Jump to content

Svemirac

Iskreni članovi
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Svemirac

  1. Ако се концерт стварно буде одржао - ту сам под обавезно! Прошли концерт је био феноменалан... Задња два албума су им међу најбољима у каријери, тако да их вреди видети бар због тих нових песама ако ни због чега другог. :rockdevil:
  2. Одличан концерт! Нисам могао да се начудим да на Amon Amarth који су сензација дође око 300 људи! Мислим, схватам ја разне потешкоће и навике али ипак... Свирка је била вратоломна - бенд је баш дао све од себе а и публика није била равнодушна! Ја при крају концерта морадох да застанем, јер нисам имао више снаге! Године, године... Сет листа веома добра, свирани сви ''хитови'' и још приде. Озвучење одлично, с обзиром какво се може чути по свиркама у задњих пар година, где све пршти и пуца. Овде је звук био одмерен, баш како треба за потпуно уживање. Једино је микрофон ''колапсирао'' пар пута... Мени је било криво што није било ''мерчндајза'', а баш сам се био спремио за пар дискова и неку добру мајицу, пошто знам да их раде како ваља, али од свега бејаше само нека тотално класична и неквалитета и то за 1.800 дин. Можда им и дам... Још једном - одличан концерт!
  3. Сад купих ''Вечерње новости'' и заледих се кад прочитах наслов! Велика трагедија! Моја генерација... Упознао сам га пре годину дана - био је веома пријатан и предусретљив дечко и велики познавалац метала! Шта ти је живот... Нека почива у миру и он и сестра му!
  4. Сет листа (20.9.2008.): 01.All That Remains 02.Sea of White 03.Waiting 04.So Many Reasons 05.Drum Solo 06.Heal You 07.Echoes 08.Soulbreaker 09.Chase the Lies 10.Messiah 11.Revelations 12.Turns to Me (Savatage) 13.Nothin' Going On (Savatage) 14.Haunting Cobras (Savatage) Oво је листа са концерта који су свирали заједно са Jon Oliva's Pain, па можда није стандардна, јер је Jon Oliva's Pain пола свог сета свирао Savatage, а нису ни били ''главни'' бенд, тако да вероватно свирају више песама.
  5. Ја такође нисам био у Димитровграду али сада не пропуштам ни под разно!
  6. Circle II Circle су феноменалан бенд и ако овај концерт ''преживи'' до краја маја, ја долазим!
  7. У овом се слажем са тобом. Рекламе није било ни за лека. Такође, простор је стварно одличан. Што више концертата тамо - то боље!
  8. Нико не рече ни реч о посећености концерта. Е, па била је више него скромна! Срамота! А и доста људи не уме да се понаша како доликује на рок концерту. Само толико. Што се тиче бине и звука - бина одлично одрађена, са пуно укуса и са одличним светлима. Звук веома добар. Баш ми је пријао после толиких набуџених метал свирки где у последње време све оде у курац што се тиче озвучења. Што се тиче трајања наступа - око сат и четрдесет пет минута, што је ипак доста мање од "два и по сата аудио-визуелног догађаја", како прочитах у "Вечерњим Новостима" пре пар дана. Што се тиче самог наступа Стрип-а - солидан наступ, са пар грешкица ту и тамо, али ништа што би реметило општи позитивни утисак. Од две "главне" певачице, нисам се нешто одушевио Тајаном Ђорђевић - Цицом, која иначе супер пева на албуму. Мислим да је друга девојка (чије име иначе не видех нигде), била доста боља и са већим распоном гласа. Ипак, када се појавила Ивана "Негатив", лепо се видело ко је најбољи женски рок вокал у Србији. Потврдила је још једном да разбија! Успут, свирали су и "Без промене" од Негатив-а. Све у свему, добар концерт (поготову што им је ово први самостални).
