Jump to content

Mali zir

Iskreni članovi
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Zbiranje

Profile Fields

  • Gender
    Female

Mali zir's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

-9

Reputation

  1. Ne bih rekla da je forum pogresan zato sto nemaju veze sa gotikom. Vise veze imaju sa death ili heavy metalom. Sto se tice vokala mislim da se varas. Ja njen vokal volim da zovem girlie growl.
  2. http://kreativanurl.blogspot.com/2013/06/blog-post.html
  3. CADAVERIA је италијански бенд који сам открила пре две године и од тада сам безусловни поштовалац њихове музике и њиховог уметничког израза. Бенд је настао 2001. године у Италији. Судећи по Кадаверијиним речима, она је морала да напусти претходни састав (Opera IX) јер је сматрала да се у њему гуши њена креативност, а читав бенд јој се чинио као секта. За њом је дошао и Флегијас (бубњар) и њих двоје данас чине окосницу бенда CADAVERIA, бенда чији је основни циљ да се сваки члан изрази на себи својствен начин, без ограничавања на одређен правац метала. Пошто је њихов звук немогуће класификовати, бенд се одлучио да своју музику назове хорор метал зато што тај термин о њиховој музици говори све, а не ограничава их ни у чему. У последње време свој правац називају и неконвенционалним екстремним хорор металом. За текстове и вокале се брине сама Кадаверија и верујем да је она једна од најлуциднијих текстописаца данашњег метала. За музику се брине остатак бенда и разноврсност жанрова који се провлаче кроз њихове композиције је заиста невероватна.
  4. Može li mi neko reći da li je izašla kod nas Morisijeva autobiografija i ako jeste ko je izdavač?
  5. Успаванка за шкољку (Стеван Раичковић) Спавај У колевци од песка спавај Под страшним светом воде спавај У алгама у спирали маховине спавај Спавај на узглављу белутка што сам га хитнуо Спавај сном белим од камења и звука Без жуте песме сунца спавај Потонуло зрно тишине спавај Ноћ је спавај Спавај успаванку успавај Дан је Спавај Ја сам Спа- Вај.
  6. Растко Костић-Пад Арконе или сумрак словенског паганизма Хоће то тако кад раде по уговору. Ако је то случај овде.
  7. Спавачи Не пробуди у ноћ тиху улицу. Као мртве коцке спавају куће на рубу. Нико ти није крив Што си у грудима понео птицу. Стави руку на лево: Можда то детлић куца у шупљем дубу? Не пробуди у ноћ тиху улицу. Као алге у води њишу се у сну спавачи. Нико ти није крив Што кујеш невидљиву жицу За један незнани звук у ком ћемо бити сви јачи. Не пробуди у ноћ тиху улицу. Ходај полако на прстима и без сна. Нико ти није крив Што носиш у грудима птицу. Спавачи можда у сну пролазе Кроз предео где расте твоја песма. Стеван Раичковић
  8. U SELU PRAOCEVA Neko me grli Neko me gleda vucjim ocima Neko skida sesir Da ga bolje vidim Svako me pita Znas li ko sam ti ja Nepoznati starci i starice Prisvajaju imena Mladica i devojaka iz mog secanja Pitam i ja jednog od njih Zivi li boga ti jos Georgije Kurja To sam ja odgovara on Glasom sa onoga sveta Pomilujem mu dlanom obraz I molim ga ocima da mi kaze Zivim li jos ja Vasko Popa
  9. Joj,ova me pesma uvek rasplace . JEDNOJ PROLAZNICI Ulica je zaglušna urlala oko mene. Duga, tanka, u crnini, veličanstvo bola, Prošla je neka žena, a ruka joj ohola Pridizaše, njihaše skutove izvezene; Hitra, otmena, s nogom kao u kakva kipa. A ja se napajah, u grču osobenjaka, Njenim okom, olovnim nebom olujnog znaka, Što zanosnu blagost i smrtonosnu slast sipa. Jedna munja... a zatim noc! - Trenutna prelesti S čijeg pogleda namah novim životom dišem, Zar ću te samo u večnosti ponovo sresti? Drugde, daleko! Prekasno! Možda nikad više! Jer ne znaš kuda ću, ne znam kuda si nestala, Ti koju koju mogah voleti, ti što si to znala.
  10. Nije bitno da li su losi. Odavno sam fan.
  11. Naravno da valja. Dejker Stoker je potomak Brema Stokera,a ovaj Ijan Holt je neki istoricar (tako nesto) i prilicno su osvetlili drugu stranu price o Drakuli. Erzebet Batori se pojavljuje kao negativka (koja pokusava sve da ih pobije) tako da me je to oborilo s nogu,Drakula ispada pozitivan lik,a radnja se dosta vrti i oko Mininog i Drakulinog sina. Ja sam je kupila u paketu sa "Drakulom" Brema Stokera ("Carobna knjiga" je izdavac)i mogu ti reci da "Drakula Nemrtvi" pored malo modernog duha (uzasno zvuci kad se kaze ovo da je modernog duha,ali je zaista great) ima i atmosfere "Drakule". Ne verujem da je tako malo ljudi culo za tu knjigu.
  12. Markes-"100 godina samoce" D. Vulfolk Kros-"Papa Jovana"
  13. Interesuje me da li neko moze sastaviti mali spisak filmova o Erzebet Batori (i dokumentarci i igrane stvari-sve dolazi u obzir). Sve sto znam o njoj je saznato putem knjiga,a zelim da pogledam i neke filmove.
×
×
  • Create New...