Jump to content

Paya

Iskreni članovi
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Paya last won the day on August 4 2022

Paya had the most liked content!

About Paya

  • Birthday 11/27/1977

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Woodland

Profile Fields

  • Gender
    Male

Paya's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

76

Reputation

  1. Paya

    Smak

    Boris je krajem osamdesetih otišao u Roterdam,i tamo se bavio građevinom.Odabrao je teži put,ali je sačuvao dostojanstvo.Jednostavno nije hteo da tezgari,i da kalja svoje ime.U prvoj polovini devedesetih,okupljali su se na tradicionalnom majskom koncertu u Kg,ali je nažalost i to zamrlo.2001. okuplja najbolje Kg muzičare, i snima kvalitetan album koji ne prolazi baš najbolje.Mislim da je tad shvatio da u ovoj zemlji nema smisla baviti se normalnim stvarima,i sve do 2012. nema skoro nikakvih kontakta sa muzikom.Mogao je Smak da održi gomilu koncerata po bivšoj Jugi,i zaradi gomilu para,ali kao da to Točka nije interesovalo.Ne krivim ga zbog toga,jedostavno je čovek malo čudan,i živi u nekom svom svetu.Ne bih sad da pričam o ostalim članovima benda. Jedna anegdota vezana za njegove kolege sa gradilišta:kada je uzeo odmor da bi se spremili za koncert u Areni 2012.,niko mu na poslu nije verovao da je čuveni pevač,i da će pevati pred 20000 ljudi.Čak ni naši koji znaju za Smak,nisu mu verovali da je on taj Boris.Posle trijumfalnog koncerta,reže gomilu diskova sa video snimkom iz arene,poklanja ih kolegama,i u fazonu je:evo vam klošari,vidite kakva sam legenda! Postoji mnogo lepih priča u vezi njega.Jednostavno ako sretnete čoveka koji ga je poznavao,nećete čuti nijednu ružnu reč za njega.Svi smo voleli da provodimo vreme sa njim,uvek je bio šmeker.Nažalost,sada samo živi u našim sećanjima,i u legendarnim pesmama.Počivaj u miru veliki čoveče,čast mi je bilo poznavati te!
  2. Paya

