Jump to content

Mena13Suvari

Iskreni članovi
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mena13Suvari

  1. Cenim ih i ja sada više nego ranije. Pesme su sranje, tekstovi uzasni, ali je muzika stvarno fantastično agresivna. Lepo su preživeli "test of time".
  2. E ovo je prava prica, svi znamo pola ovog albuma a ovi ostali lokalni seoski bendovi i očigledna zajebancija. Svaka čast, kakav užas.
  3. Jedini tuzniji bend od ovih je Lostprophets.
  4. Novi album je, well, užasan. Možda je samo "Gore" još dosadniji od njega. Ovako sam ih ja poređao: White Pony Diamond Eyes S/T Saturday Night Wrist Around The Fur Adrenaline Koi No Yokan Gore/Ohms ne mogu ni da slušam.
  5. Ugh, The Serenity of Suffering je imao previše pesma sa sličnim aranžmanima i sporim refrenima, mada je imao i par OK stvari. Ovde su malo iskulirali sa heavy metalom i melodijom i odmah je bolje. Što se Dejvisa, tiče, posle dužeg vremena ima i dobre tekstove, što je zbog situacije i očekivano.
  6. Odličan album. Muzički ni ona prethodna dva nisu bila loša, ali nije bilo generalne "ideje" o čemu se to radi, već je to samo bio skup nekih tamo pesama. Ovaj album ima temu, ima koncept ima poruku i napisan je sa znatno više inspiracije. Par prijatnih iznenađenja u aranžmanima. Najbolji od povratka Head-a.
  7. Доказ да се код нас никада није свирао ну-метал (ни мало старији жанрови али ајде). Типично неразумевање жанра, бесмислене импровизације које само откривају све техничке недостатке пре него "раскош" тобожњег талента. Држи се ти сине народњака и Iron Maidena, ово пролази само тамо.
  8. Бар да ти је оригиналан пост, то са геј конотацијом је већ искоришћено. И наравно да се мода и трендови морају пратити, лако можеш да ризикујеш да изгледаш овако.
  9. Ма де си баш мене нашао на семантику да ухватиш? Битан је тај контекст у који си ставио ту ситуацију (осим ако ниси геј из доминантно геј окружења па ти је океј да наводиш такве примере као примере великог задовољства). Наравно, не мислим да си ти расиста у правом смислу те речи (нико од нас није нити то може да буде), ми у Србији генерално само мрзимо одређене етничке групе али то је увек мотивисано историјом, никада предрасудама. Али зна се да су фанови Pantere људи у гадном проблему, најчешће у маскирним панталонама, са дволитром у парку.. И најчешће су јако бесни а из овог или оног разлога нису завршили ни школе итд итд. Има пар тих бендова који имају баш специфичне фанове.. Nu-metal, попут новог албума Machine Heada, слушају кул људи који се не оптерећују ознакама, жанровским поделама и којима све што звучи добро, пролази. Ја у току једног дана могу да слушам па онда Све нормалан и кулутран свет а не Фил Анселмо, сељачина која је вероватно подржавала бомбардовање Србије 1999.
  10. Лепо сам вас назвао расистичким сељачинама а ти си у само две реченице успео да утврдиш да сам у праву Да слушаш квалитетни nu-metal, требало би ти барем 5-6. Препоручујем ти један врхунски албум.
  11. Сасвим солидан албум, радује повратак коренима, тј. nu-metalu. Одувек сам њихове ране почетке сматрао више повољним околностима као и чињеници да је тамо свирао Logan тада (Robb је и тада био у nu-metal фазону, гледали сте ваљда сви наступ Dynamo 1995), тек када је он отишао је кренула права ствар. Са тиме што је Imperium врхунски албум, мени се "The Blackening" свидео до пола, брзо су ми те солаже досадиле. Supercharger је врхунски nu-metal албум али то се у Србији никада није слушало, код нас су и дан-данас закон Iron Maiden и прва четири албума Metallice. Могу да се кладим да клинци и дан-данас праве tribute бендове и свирају "Seek`n`Destory" без да их је срамота. Што се Роба и политике тиче, мада генерално Роба Флина, он и Кори Тејлор су старлете метал света, имају мишљење о свему (и то погрешно). Једино ми се допало када је оног јадника, Фила Анселма, назвао расистичком сељачином (а то су и генерално сви фанови бенда Pantera). За оне који нису гледали: Роб као да је испао из Deftonesa или Limp Bizkita! А гле ову другу двојицу, Mader фура Dimebag фазон а Adam грува Sepulturu!
  12. Ниси ме разумео, ја сам и рекао да је Metallica озбиљнији бенд. Небитно, прошао ме је бес. Изашао спот за "Take Me", та ми је песма доста симпатична, макар се разликује од остатка албума. Мање су се трудили а понекад мање испадне више.
  13. Untouchables није исто што и TALITM, ту је још и било занимљивих делова. Углавном, писали смо то и раније - најбољи албум KoRna је "Follow the Leader", све друго је подложно расправама и укусу. Мени је, рецимо, "Untitled" при врху. Неко је споменуо и Metallicu. Далеко је KoRn од Metallice, они су у једном тренутку постали врло озбиљан бенд (Load), нажалост касније су схватили да је 90% њихове публике састављено од 16-годишњих друштвених аутсајдера тако да су сада под старе дане Tribute самих себе од пре 30 година. Али добро, за те паре...
  14. У праву си, и баш је "Take A Look In A Mirror" мени убедљиво најгори албум KoRna. Као да слушам једну исту песму 13 пута, ту реално има материјала за 2-3 добре песме а они од тога направили албум. Чак ми је и онај грозни Korn III... бољи јер Манки повремено има добре рифове, увек сам га ценио као музичара.
