Jump to content

Ayreonaut

Iskreni članovi
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ayreonaut

  1. Evo i snimka iz Bratislave: Stage dive je izostao, mora da je Damian video sede glave u publici, pa odustao.
  2. Trebalo je da dođu u neku nedođiju u Češkoj na metal fest, ali Fates Warning istovremeno lutaju po SAD, pa pošto Ray Alder izostaje, otkazali su. Što se mene tiče, mogu da dođu i bez njega, pa da prže insturmentale. Šteta je što svuda sviraju kao predgrupa. Zaslužuju da budu headlineri. Nick je pobedio rakonju. Bio je na nekoj klinici u unutrašnjosti SAD, kljukali ga gomilom nekih citostatika, otrova i ostalih sr**a i izvukao se. Pisao blog sve vreme terapije: http://nvdmyeloma.blogspot.com/
  3. Slazem se. Stajao sam bas kod ulaza u fan pit na desnoj strani. Oko 8 su se pojavila dva redara, ali je bilo prilike za ulaz i tokom nastupa Combichrista. To je skoro na ulazu u Arenu. I tu se prilicno osecala vrelina plamena. Svaka im cast!
  4. Damian Wilson na Christmas Metal Symphony 2009 peva Into The Black Hole. Nije neki snimak, al' ajd. Bitno da je od Lucassena
  5. Mene su kupili odličnom produkcijom. Zvuk je snažan, čist i pun. Basista im nimalo ne manjka snage. Jest' da ne razumem ni reč onoga što Ivan vrišti, al' ajd. Prosto nisam očekivao nešto ovako kvalitetno i moćno od istočnih komšija. Sigurno u top 10 ove godine.
  6. "Remember, remember, the fifth of November, the gunpowder treason and plot...." Leviathan Rising je inspirisana filmom V For Vendetta. Topla preporuka za taj film. Ko ga je gledao, neka oslušne pesmu. Lepo se uklapa, sa sve odlomcima iz filma. Gunpowder Treason
  7. Odličan album. Pokušavao sam da izdvojim neku pesmu koja bi mi nekako obeležila projekat, ali ne mogu. Nijedna se ne ističe, ili bolje reći, sve se ističu! Pun pogodak!
  8. Damn... Nadao sam se novostima od njih, ali ne ovakvim... RIP DST...
  9. Za sve one koji imaju Sedmicu i više hard diskova, nema razloga za paniku. Win7 je optimizovan da štedi struju i pokretne (potrošne) delove harvera tako što gasi neaktivan hard posle određenog vremena. Mene je prvi put propisno prepao, znao sam da je hard stao i već sam krenuo da mu pojam posmtrnu pesmu. Otvorio sam Computer i on se ritnuo i zavrteo. Praktična, ali malo nezgodna opcija jer se povećava vreme pristupa podacima, dok se ploče zavrte, jelte. Za virtualce preporučujem UltraISO, menadžer i editor .iso slika. Integriše se u shell, iso se ubacuje iz Explorera.
  10. Win7. Lepo radi na P4 C 1,8GHz i 1GB RAMa.
  11. sorry! sorry! sorry! Pass: threemoretime
  12. http://rapidshare.com/files/250486456/adrp...ive___2007_.rar
  13. Utisak posle prvog slušanja: :spava: Nadam se da je to zbog ove vrućine, i da će mi se dopasti na drugo slušanje... Zasad mi baš miriše na slab album. Damn. Bolje mu leži metalski SF.
  14. Ako neko iskopa lyricse za Lunasense biću mu VEOMA zahvalan! Ne razumem Tonija kad krene da vrišti. Inače, 10/10 od mene.
  15. "Look harder, my young Padawan..." Or, look here. Bunalti is your friend....
  16. O čemu mi to ovde pričamo? Grogi, svaka čast na stažu, posvećenosti i iskustvu u metalu, poštujem to, ali mislim da tražiš dlaku u jajetu. Na koji način možeš da tvrdiš da je to traljavo, a da prethodno nemaš uvid u osnovnu ideju? Ako izuzmemo SoP i sporadične numere na ostalim projektima, Arjen svu muziku kreira sam. Dobar deo toga i izvodi lično. Otkud znaš da te elemente koji se tebi čine slabim, on nije smislio da zvuče baš tako i tako ih svirao? Dovesti vokale je jedno, svi oni su (osim Devina Townsenda) pevali njegove stihove, njegove melodije, a i tu je bilo problema oko motivisanja tih gostiju. Instrumentalisti su drugo. Koliko bi to zvučalo "Arjenovski", "Ayreonovski", da je on doveo i soliste koji bi svirali njegove stvari na način na koji umeju - svoj način? Svi oni su ponosni na svoj zvuk i previše sujetni da bi svirali na tuđe note (btw, Arjen ne zna note). Koliko sam primetio, većina poznatih instrumentalista je kod Arjena dobila solo, kratku deonicu. Dovoljno da se pojave na omotu, ali ne toliko da utiču na "feel" celine. Nemoj tražiti Dream Theater, Cynic ili Satrianija (i njegove učenike) u ovome jer je to Ayreon. Koliko god on bio genijalan, on je ipak samo jedan čovek sa dobrom idejom i relativno slabijom tehničkom realizacijom. Meni se sviđa baš ovakav. Peace.
  17. Elem, zahvaljujući mojoj dragoj devojci, pročitah nedavno "Pisac u najam", poslednje Živkovićevo umotvorenije. Zanimljiv, mnogostran pristup temi iz naslova. Tipičan "živkovićevski" obrt na kraju. Ljubitelji i vlasnici mačaka će biti posebno obradovani ovom knjigom, pošto je bezmalo pola knjige posvećeno namćorastom i trapavom piščevom mačoru. Kakav je kao predavač?
  18. Stvarno osrednje urađeno. Navikao sam se na njihov mračniji zvuk. Opet osetljiva tematika. Pogled na ljubav iz perspektive silovatelja, manijaka. Ritam je brz i veseo, kao da je silovatelj na LSDu. Više mi se svideo Falco-v pristup temi.
  19. Yeah, sure, a mi smo svi gomila ovaca! Zašto jednostavno ne prestanu sa tom farsom? Ne treba da priznaju, samo neka ćute o tome.
  20. Divnooo! Konačno! Visim na sajtu i MySpaceu otkako je najavio ove samplove! Hvala Tanya! Oseća se pomalo melanholija, kao sa 01011001... Miriše pomalo na Epilogue: The Memory Remains. Mnogo distorzije glasa... Nadam se da time nije hteo da kompenzuje nedostatak drugih vokala. Sve u svemu, zanimljivo. Ayreon je ipak daleko bolji.
  21. Release date - Europe: 31 August Limited Edition 32-page Digibook (CD + DVD) Special Edition Digipack 24-page booklet (CD + DVD) Regular Edition jewel case, 24-page booklet (CD only) Next week's newsletter will contain pre-order information and.... links to the first audio samples, so stay tuned!
  22. U SSSR se uvek išlo na silu, jer je tako bilo lakše indoktrinirati narod koji tu silu trpi vekovima. Da bi delovala, ta sila je morala da bude javno demonstrirana. Zapadna propaganda je mnogo profinjenija. Mnogi zaduženi za nju su pročitali čika-Orvela kada su je kreirali. Zapad se ponosi svojim slobodama, pa je i propaganda predstavljena kao borba za slobodu, stezanje kaiša zarad slobode, ubijanje dece u islamskom svetu zarad slobode... Obostrani interesi? Kroz istoriju, bilo je razilaženja unutar NATO alijanse. Suecka kriza je dobar primer.
  23. Ayreonaut