  9. Добар концерт! Највећа мана - ЗВУК!!! Аман бре, пар зар мора све да буде набуџено до неба?! По мени, Kataklysm и Morbid Angel (наравно) су РАЗБИЛИ! Kataklysm су имали убедљиво најчисти звук и надао сам се да ће сличан бити и за Morbid Angel али курац! Значи, могло је и боље али на крају крајева... И још нешто - она нова Morbid Angel песма "Nevermore" је ФЕНОМЕНАЛНА! DАWN OF THE ANGRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  10. Концрет је у потпуности успео и премашио сва моја очекивања! Свирали су ДВА И ПО сата! Једина замерка јесте пар бубњаревих (Слободан Ђорђевић - оригинални члан) испадања, мада му се мора опростити из простог разлога што је човек дошао малтене неувежбан директно из Американе. Најда ме је посебно одушевио. Подједнако добро је певао песме из свих фаза Генерације 5. Људи је дефинитивно могло бити више (моја процена - 600-700), јер мајку му, ако Генерација 5 после тридесет година не може да распрода СКЦ, онда јеби га! Ипак, са друге стране, рекламе није ни било, људи слабо иду на концерте (како домаће тако и стране), а они који су били створили су више него солидну подршку групи. Најслабије су се знале песме са последњег албума (''Енергија''), што је опет разумљиво, јер онај ко не прати претерано домаћи рок није ни знао да они уопште имају ''ново'' издање. Ево сет листе (по годинама изласка песама и певача који их у оригиналу певају): Горан Милошевић 1. Уморан Од Свега 2. Ти Само Буди Довољно Далеко 3. Ти И Ја 4. Долазим За 5 Минута 5. А Ти 6. Рођен На Асфалту 7. Псето 8. Спакуј Се, Пожури 9. Само Лажи 10. Јави Се 11. Дублер 12. Не Прави Галаму Ђорђе Давид Николић: 13. Поведи Ме У Ноћ 14. Најјачи Остају 15. Ритам Додира 16. Свет Је Твој 17. Шта Ћемо Нас Двоје Дејан Најдановић - Најда 18. Дуга Улица 19. Енергија 20. Лепотица 21. Соба Хотела 22. Византија
  11. На овај концерт идем 100%! Ко зна када ће поново Генерација 5 имати соло наступ у БГ-у... Иначе, ко није слушао последњи албум (Енергија), нека га почује (купи) - одличан је. А, ако некога интересује, на концерту ће певати Најда. Иначе и мени је мистерија како група њиховог калибра нема свој сајт на нету. Стварно чудно...
  12. Biohazard/My Own Victim/Overdrive (Хала Спортова, 10. март 1997.). Moj први концерт неког страног бенда. И то какав концерт! Било ми је криво што не свирају у легендарној постави са "Urban Diuscipline" и "State of the World Address" албума, тако да сам одушевљен тиме што ће ми се та шанса коначно указати! TALES FROM THE HARD SIDE!!!!!
  13. ТОООО!!! Гледао сам их први пут - гледаћу их и сада! Одличан ''живи'' бенд!!!
  14. Не знам да ли је ово неко већ послао, али и ако јесте нема везе. Са Blabbermouth-a: The 2008 edition of the Castle Festival, which was slated to take place July 1-5 at Smederevo Fortress in Serbia, has been cancelled. According to a posting on HELLOWEEN's web site, the festival was called off due to "the political situation and local incidents in the country." Фестивал отказан због политичке ситуације и локалних инцидената у Србији! Мислим, не могу да верујем! Ко ли их је само накљукао са овим срањем? Изгледа да је неко ипак већ послао...
  15. Баш ми је криво што је фестивал отказан, али ако је продато толико мало карата а успут се зна како је у финансијском (и сваком другом) смислу прошао Legacy фестивал, онда је ово најбоља одлука коју су организатори могли да донесу и могла се очекивати. Што написаше неки раније, од сада углавном само СКЦ! Све остало је чист губитак за све! Толико нас има који идемо на концерте (или нажалост имамо пара) и то је то. Не треба се само предавати и бедачити - било је (за мене бар: Biohazard, Soulfly, Metallica, Paradise Lost, Megadeth, Whitesnake, Morbid Angel, Evergrey, Moonspell, Blind Guardian, Kamelot...) и биће још концерата за памћење у Србији! Ако ништа друго, бар ћемо гледати још једне легенде - видимо се на Judas Priest-у!
×
×
  • Create New...