    Smak

    Boris je zimus imao operaciju kuka,pa su mu tad ustanovili rak jetre.Doktori su mu savetovali operaciju,koju je on na svoju odgovornost odložio za 5 meseci,samo zbog koncerta na Ušću.Svi koji ste bili na koncertu,niste verovatno ni znali da je teško bolestan,jer je Boki bio maestralan.Početkom jula odlazi na operaciju,koja je bila uspešna,jer je tumor bio mali.Međutim, dolazi do određenih komplikacija,pre svega sa srcem i bubrezima.Pre neki dan mu je otkazao bubreg,i dnevno je gubio do litar krvi.U ponedeljak su ga priključili na aparate.Nažalost,svima je bilo jasno da će se teško izvući.I eto nažalost,jutros je preminuo.Svi ćemo ga pamtiti kao velikog pevača,a mi koji smo ga poznavali,pamtićemo ga i kao velikog čoveka.Neverovatan frajer,kafanski tip,sa neverovatnim duhom,živeo je da dođe na odmor u Kragujevac,da sa svakim popije piće,da se našali,da se slika sa dosadnim klincima...Sećam se samo 2 dana pre odlaska u Holandiju na operaciju kako nas je zabavljao pričajući viceve.Bio je optimista sve vreme.Ostaje jedino žal što zbog Točkove tvrdoglavosti nisu odradili seriju ponuđenih koncerata 2013. godine,ali sad ro više nije važno.Počivaj u miru veliki čoveče,a ja odoh večeras u Staru Srbiju,da naručim lozu i pivo što si ti voleo da piješ,i da se nadam da ćeš se slučajno pojaviti.
  3. Organizovani prevoz na koncert iz Kragujevca.Kontakt telefon 065/9021008
  4. Preporučujem britansku seriju Utopia iz 2013. godine.Ima samo 6 epizoda,a u najavi je i nova sezona.Mislim da je rađena po nekom stripu iz osamdesetih,i ko voli teorije zavere,obavezno da je pogleda.Preporučio bih vam da je gledate u boljoj rezoluciji,jer je fantastično snimljena.
  5. Na sajtu Blica ni slovo o sinoćnjem koncertu.Ali zato ima 5 tekstova o mediokritetima koji su izbačeni iz Prvog glasa Srbije.Poremećeni sistem vrednosti u državi.Zato neke prostitutke koje umišljaju da su pevačice voze automobile od par desetina hiljada evra,a naš Boris radi na građevini u Holandiji.I zato bih voleo da ih Raka Marić nagovori da naprave jednu ex Yu turneju,pa neka svi pričaju da je to samo zbog para.Oni su pare zaslužili.A i mi smo zaslužili još neki ovakav koncert.
  6. Klavijaturista je Točkov zet,a basista je Šomi,jedan od najtalentovanijih basista iz Kragujevca.Prateći vokal je pevao Trnda iz legendarnog benda Istok Iza. Iskreno plašio sam se kakav će koncert biti,ali sam na kraju zadovoljan.Vidim da su svi oduševljeni,ali da je tonac znao da odradi svoj posao,imali bi još bolji koncert.Šteta što par ljudi u ovoj državi umišlja da su ton majstori,i zbog toga uskraćuje hiljade fanova za potpuni doživljaj.Doduše ispadali su i smakovci par puta,ali kad u obzir uzmete da ne sviraju u ovaj postavi 20 godina,niko im to ne može zameriti.Najda je potpuni promašaj.Ajde što je pevao loše,ali ne mogu da verujem da govedo nije izašlo da se pokloni publici.Niko nije bio oduševljen što će biti nova postava Smaka,ali to je urađeno najviše zbog toga da bi Boris malo odmorio.Svi su se plašili kako će on izdržati koncert,što zbog njegovih 65 godina,što zbog činjenice da odavno ne peva aktivno,a voli i kafanu.Na kraju je Čika Boris bio najsvetlija tačka koncerta.Dok su se Točak i Mikica tresli na prvim pesmama,Boris se tako opušteno ponašao,kao da svako veče peva pred 20000 ljudi.Majstor,a svi mi koji ga poznajemo,možemo da pričamo i o njegovoj ljudskoj veličini.Meni je bilo frka i zbog Kepe starijeg.Čovek jedva hoda i sa štapom,pa sam se pitao kako uopšte može da svira.Onda sam ga čuo na jednoj probi,i više nisam postavljao pitanje da li će moći da odsvira koncert. Ne pamtim bolju atmosferu na koncertu odavno.Bez velike reklame,napunili su Arenu.U prilog tome idu i normalne cene karata. Hvala vam majstori,i nadam se ćete nas još neki put ovako obradovati.
  7. Gledao koncert sinoc u Pragu.Na Gojiru sam zakasnio zbog piva,a i krenuli su u 5 da sviraju.Machne Head,odlican izbor pesama,strasna svirka,ali su ih matori pederi iz San Franciska toliko utisali,da je bilo tuzno slusati ih.Nadam se da ce veceras biti bolja situacija.Zvezde veceri su odradili svoj posao maksimalno dobro,crni album u kombinaciji sa starim hitovima,bez novih pesama(fuel je bila najnovija pesma).Pravi spektakl,i mrtva ceska publika,koju mrzi i da aplaudira,a kamoli nesto vise.I zato ako vam veceras neko od muzicara kaze da ste super,znajte da ce to biti iskreno.U svakom slucaju uzivacete veceras,metalika u svom najboljem izdanju.
  8. Odgledah dokumentarac God Bless Ozzy Osbourne.Vredi pogledati,iako je film radio Ozijev sin.Što se tiče dela filma koji se bavi Ozijevom karijerom,nema ništa novo da se vidi,sve je manje više poznato.Film se bavi i privatnim životom porodice,gde vidimo Ozija u jednoj po meni nepoznatoj ulozi.Nije bio baš najbolji suprug i otac,ali posle svega šta je radio u životu(dosta se toga vidi u filmu),nije se moglo bolje ni očekivati.Naravno da je Ozijev naslednik u filmu pokušao da nam dokaže da Ozijeva deca nisu potpuni debili,i da Šeron nije najveća kučka,ali odgledajte film pa procenite sami.
  9. http://www.politika.rs/rubrike/spektar/ritam/Dzoni-Roten-iz-Seks-pistolsa-u-Beogradu.sr.html
  10. Tresla se gora,rodio se miš.Sa nestrpljenjem smo čekali ovu sredu,i na kraju ništa.Sva sreća pa je fudbalska reprezentacija ostvarila dobar rezultat sa neugodnim kipranima,inače propade mi dan.
  11. Od 1997. i koncerta Kiss-a na sajmu,skoro sve koncerte koje su me interesovali sam gledao.Nažalost nisam gledao The Cult,Paradise Lost,Slayer i Motorhead.Jako sam se obradovao kada sam video da će prva 2 benda svirati.Još kada bi jedan od druga 2 svirao te večeri,mislim da ne bi bilo srećnijeg čoveka od mene.Nadam se samo da neće biti domaćih bendova.Ako je planirano da i oni sviraju,moja preporuka organizatoru je da umesto njih,na video bimu puste film Boj na Kosovu!
  12. Nažalost,ovakav rasplet se i mogao očekivati.Najbitnije u celoj priči je da se Tomi izvuče,a što se tiče svirke,možda i ne bude loše.Potreban je jedan veliki bend,a Oziju bi bilo bolje da svira solo stvari,nego da tezgari.Baš sam skoro gledao njegov koncert sa Zakom i Batlerom,i ne bih imao ništa protiv da ih vidim uživo.Samo mislim da će Ušće biti veliki prostor za ovu svirku,pa bi bilo bolje da nađu neki adekvatan prostor.Bilo bi korektno i da snize cene karata,ali znam da od toga nema ništa.
  13. Po meni najbolja serija u poslednjoj deceniji.Postao sam dosadan pričajući okolini o ovoj seriji,ali niko neće da me posluša,i krene da je gleda.
  14. Koncert je bio 13.6.2006. na Tašu.Najgori koncert na kojem sam bio,iako sam veliki fan grupe(mada after party u KST-u nije bio loš).Obična tezga za dop.Zvuk je bio užasan,i na tribinama smo jedva mogli da prepoznamo pesme.Mladi gitarista je za neku televiziju izjavio da je za Sisterse čuo pre par godina,i da je veoma srećan što svira sa njima!?Ne znam da li bih išao da ponovo dođu kod nas,ali mislim da i kad bi se trudili,ne bi mogli toliko loš koncert da naprave.
  15. Jedino bih izdvojiio Laibach remix za pesmu Ohne Dich
×
×
  • Create New...