Jump to content

Tormentor

Iskreni članovi
  • Posts

    181
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tormentor

  1. Nemam zamjerki na novi album, ali ipak je Fatherland ostao na prestolu.
  2. Gledao sam ih dva puta. Prvi put prije 3-4 godine kada su razvalili i zasjenili bend kakav je Hypocrisy. Drugi put prije desetak dana. Ponovo Hypocrisy sa njima i ovaj put Dark Tranquility. Totalno razocarenje. Ni sjena onoga benda koji me je odusevio prv i put i koji me odusevljava sa studijskim albumima.
  3. Tormentor

    Nile

    To jos nisam nabavio, ali svakako spada u listu prioriteta.
  4. Nije los novi album, ali sam vise ocekivao od njih. The Christhunt, je po mom misljenu njihovo najbolje ostvarenje do sada.
  5. Jeli neko slusao Sacrilege? Bend Daniela Svensona, bubnjara In Flames-a. Nabavio sam "Fifth Season" i mogu reci da momci prze odlican melodic DM.
  6. Tormentor

    Nile

    Sanders rece da novi Nile izlazi pocetkom slijedece godine.
  7. Maloprije se vratih sa njihovog koncerta... Od sada mogu da mi sviraju ispred kuce, ali ne bih pozelio da ih gledam. Nevjerovatno je da za sat vremena odsviraju samo cetiri pjesme sa ranijih albuma, dok je ostalo vrijeme proteklo uz zvuke Reroute, i ovog novog albuma. Znam da je ziva svirka idealan nacin za promociju, ali i to valjda ima neke granice.
  8. Gledao sam ih 4 puta u roku od neka tri-cetiri mjeseca. Dosta do slijedeceg albuma.
  9. Jeste, Warhead. Ne znam koji mi kurac da spomenem Wolf's Moon. Defenders of Blood je stvarno jak album, a ovaj noviji sto su izbacili, Aryan Nation's Rebirth mi se ne svidja.
  10. Wolf's Moon je fenomenalan bend. Ustvari, prvi album im je strava. Zaboravih kako se zove, ali znam da na njemu ima pjesma posvecena Srbiji. Zove se, Dumna Serbia.
  11. Tormentor

    Helstar

    Ajde da mi preporucite neke albume. Jedanput sam ih gledao i odusevio se kako sviraju.
  12. Tormentor

    Ashen Light

    To se zove biser! Ruska scena i jeste priznata u underground okvirima upravo zbog cinjenice da je jedna od originalnijih. Ruski BM bendovi, cija muzika je vecinom slucajeva kreirana uz obilje fenomenalnih folk pasaza, tekstovi inspirisani uglavnom, Paganskom i Slovenskom mitologijom su unikati na svjetskoj BM sceni. Jedino se slazem da i Ukrajinci, imaju dobrih bendova.
  13. Max Butcher, valjda ima njihov album(e)?
  14. Tormentor

    Deicide

    Onda je moja pokojna baba odradjivala vokale na zadnjoj turneji, prerusena u Bentona. How about LUNATIC OF GOD'S CREATION 8) ?
  15. Satarial je imao velikih problema u Rusiji. Cak im nisu dali ni albume da objavljuju za Ruske izdavacke kuce pa su morali da izdaju za Italijane. Objasnjenje je bilo "propagiranje satanizma". Ipak mislim da su ih najvise sjabali zbog njihovi koncerata koji su mozda jedinstvaeni na citavoj BM sceni. Drugi bendovi mogu da ih mrze koliko hoce. Nek urade koliko i Satarial pa nek se onda jave. SATARIAL je najbolji Ruski BM bend.
  16. Ako im je mrznja prema Satarial-u, ispoljenja po pitanju muzike, onda su totalni debili. Satarial ima najoriganilnije zive svirke od svih BM bendova sa tog podneblja, a i studijska izdanja su im fenomenalna.
  17. Ime novog albuma je "Souls To Deny" i izlazi pocetkom januara.
  18. Danas sam ih gledao uzivo:) Osjecaj je kao da sjedite na aerodromu a pored vas slijecu i uzlijecu aviJoni. Ne znam, mogu da slusam SUNNO))), ali KANATE mi je najbolji bend u kjem je Steven ostavio traga.
  19. Tormentor

