu – jezvog luna parka naše/ljudske/bačenosti u svet! Ovo su najblaže rečeno – brutalni – alfa mužjaci headbangers ball – junaci, nekadašnjeg, ponajboljeg i meni omiljenog, ali davno zaboravljenog i nikada više na TV ekranima ponovljenog, američkog MTV popularnog metaliziranog tripl – trash – trit serijala i Vanesa Warvik veštičjeg zlosluha, sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog, ali za ovu vrstu muzike – zlatnog i plodonosnog veka! To je slušljivo i vidljivo, uočljivo i primetno već od uvodne, otvarajuće numere na CD-u PARALIZA SNA! – zvučno tekstualnog dokumenta: DO AMBISA! Sa njima, bendom PLAYDOWN – nema šale! Muzička potka je moćna i više od toga, brza je, gabaritna, energična, čvrsta, dinamitna, bespoštedna – kako za same slušaoce i one površne i one pasionirane – tako i za njih same i njihove instrumente!

 

Oni, njih četvorica istinski veličanstvenih i sjajnih umetnika, bend: PLAYDOWN, su: Filip Simo Knežević – vokal, gitara; Marko Lomić – vokal, gitara; Bojan Mihajlović – bas gitara; Vladimir Lekić – bubanj.

PLAYDOWN bend su samo surovo realni, a istina boli, zato i njihov gruv bučno boli negde na razmeđi Megadeth, Korn, Sepulture i sličnih opijata starog i modernog doba! I najsvetlijih momenata karijera pomenutih veličina uprkos njima kao eventualnim uzorima- uspevši da steknu, zadrže i istaknu svoj lični, osobeni i grupni autorski, bendovski PLAYDOWN pečat što i jeste najveće bogatstvo i najplemenitija stvar u svemu –i otklanja sve paralize i budi iz najdubljeg sna!

V0vlnTU.jpg

qpYikTY.jpg

U9OaFSs.jpg

 

Edited by HEFEST
tipo

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Uzivo su kao na albumu. Usvirani do maksimuma i spremni da razvale u svakom momentu. Odlican je to bend sastavljen od starih vukova i prekaljenih metalaca. Marko gitarista(ovaj skroz desno) je brat mog najboljeg druga i veliki doajen arandjelovacke scene. Filip (drugi sa desna) je arandjelovacki Scott Ian i po nekada imam utisak kao da je on na sceni. Vidim da ubiraju pozitivne kritike na sve strane i drago mi je zbog toga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...