    Vinča

    Iskustvo mi govori da će to mnogo teže ići. Ako se direktan profit ne nazire, niko od domaćih lovatora neće ni pogledati nizvodno od Pančevačkog mosta. Drugi problem je što ne može da se stavi DELTA (ili već koji) logo na arheološki lokalitet. Država je već sada u tolikim govnima da se skoro neće izvući. Od njih pare za nauku ne treba očekivati uskoro. Jedino bi lokalna samouprava mogla da se angažuje, a svima je poznato sa koliko resursa raspolaže svaka od njih u Srbiji. Dodali bi koju klupu i raščistili korov, pa ostavili tako. Isto će biti sa lokalitetom Crkvine. Sa koliko sredstava za razvoj nauke i arheološkog turizma raspolaže opština Obrenovac? Možda je rešenje da prodamo arheološke lokalitete stranom investitoru, u vidu koncesije na XX godina. Uz cene radne snage u Srbiji, isplatilo bi im se da angažuju domaće stručnjake. Naučna zajednica bi imala mnogo materijala za istraživanje, investitor bi imao Neolithic theme park, naši arheolozi (kao i mali privrednici u okolini) pouzdan posao, a mi ostali mali pride booster, da bar ovako nismo mimo sveta, kao i novo mesto za izlet, na kojem možemo da roštiljamo, opijamo se, pišemo grafite... Kad bolje razmislim, bolje je da sve ono ostane pod zemljom za neke bolje ljude.
  24. Prekopah Net i ne nađoh pass, a on upisan unutar arhive: rapidmetalblog.blogspot.com Izvinjavam se svima, nije pisalo nigde na strani kad sam uzimao linAk
×
×
  • Create New...