Jump to content

:Erestun:

Iskreni članovi
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by :Erestun:

  1. 320kbps http://gerfan.rusfolder.net/files/44064473
  2. :Erestun:

    Upcoming Games

    Bacite pogled na Stasis, indie isometric-point&click-sci-fi-horror-adventure. The Brotherhood three-men studio, u alphi je jos ali prelepo izgleda. Old-school igra inspirisana Sanitarium-om, Event horizon/alien-om. http://www.youtube.com/watch?v=MCjY9-xgmYA link za alpha free demo http://stasisks.s3.a...TASIS_SETUP.exe
  3. "Ostali su jos hitbox-ovi da se rese" najbitnija stvar u fps igri, a ne radi kako treba. Smesan si. A jos mi je zanimljivije sto pravis zakljucke da li sam je i kako igrao. Savrseno se uklapas u profil CS smaraca i zelim ti jos 2k sati da izgubis u tom komadu govneta od igre. Bitno je da virtualni noz kosta 200$. Znas ono, kad svi izgustiraju Aztec i Dust2 i predju na nesto bolje/novije ostaju samo klinci i psihopate, pronadji se.
  4. 1k sati unboxing oruzja, 1k menjanje skinova u roze hello kitty, ostalo je na gameplay dve mape, ajd' ne lozi se molim te. CS je umro nakon 1.6
  5. CS:GO je tezak bullshit. Probaj Insurgency (u pocetku bio mod za CS, neuporedivo bolji fps) kad budes imao priliku. Oko 6$ je preko go2arene. Ne moras preko steama i sada. PoE je doziveo heavy overhaul nakon bete. Izbalansirali su ga, updateovan skill tree i netcode je izmenjen, tako da vise nema desync-a, mada veci party moze latencija da zajebava. Verovatno najbolja free2play igra trenutno.
  6. Sta pikate od MP igara na steam-u? Ima li insurgenata ili Path Of Exile hardkorOvaca?
  7. I bolje je sto vise nisu u dilu sa beats, jer je to takva prevara i marketing da verujem da htc sada ima i bolji zvuk. Taj "chip" nije nista drugo do loseg audio procesora koji samo podize gain i menja EQ setovanja. O kvalitetu zvuka nema govora. Skoro sam nasao post u kojem je lik rasturio beats sluske od 200$ i cela proizvodnja istih kosta manje od 30$. Placas jebeni brend, dizajn i ambalazu. S obzirom da Sansa ima bolji zvuk od iPod-a, a dosta je jeftinija od Fiio plejera i sto ti kazes malo sranjce, uvek bih pre gledao nju. Fiio x1 ili x3 su odlicni kao laptop dac tako da je cena sasvim opravdana. Vecina flacova koje skidam su 44.1/16 osim ako bas ne naletim na dobar vinyl rip 96-192Hz/24bit sto je za npr. metal retkost.
  8. Fino, o Shiit uredjajima sam samo citao pozitivna iskustva. Kako si uspeo da ga nabavis, preko grane? Isto tako i Fidelio x2, best-buy slusalice. Ne znam za iphone6, pretpostavljam da je kvalitet na istom nivou kao kod ostalih "i" uredjaja. HTC i ostali proizvodjaci nisu ni blizu. Nokie nove imaju sasvim ok zvuk. Da, mozda neko ne voli dva uredjaja da nosi, ja npr. volim dedicated music plejer da imam, prvenstveno zbog lossless fajlova i podrske za iste. Za cenu tih Dunu, bih svakako pre preporucio Grado GR8 Glavni razlog je sto su "hibridne" sluske. Moving Armature, kombinacija dinamickog i BA drajvera tako da dobijas najbolje od oba, kristalno jasne mid-high i kvalitetne duboke low freq. Na zalost njih nemaju u Koratu, samo po porudzbini nabavljaju tako da nisam mogao da ih probam. Definitivno sledece in-ear koje imam u planu. Loreena McKennitt, Dead Can Dance, Sade koristim kao referencu za vokal, secam se da se matorac iz Korata odusevio kada je cuo Sansa+Grado iGi, iako su matori audiofili prilicno zajebani po pitanju plejera/sluski.
  9. Ne znam sta da ti kazem, imao sam sr60, slusao 225 i skuplje serije. Nisam imao tih problema iskreno. U principu je sve to subjektivno, svi hvale Shure E kako je udoban i kako Shure Olive memorijska pena savrseno lezi u usima, a meni nikako ne odgovaraju. A pomogli bi tako sto ne nalezu direktno na uvo, vec oko njega, deblji su, pa je udobnije. Probao. Jeste automatski dize cenu, ali zvuk kakav Grado nudi nemaju ni jedne druge, vrede svaki dinar.
  10. Samo se uzmu veci padovi za usi i budu mnogo udobnije. To je problem sa svim overhead sluskama i opet sundjer ili plis mnogo manje smeta od skaja.
  11. Da, plus su otvorene tako da je refleksija svedena na minimum. Nemas osecaj da zvuk dolazi iz slusalica. jaw-dropping iskustvo definitivno. SR80 sam slusao i iskreno preskocio bih taj model. Ne sviraju lose, ali mislim da su za isti novac AT ili Beyerke odlicne. 125 ili 225 je idealna sredina.
  12. Sam si sebi odgovorio. Haha nargaroth u skcu, koja ono tuga bese jebote. Smucilo mi se.
