Jump to content

Valkyra

Iskreni članovi
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

About Valkyra

  • Birthday 05/02/1979

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Der Wald

Valkyra's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

0

Reputation

  1. Valkyra

    Marduk

    Nemojte mi ovde prodavati neke instant filozofije o svetu black metala. Činjenica jest da je 90% black metala plagijatorsko smeće i mlaćenje prazne slame, i da se retko nađe neki doista kvalitetan bend. I kvaliteta jest spoj inventivnosti i dobroga koncepta, a produkcija jest manje bitna. Prilično je to nepravedno, jer novaca za dobru produkciju nedostaje nekim jako dobrim bendovima, nasuprot namerno lošoj produkciji Transilvanian Hungera i ostalih koji su pokušali nedostatak ''primitivnosti'' nadomestiti krčanjem. Istina, Moonblood jest dosta jednostavna muzika, kao i dosta drugih kvlt bendova, no kompliciranost ne mora nužno značiti i neku kvalitetu. Pogledajte npr Emperorov Prometheus, gdje posve nestaje neka kontinuirana melodija i sve postaje krajnje rascepkano i teško za pratiti. To više umara uši nego što ih opušta. A Emperor je uvijek, od samoga početka, hvalio sam sebe, pa su ih i kritičari počeli hvaliti, i to ne nužno zbog kvalitete, već zbog tolike količine prepotencije i bahatosti, na kojoj bi i Sadam Hussein zavidio. Nemoj podcenjivati bendove koji su se raspali. Oni su svoje rekli, nema nastavaka, 10 albuma, 5 singlica, trideset Ep-eva, 5 reizdanja, tri DVD-a. Nema toga. Dva ili jedan album, i to je to. Tako se sprečava ponavljanje samoga sebe. Što Marduk jako dobro ilustrira. Samo povanlja isto ono od prije, samo bitno lošije. Od orginalnoga Marduka je ostalo jako malo, pa ja barem imam osećaj da su oni još svi skupa zbunjeni i neusklađeni.
  2. Valkyra

    Marduk

    Jao što se peniš bezveze. Nije kvalitetno sve što je kvlt. Moonblood je Kvlt. Blut Aus Nord je Kvlt. Marduk je postao teška komercijala, kao i Darkthrone. Gdje si ti bio prije deset godina kada sam ja slušala početke Marduka i kada smo kao deca mislili da je Fenriz bog? Nemogu jednostavno da danas probavim isti zvuk koji sam mogla probaviti pre deset godina! I nemoj se izvlačiti na neko poštovanje ostalih muzičara prema Marduku, jer bend koji doista uživa najveće poštovanje među ne-metal muzičarima jest Enslaved! Enslaved je kao bend i koncepcija deset koplja ispred Marduka. A Marduk danas zvuči posve identično kao i 200tinjak ostalih ''severnih'' bendova i ničime, ama baš ničime se ne ističe više. To što su prije bili top, ne znači da su danas i tamo. Nemogu doveka živjeti na staroj slavi.
  3. Valkyra

    Marduk

    Nemoj ni slušat dušo. Jako loše. Panzer divizija, ostalo smeće.
  4. Pa to ga ja pokušavam uveriti! Uf danas sam opet slušala Skrewdriver - veselo veselo Skoro sam odalamila taškom cigana koji me danas tražio novaca. Kaže mi ''Hab'n zi Geld???'' Eh ću mu ja dat Geld po tintari! Idi i zaradi!!!!
  5. Ehm, hoćeš reći da nije na silu pokrštavanje kada npr hršćani moraju plaćati manji danak od pogana? Pa naravno da su svi ljudi onda postali hršćani, da bi plaćali manje, a ne zato što su u Hristu videli spasitelja.
  6. Valkyra

    Bathory

    Quorthon je mrtav. A o mrtvima samo najbolje!
  7. Činjenica jest da je u celom ranome srednjemu veku bilo nasilno pokrštavanje gotovo cele Europe, a negde je ono proteklo dobrovoljno, no negde se morala primeniti sila. Dobar primer upijanja paganizma u religiju jest onaj iz Irske(uz ovaj naš domaći) - velika većina ranosrednjevekovnih svetaca u Irskoj su u biti preuzeti iz legendi otočnih Kelta, kao i većina blagdana koji su prije bile paganske svetkovine. Isus Hrist je kao prvo bila istorijska ličnost i njegov lik i delo ima tek indirektnu vezu sa današnjim stanjem u Crkvi kao instituciji. Ja sam pravoslavka, idem u crkvu i slavim sve blagdane, i verujem u Boga. Isus Hrist je za mene jedna osebujna ličnost svetske religije, a oni koji neznaju ceniti njegovu veličinu, bolje neka šute jer sramote samo sami sebe.
  8. Slažem se. Eh, da sviraju koliko dobro izgledaju, pih
  9. Valkyra

    Ashen Light

    Nema do Pesn Velesa. Ostalo nije vrijedno spomena. Krljav zvuk na tragu Slavlanda.
  10. Valkyra

    Enslaved

    Ja sam bila u Nemačkoj na čak dva koncerta te turneje. Zagreb je koliko znam bio pri kraju turneje, pa su već bili umorni čini se
  11. Sram te bilo, neznaš šta je Ulver!
  12. Nije to koncerta muzika dušo
×
×
  • Create New...