Jump to content

WS

Iskreni članovi
 • Posts

  247
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by WS

 1. Osetio si se prozvanim?
 2. Nikome posebno: Ko misli da je na istom nivou Čorbino podjebavanje komunizma i kasnije Slobe sa današnjim političkim proseravanjem, taj ili baš ne prati stvari ili je nešto još gore u pitanju. No, naučio sam da Čorbu ne treba preterano ozbiljno shvatati, s obzirom da se među one kojima Borini sadašnji politički stavovi nešto znače, najčešće ubrajaju tinejdžeri čije se razumevanje politike svodi na "koga je tata danas opsovao dok je gledao dnevnik". Što se muzike tiče, naduvane su priče o nekakvom muzičkom sunovratu. Uvek su bili i ostali pošten rock band uz neke varijacije i po koju glupost tu i tamo.
 3. Evo i ja dižem dva prsta kao blues amater; znači, Robert Johnson, BB King uz još ponešto.
 4. Ovih dana treba da počne (ili je već počela) da se prikazuje na FoxCrime-u.
 5. Eh sad, kvalitet stripova jeste malo opao poslednjih godina, ali beše tu genijalnih stvari: Tin Tin, Modesti Blejz (bila i u poslednjim brojevima), Trinaestica, Bluberi, Iznogud... Srećan rođendan Zabavniku!
 6. WS

  Judas Priest

  A, pa budi jasniji...
 7. Je li moguće da nema teme? Moj favorit je takođe Tempter, mada sam čuo samo prvi album.
 8. WS

  Judas Priest

  Pomenuh ja Sinner, nego ovde se baš ne ceni Sin After Sin. A što se Night Crawler-a tiče, jedna od prvih Judas priest stvari koje sam čuo. Beware the beast in black...
 9. WS

  Judas Priest

  Nije loš sajt: http://members.firstinter.net/markster/MENU.html Opširne informacije o albumima.
 10. WS

  Judas Priest

  Jebiga, imaš onaj Electric Eye DVD, informiši se na sajtu benda...
 11. WS

  Judas Priest

  Prve tri pesme perfekcija, a onda... Dissident Fucking Aggressor! Ni ovo u sredini nije loše. Ali, Sinner, čoveče! A i omot rula.
 12. WS

  Judas Priest

  Meni se Rocka Rolla sviđa; oni su se žalili na sam zvuk ploče, koji je bio dosta mekši od onoga što su oni očekivali. Screaming i Painkiller jesu uticajni, ali ipak ne toliko koliko Sad Wings i Stained Class. Sad Wings je praktično začeo seme NWOBHM-a, mada sam bend nikada nije pripadao toj struji. A šta reći o Stained Class? Poslušaj samo naslovnu stvar i čućeš da su Iron Maiden itekako obratili pažnju. Saints in Hell? t... h... r... a... s... h... E sad, Screaming For Vengeance jeste najzaslužniji sa svetsku popularnost benda, a Painkiller jeste izvršio uticaj na generaciju power metal bendova iz devedesetih, ali albumi iz sedamdesetih su predstavljali blueprint za mnogo širi spektar stilova. Razmisli samo šta se sve pojavilo prvi put u metalu upravo na tim albumima. Ne bi bilo loše da potražiš na net-u šta je Kerry King rekao o Stained Class.
 13. WS

  Judas Priest

  Nešto opširnije? Nije mi jasno na šta se odnosilo ovo "jok".
 14. WS

  Judas Priest

  E, to se čeka. Da objave Nostradamusa, pa da krene turneja, a onda,... fingers crossed... Nego, jeste li gledali juče na VH1 Rock Honors, bili su Queen, Judas Priest, Def Leppard i Kiss? Ovi "naši" su izveli Breaking the Law i You've Got Another Thing Coming, a pre njih su izašli Godsmack i (dosta bledo) odradili medley Electric Eye/Victim of Changes/Hell Bent For Leather. Bilo je i priče o bendu, sve u svemu, zanimljivo. Što se tiče teme... slabo se priča o albumima iz sedamdesetih. To je najuticajniji period Priest-a i, po meni, muzički najkvalitetniji.
 15. WS