    Absu

    Kladim se u 12 plazma keksica da vec ima tema o njima. Inace, preporucujem album "Tara" koji je jedan od najboljih u oblasti black/thrash metal.
  20. Evo kako je to bilo! Un-Natural Born Killers Tour Prvi bend koji je svirao je As I Lay Dying. Stigao sam tacno na kraju njihovog nastupa te ne mogu da dajem komentare za njihovu svirku. Onda i jedno iznenadjenje za mene. Znao sam da su Six Feet Under headlineri, ali sam ocekivao da ce Skinless svirati pre Behemoth-a. Medjutim drugi bend je bio upravo Behemoth zbog kojih sam najvise i otisao na svirku. Nergal i co su se ustimavali kao neki amateri. Trebalo im je skoro pola sata, a i pravo je cudo da bend poput njih nema profesionalce koji su za to zaduzeni. Primjecuje se i corpsepaint kod bubnjara i gitariste iako su odavno ispali iz BM fazona. Koncert otvaraju sa pjesmom Antichristian Phenomenon, pa onda idu: Of Sephirotic Transformation and Carnality, Christians To the Lions. Onda se vracaju na svoje korijene i sviraju fenomenalnu "From the pagan Vastlands". Zatim idu: Decade of Therion. Sviraju jos dvije pjesme izmedju i zavrsavaju sa odlicnom "As Above To Below". I to je sve! Odlican svirka, dovedena skoro do perfekcije, ali zaista malo vremena za najbolji bend te veceri. Poslije njih je svirao Skinless koji mi se takodje dopao. I onda totalno razocaranje na kraju kad su SFU izasli na binu. Barnes i dalje ima jedan od najboljih DM vokala, ali ostatak benda ne moze da podrzi njegove vokale. U principu jako dosadna svirka i jedino sto je donekle valjalo je bilo kad su svirali Victim of the Paranoid. Steta sto Behemoth nije duze svirao i sto su svirali samo jednu stvar iz njihove black ere, ali bar su rekli da ce uskoro opet doci. Nadam se kao headlineri slijedeci put.
  21. Pa nista :| Nesigurno je slati, a i postaina je mnogo skupa.
  22. Mjenjao bih se, ali zivim u Cikagu. Pogledaj kod ostalih forumasa, mozda neko ima nesto od njih.
  23. Tormentor

    Burzum

    Ja ja, al znas kako NO murija rjesava te probleme? Pa sta ti mislis zasto nijedan blacker ovde vise ne pali crkve? Dobro desi se da ukradu tjelo iz mrtvacnice ili da napisu 666 na crkvi i skrnave grobove. Al glavni razlig zasto niko ne pali crkve jest jer su svi blackeri ucjeneni od strane murije. I on/ona zna ako napravi neku tako glupost da je njihov zivot gotov. Zasto varg nije zavrsio na nekoj ustanovi ko kakav debil? Zato jer je duzan ogromne pare, i kad vrati dug, vjeruj mi balit ce, slinit ce i nece znati koje doba dana ili noci. Tako ovde drzava rjesava problematicne slucajeve kao Varg. A oni koji su mu pomogli da se naoruza tako do zuba, ne pise im se dobro :ne: Ne lupaj zivota ti. Po tvovoj prici ispada da u Norveskoj ima 5-6 ljudi koji slusaju, ili sviraju BM, pa cim izgori neka crkva murija zna koga ce da juri. Ja ti mogu nabrojati najmanje 100 BM bendova iz Norveske, a ko zna koliko ih jos ima. I odakle sad murija moze da zna ko je od njih spalio tu usranu crkvu?
×
×
  • Create New...