  13. Da, to je taj cenovni rang, pretpostavljam da su ok, nisam ih slusao, iako je celoj momentum seriji glavni adut dizajn. Od in-ear zenki jedino sto me je odusevilo je IE serija. Slusao IE8-icu (nakon njih su izasle 80 i 800), mada je to high-end. IE800 kosta, pogadjate...800e. Tako da nije za nas smrtnike. Jednom prilikom sam slusao Audio Technica CK9 sa BA drajverom, koje su tada bile oko 200e. Zato sto imaju jedan drajver i nisu dinamicke basa apsolutno nisu imale, a toliko su bile ostre da mi je nakon 15 minuta slusanja pozlilo. Micro drajveri su samo ok ako ih ima 3 ili vise sto automatski dize cenu na 400-2000e te sam odustao od gledanja istih foreva' and eva'
  14. ah kapiram sve sto nije kvlt je lose Averse Sefira lel
  15. Korato je distributer za Srbiju. Sandisk ima malo svetliji (ostriji) zvuk, tako da je savrsen match sa Grado. Sve njihove over-head sluske su otvorenog tipa tako da su iskljucivo za kucno slusanje, ali to je vec totalno druga (skuplja) klasa. Low end se sklapa u kini (naravno) dok mid-high dolazi iz usa. Sansa ima bolji zvuk od iPod gen 3-4-5 za gen6 vec nisam siguran, Fiio takodje ima odlicne plejere (x1, x3), ali su dosta skuplji 15k+, s tim sto oba plejera mogu da reprodukuju 192/24 i mogu se koristiti kao DAC za laptop/desktop which is neat. Skull ne bih svrstao ni u jednu kategoriju gore pomenutih, mada skoro sve novije low-mid-odredjene high end Zenke i AKG (otkad ih je Harman kupio) se prave u kini i koliko sam procitao (verovatno je za neke modele i istina) koriste genericke drajvere OEM proizvodjaca koji nasteluje da sviraju po signature zvuku odredjenog brenda. Imam HD558 koje su idealne za jazz, klasiku, elektroniku, pop. Bilo sta od metala, jos ako je produkcija losija, sviraju jako ostro, ne prastaju i posle sat vremena me vec iritiraju.
  16. Ne mere to kod mene, sacekacu flac ili barem 320 mrZ. :/ Izostavio si Judas Iscariot
  17. Ako nekoga zanima mobilna varijanta i hoce da uzme nesto kvalitetno, najjeftiniji predlog bi bio Grado iGi in-ear sluske & SanDisk Sansa (Clip). U slucaju da koristite telefon kao izvor, FiiO E11(K) headphone amp bi bilo idealno resenje. Grado od svih sluski koje sam probao/imao do sada su mi se najbolje pokazale. Imaju "laid-back" zvuk, tako da su odlicne za rok i metal, ali su se i kao all-rounderi odlicno pokazale (s obzirom da slusam sve i svasta). Jako prirodan zvuk, prelepi mid, utegnut bas. Veoma dobra separacija instrumenata. Najvise su me odusevile kod nekih black, death itd. losije isproduciranih albuma na kojima sam bukvalno "otkrio" nesto novo, npr bas gitaru koja se prethodno nije ni cula. Mane postoje, a to je nesto manja 3d prezentacija kao i stage, ali realno ne smeta jer u svim ostalim (bitnim) segmentima sijaju. Trenutno nosam Sure E215 koje imaju dosta veci stage od gore pomenutih, mnogo intenzivniji zvuk, ali im fali mekoca i prirodan zvuk Grado slusalica. Sto se Sansa plejera tice, nakon instalacije Rockbox firmware-a imate mnogo naprednije opcije na samom uredjaju i nesto bolju reprodukciju i podrsku za FLAC/APE formate. .cue ekstenziju takodje cita, sto je dobro ako je album u jednom fajlu. Ukoliko gledate over-head, Audio-Technica ili Beyerdynamic. Sennheiser bih izbegao u bilo kojoj varijanti. Jeftniji modeli su uzasni, a skuplji su se pokazali jako lose kao all-rounderi i jako su osetljivi na losiju produkciju.
  18. Odlican Lychgate, a poslednje sto me je oduvalo sa ovog pod foruma je Akhlys, a osim par izuzetaka nisam ljubitelj USBM-a.
  19. Ajd' i ja nesto da naskrabam, s obzirom da se vrteo skoro svaki dan na repeat par meseci. Daleko je od savrsenog, produkcija bi mogla MNOGO bolja da bude, s tim sto su neke deonice bas zbog skrnavog zvuka dosle do izrazaja te su mi mozak i usi pronasli kompromis. Aldrahnov vokal na par mesta zvuci isforsirano, neprirodno "bez duse", za sta mi je trebalo vise preslusavanja kako bih svario te deonice. Pesme jesu dugacke i veoma dinamicne zato i treba vise vremena da se album u celini svari, a da ti perfektni detalji koje Lou pominje dodju samo kao slag na tortu. Slazem se, takodje, da neki sporiji delovi zvuce slicno, ali sve u svemu zadovoljan sam kako su upakovani u pesme. Nisu nabacani, imaju solidan tok i prelaze. Architect of Darkness i Blue Moon Duel definitivno izdvajam sa albuma. BMD od desetog minuta do kraja je perfekcija u kombinaciji sa prejebanim vristanjem i prelazom u ludacku psihodeliju i uspeva kroz ceo album da zvuci kao mad preacher, sto je i bila ideja. Stojim u ucrvljalom redu u prodavnici i blizi se kraj AoD, pocinjem da se tresem...eksplozija... No virtue paid to solve regret All but wishes, but nothing... yet...yet...YET...YEEEET, blackout, veze nemam ni sta cekam ni koje pljuge trazim.
  20. :Erestun:

    Horna

    Kad bi me neko pitao sta da mu preporucim od njih, rekao bih mu, od A do Ш. Heavily underrated bend.
  21. Ghaal? Nemoguce! Verovatno nesto sto Pest peva na albumima, svirali su u SKC-u. Mozda Pa slagmark langt mot nord. Tesko da cu se setiti, da nemas mozda setlistu pri ruci? Prva dva minuta TF-a poslusaj i onaj clean oko cetvorke pa uporedi. Nemoj mi samo reci da je slucajnost jer su tada vec uveliko bili pod SOF labelom. Licno bih voleo da jeste, jer TF nisam ni slusao zbog onih fantomovih tralala sintova.
  22. Ne mislim da je "nesto poseban", ali specifican da. Secam se svirke 2004. (valjda) u maloj sali skc-a. Posle sat vremena deranja, izvlaci clean kao od sale. Bas sam bio iznenadjen, a njegove vokalne sposobnosti su i koristili na albumima. To je samo plus. Hat The Screecher se savrseno uklopio u prva dva i nije da je dikcija u black metalu bitna, ali mi je zanimljivo da cujem pored vristanja i po koju rec. Inace, glavni rif iz Satan-Prometheus, je infernus maznuo malom Nikoli (ne vise tako mali dobosar Kamena) dok je jos svirao u Triumfall-u (nakon potpisivanja za FOS), iz pesme Within Their Midnight. To mi je vec smrdelo na kraj Gorgorotha.
  23. Ne primecujem da je Stefanov vokal doneo pozitivnu ili bilo kakvu promenu bendu. Genericki je, kao i muzika. X puta smo culi ovako nesto. Provrteo sam ga par puta i jednostavno tu vise nema emocija, sto mi je u neku ruku i normalno. Pest i Ghaal imaju specificne vokale i time se Gorgoroth izdvajao. Okej, svakako ne ocekujem jos jedan Pentagram ili Antihrist, ali G i volim jer su imali muda da eksperimentisu kao na Incipit ili Destroyer albumu. Semplovi, efekti, bacanje palica na kraju pesme ...blod og helvetesild, sirova energija od pocetka do kraja. Ili Virginborn koja mi je savrseno legla na kraju albuma.
×
×
  • Create New...