  Judas Priest

  Taj sam... All the Priest, all the time.
 16. WS

  Angel Witch

  Samo napomena da je 2006. izašao album "Angel of Death" koji ima identičan tracklist albumu "82 Revisited". Ko to vidi nek grabi, živi snimak benda sa nekog festivala + ove tri studijske. Pisao sam nešto na www.metal-archives.com o nekim Angel Witch albumima, pa koga interesuje, nek pogleda (nick: AleksZ)
 17. WS

  Thanatos

  Hehe, ne treba mnogo obraćati pažnju na to šta muzičari pričaju o svojim albumima. Oni imaju ličniji odnos i znaju šta se sve događalo tokom snimanja albuma, dok je slušalac objektivniji jer sagledava album hladnije glave. Evo samo nekoliko primera odličnih albuma na koje njihovi tvorci gledaju mrko: Iced Earth - Burnt Offerings Pink Floyd - Ummagumma, Atom Heart Mother Deep Purple - Stormbringer Megadeth - So Far itd.
 18. Pazi, negde 95 ili 96 pojavila se serija tekstova potpisanih ovim imenom. Tekstovi su se uglavnom bavili smrtno ozbiljnim temama, tipa, uslovi u zatvorima, ali sa jednim zajebantskim pristupom. Ne može to da se prepriča, moraš da pročitaš. A, gde baci čitavu kolekciju!?
 19. WS

  Thanatos

  Imaš Realm na originalu? Kakav je Angelic Encounters?
 20. WS

  Thanatos

  Interesantno je da demo snimci više vuku na death od samog albuma. Šta inače misliš o debiju? Možda preterujem, ali da su ga izdali par godina ranije (a mogli su; većina ovih pesama je tad bila napisana), bili bi u rangu Possessed-a, ako ne baš Kreatora. Mislim na popularnost. Doduše, njih su sjebale prečeste promene članova. Ako nekog interesuje, moja recenzija: http://www.metal-archives.com/review.php?id=1189
 21. Imam popriličnu kolekciju brojeva iz perioda 1989-1996 uz nekoliko brojeva iz sedamdesetih, na onom većem formatu. Ponovo sam počeo da ga kupujem u decembru 2005. Pre sam ga čitao od korice do korice, neke članke, najčešće iz rubrike "Život piše drame" po nekoliko desetina puta. Stripove, najčešće, znao napamet. Muzička strana, ne pamtim za koliko bendova sam saznao preko ove rubrike, ali, recimo: Deep Purple, Black Sabbath, Black Flag, Pixies, W.A.S.P., Metallica, itd. Da, da, kao klincu, ovo mi je bio najbolji izvor informacija po pitanju muzike. Seća li se neko tekstova Mišel Jovičić? Sada se malo više snalaze, ili sam ja odrastao dovoljno da ga posmatram previše kritički. Svejedno, zadržao je nešto od stare magije.
 22. WS

  Thanatos

  Potcenjen bend. Na debi albumu "Emerging from the Netherworlds" čije skorije reizdanje uključuje i demo snimke (1986, 1987) može se čuti kako thrash prelazi u death metal, baš kao na albumima bendova Possessed, Kreator ili Death. Lični favoriti: Outawds of the Inwards, War, Rebirth, The Day Before Tomorrow, mada je ceo album ujednačenog kvaliteta. Hteo sam da kupim i drugi album, "Realm of Ecstasy" (u Mordoru, gde sam uzeo i prvi), za koji sam čuo da je još dalje otišao u čist death metal, ali ga je neko izgleda zgrabio pre mene. Vaše impresije?
 23. WS

  Watchtower

  Što nije ni bitno, jer se postavilo pitanje dostupnosti manje poznatih izdanja, a ne njihovog kvaliteta. Postavio sam pitanje za Watchtower jer se radi o novijem izdanju, iako sam i sam svestan da ga najverovatnije nema. Dosta o tome.
 24. WS

  Watchtower

  E, sad, da sam im zapamtio imena, ne bi bili opskurni. Odmah desno pored vrata imaš gomilu diskova po sniženim cenama, bendovi - nikad čuo. Nema veze, samo sam pitao da nije neko slučajno video. Izgleda, bolje da nisam.
×
×
 • Create New...