  15. Реално... Прилично досадно. Добро је што су гитаре у првом плану, то и јесте најбољи део албума. Остали јако слабо, текстови песама након "Untitleda" су у тоталном каналу. Мало ме нервирају ови "велики" и мелодични рефрени. Мада, након оних силних синглова и нисам очекивао неко изненађење, прошло је њихово.
  16. То је повезано једно са другим. Фанови Аце Лукаса су готово увек 100% идиоти, значи не металци који се "спрдају" већ они што иду у кафане и концерте. Слипнот има цео тај вајб "аутсајдера" и лузера, моронске песме попут 555-666, people=shit и сличне. Моментално су ме одбили, чак и када сам био клинац којем је битно само да "грува гитара". Они и Pantera су ми посебно одвратни, мада и они слепци, Lamb of God такође ту спадају. Навео бих и Godsmack,али они су превише јадни да би их уопште сматрао бендом.
  17. Колико само мрзим Кори Тејлора и Slipknot, њихови фанови су ближи и сличнији дизелашима него металцима, него обично немају толико пара и храбрости да буду криминалци. Али то на страну, ово лоше копирање спотова у стилу Toola је поприлично јадно. Сама песма и није лоша осим овог кретена али добро.
  18. Снимају они обраде све време, ова ми баш звучи као Реј Лузер. Ево Дејвида са оног наступа што сам вам рекао, пратим га на Фејсу али нисам приметио да је баш овако претерао са хемијом и теретаном. https://www.youtube.com/watch?v=ulXA6VUABkE&feature=youtu.be Нема још снимака са самог концерта, ту је био и Фред Дурст између осталих.
  19. Док сам имао оне класичне хард-дискове капацитета типа 20-40 GB, први албум нисам ни држао ту, толико ми је одвратан. Први нормалан албум Metallice је ...and Justice For All, Black је ОК изузев Enter Sandman, увек сам је мрзео. Тек од Loada крећу занимљиве ствари. Како неко може да слуша, нпр, Creeping Death, мени није јасно. Еј, дрогирани тинејџер и његова инспирација из Библије и то је "култни" мегахит... Углавном, свако зна колико се и сама Metallica борила против тога, експериментисала и St. Anger је био тај коначни пораз и одлука да се удовољи легијама и старих и нових фанова па су све обрнули из почетка. Овај нови албум ће бити гори и од овог прошлог. пс. посебно ми је јадно када фанови на концертима интонирају солажу из Master of Puppetsa... Какво легло јадника и лузера.
  20. Истина је да овде коментаришем само ну-метал, али овде ионако само долазим да се информишем и повремено да оставим утисак о нечему другом. Последњих година најмање метала слушам, али то није ни битно - пази ти те реплике, одмах неки "контра-напади", одавно је мени јасно да је корен trve metala у комплексу ниже вредности и да људи који са страшћу воле прва три албума Metallice и Iron Maiden тешко могу да буду иоле озбиљнији саговорници, одмах иде нека инфантилна изјава типа ових. Управо такви фанови су и упропастили Metallicu која је могла да буде много бољи бенд, Хетфилд је таман научио да пева. Не разумем како неко може за озбиљно да схвата њихове тинејџерске трипове на прва три албума и још да их сматра за најбоље, а као бис тражи "Seek`n`Destroy";један од најодвратнијих рифова заједно са "Sweet Child O`Mine", "Smoke on the Water" и "Axel Frog".
  21. Металика је бенд са најгорим фановима на свету. Гледам овај нови спот, слушам нову песму и буквално ми их је жао. Звуче исто као на прва три албума, набацани генерички рифови, Кирк врти solo 101, али то фанови траже! Питам се колико стотина милиона им је довољно јер ово смеће сада праве само због пара. Једва чекам и они и Iron Maiden да престану да раде, само се срамоте по старе дане. Од Мејдена ме је увек било срамота, али Metallica је била кул у Load/ReLoad/Garage/St. Anger фази. Пустио сад Death Magnetic, заборавио сам колико је то јадан албум, у рангу са Краљевским Апартманом. Ово је страва песма а не ово ново или старо смеће.
  22. Па то је стара вест. Није он ни за Трампа толико колико је генерално републиканац и презире Хилари и Обаму (ко и сваки нормалан човек). Човек је из Калифорније, воли аутомобиле и оружје, нема ту много мудрости. Ако некога занима од новости - снимио је пар обрада, биће то ускоро на интернету, такође свира на неком добротворном концерту као гост (са још неким познатим музичарима) и најављује неки пројекат али не жели да каже о чему је реч. Скоро сигурно се договара неки нови бенд, једва чекам. Реј Лузер се прописно обрукао у овој новој Faith No More обради што је на оном ђубрету од компилације. Треба га законом забранити, Дејвид закон!
  23. Нека раде шта хоће, све их подржавам, али и са овако лошим звуком се јасно чује лоша и досадна песма. Тј, не лоша, већ оно... генеричка.
  24. Pony, Eyes, Self-titled, ако мора три. Fur наравно волим, али сам га више волео док сам Deftones видео као nu-metal бенд. Ту су ми омиљене MX и Mascara. Self-titled волим комплетан, Bloody Cape један од најбољих спотова икада, штета што га нису заправо ни избацили и што га нема у бољем квалитету. И што не знам како се зове она манекенка па да је додам на Фејсбуку. А Pony је мој летњи албум већ низ година.
×
×
  • Create New...