Jump to content

A. Ford

Iskreni članovi
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

A. Ford's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

0

Reputation

  1. Ubih temu sa ovom drevnom tibetanskom mudrošću.
  2. Ozbiljno voda jenajbolja stvar kad si gadno zedan... Nema nista bolje... A taman i ruke operes... Vozde, vrlo moguce da si u pravu što se tiče zdravlja i higijene, ali posetioce ove teme privlače tečnosti koje izazivaju sasvim suprotno dejstvo. Zato se uozbilji i počni da pišeš o napitcima koji u smislu higijene i društvenoga morala od čoveka prave svinju.
  3. Ništa ne bi bilo isto da nečeg ima ili nema. Religija je i nastala tako da bi se objasnilo ono što se desilo ili da se utiče na ono što će se desiti. Tako ispada, da je postojao vremeplov, bilo bi mnogo manje religija i verovanja kod ljudi.
  4. Moguće da nije pročitala, ali je u pravu: vrhovni bog u Egiptu je bio Ra ili Amon Ra. njihova religija se menjala (kao i svaka druga) ali u vreme kada je Egipat bio ono čime ga i danas smatramo, vodeća država svoga vremena, njihov vrhovni bog je bio bog sunca Ra.
  5. Razmišljaš krajnje racionalno. Već sam se uplašio da će ovde biti samo priče o surutkama, čajevima, rasolima i ostalim stvarima iz rubrike `bakini saveti`.
  6. Ne verujem da su Hrišćani izmislili verske ratove. Pohod na paganske narode je često bio samo izgovor za politički motivisane ratove. Na primer Mađari su napadali Bosnu i pre nego što su tamo otkriveni bogumili, a posle im je to bio samo izgovor da dobiju i podršku pape za te pohode. Ili kao što su Nemci nastavili ratove protiv Polabskih Slovena i nakon što su ovi primili Hrišćanstvo. Ili ratovi u Indiji između Muslimana i Hinduista. Kao i sve na ovom svetu, i vera je često korišćena kao izgovor za politčke ciljeve. Uostalom, kada su iscrpljena verska, rasna i nacionalna opravdanja za ratove, koriste se neka druga, kao što su milosrđe, `odbrana sovpstvenih interesa`, `pretnja miru` i sl. I koliko su ona danas uverljiva, toliko su bila i sva druga opravdanja za ratove u proslosti, ukljucujuci i verska. Kod tih opravdanja jedino je bitno da se ne desi ono sto se desilo Americi u ratu u Vijetnamu, da sopstveno stanovnistvo bude jasno protiv vladareve zudnje za ratovima. Jer onda on gubi moc, a regruti na frontu vise ne veruju da ginu `braneci svet` od komunisticke opasnosti. Oni koji odluce da ipak u to i dalje veruju, kad dodju kuci imaju psihickih problema koji se zovu Vijetnamski ili Iracki sindrom.
  7. A. Ford

    Kuvanje

    Sumnjam da iko stavlja teletinu ili jagnjetinu u ćevape i uopšte da od toga pravi mleveno meso, to je previše skupo. Muslimani prave od govedine ili junetine (sad se sve to zove junetina), a naši mešano juneće i svinjsko, ili samo svinjsko, nisam siguran.
  8. A. Ford

    Vaterpolo

    Ja ocekivao neki suvisli razgovor o vaterpolu, a na ovoj temi besni visemesecni gradjanski rat. Jel intrigira nekog to sto jedino u ovom sportu imamo dva evroligasa i sto ce Partizan uskoro najverovatnije poceti da se bori za titulu prvaka Evrope?
  9. A. Ford

    Kuvanje

    Je si stavila biber u pitu sa krompirom?
  10. Po tome ispada da je paganizam slican sujeverju. Pocnes od toga da, kao na primer sportisti imas svoj srecan broj, srecnu majicu, zavezuje tri puta pertle pre nego sto istrcis na teren, a posle godina takvog zivota vremenom pocinjes u glavi da pravis slozenije sisteme i zamisljas bica koja uticu na te stvari. Tako su mozda nastali i bogovi i bozanstva, vile i drugo. O paganskoj veri slovena ne se zna previse, a to sto su razlicita plemena imala razlicite bogove ili iste ali su ih razlicito nazivali moglo bi da bude zato sto su bili bliski prirodi i sto religiju nisu koristili u politicke svrhe pa je nisu ni nametali drugima.
  11. Znaci to je fora, ako neces da budes budala u zivotu cepaj samo travu. I zvuci kao neka izreka drevnih tibetanskih mudraca. Sad kad razmislim, uvek kad ih covek vidi deluju nekako opusteno i nasmejano, a i tvrde da mogu da lete. A mi ovde na Balkanu drzimo se naseg zastarelog patrijarhalnog alkohola dok nam se ceo svet smeje, na celu sa tibetancima (koji ne mogu da se zaustave od smeha).
  12. I dalje mi to sto kazes lici na logicki haos ali se slazem sa tobom da nema smisla da se vise raspravljamo ako se ne vec razumemo. U principu se slazemo da je Kosovo vazno za Srbiju samo ne i zbog ceka.
  13. Dobro, ovim sigurno nikog ne mozes da ubedis, verovatno ni sebe samog ali nepokolebljivo branis ono sto si ranije mislio. Samo sto onda nisi morao ni da se obracas bilo kome vec samo da za sebe zadrzis svoje ideje. Da bi ubedio nekoga da je Kosovo vazno za Srbe zbog jednog ili drugog razloga, moras da imas argumente. U suprotnom, mozes jedino da se nadas da taj drugi nema pojma o tome i da nije ni zainteresovan da se detaljnije upozna sa temom. Odbrana nasih prava na Kosovu je potpuno regularna stvar, sa cime se uostalom slazu i mnoge druge zemlje, ali ako u to mesas nesto sto nema logike samo stetis toj odbrani prava. Ne vidim poentu da kazes na primer da je Sumadija pogranicna srpska oblast i da ocekujes da ti neko poveruje. Tako ne samo da dovodis u sumnju svoje druge tvrdnje nego mozes nekom na primer otvoriti druge dileme – sta onda nije pogranicna srpska oblast, gde se Srbija u proslosti zaista nalazila, mora da je Srbija bila vrlo mala zemlja i slicno.
  14. Zdravo razmisljas. Kazu da je limun pun vitamina C. Verovatno se u Meksiku sad lece od ovog gripa sa puno Tekile i puno limuna sto osim virusa efikasno sprecava i paniku u stanovnistvu. Evo i ja se spremam da obnovim svoje kucne zalihe ovog drevnog meksickog nardonog leka.
  15. Pre par godina smo se vracali iz Albanije i lik koji uvozi Skenderbeg je pred carinom hteo da nam podeli po nekoliko flasa, ali nije moglo jer je svako vec imao par flasa za sebe u prtljagu i jos toliko u krvotoku.
×
×
  • Create New...