Jump to content

HeterA


eretron

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Slazem se, i ja sam slusao. Veoma dobro uvezbano, svaka cast!!!

 

U avgustu definitivno zajedno sviramo u BGu!!! icon_da.gificon_da.gificon_da.gif

 

Iskreno, meni sada Hetera zvuci upravo onako kako bi Draconic trebao, a nikad nije uspeo (pre menjanja stila). Znaci, ono sto je snimljeno na albumu, momci i uzivo isto tako prezentuju.

 

Poz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

HeterA RULES !!! U Krusevcu na HIT-u 202 ste bili najbolji ... jedino mi je zao stho je gitaristi pukla 1 zica pa nije mogao da svira ... ali nije bitno !!! Vazno je da je sve bilo izvedeno perfektno ... pogotovu IN DEATH'S EMBRACE !!!

Kada sam cuo da izlazi Hetera na stage (ako se ono moze nazvati stage-om icon_smile.gif ) pridjoh da vidim te ljude jer Giga rece da su super (zvuci kao da je Giga gay ali nije) icon_smile.gif Pozvao sam i gitaristu iz mog benda (Smrtko) da vidi "narod" iz benda !!! Ali najvece je odusevljenje bilo kada su rekli ... "a sada za sve fanove Dimmu Borgir-a - In Death's Embrace" ... josh ja onako u Dimmu majci odlepio kada sam cuo biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif Mada smo samo Ja , Smrtko i josh jedan coek' iz Jagodine bengovali i urlali !!! Jebote nisam mogao da poverujem da niko ne zna za Dimmu od onolike mase naroda ... Momci , ne bi bilo loshe da skinete DREAMSIDE DOMINIONS !!! biggrin.gif Aj' potrudite se ... biggrin.gif

 

BY DANI FILTH

Edited by Martin Powell

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

evo da digne temu iz mrtvih... intervju sa heterom prethodnog vikenda

 

Hetera je, donekle, nepoznat bend, kako u širim krugovima tako i ovde. Predstavi nam bend...

 

Marko: Pa ovako, Hetera je mlad bend - po godinama. Po stažu, postojimo već četiri godine, međutim zvali smo se drugačije (Spirit Of Destruction, prim. ured.)... Heteru čine: Boris Sumrak - vokal, Uroš Marković - klavijature, Goran Kovačević - bubanj, Ivan Stanković - bas, Luka Jurašin - gitara i ja, Marko Lazić - gitara.

 

Ja sam na internetu čuo za jedan promo/demo sa tri pesme, a posle toga sam čitao za neki album za One Records, šta je u svemu tome istina, šta ne i šta je zapravo izašlo?

 

Marko: Sve je istina! Taj promo disk smo prvo delili novinarima i nekim radio stanicama, baš su bile fine recenzije... evo sad je izašao album, recenzija za njega treba da izađe u novom Rock Expressu, uskoro... Čitao sam na internetu i jako mi se sviđa kako je Lakić to napisao, nahvalio nas je mnogo...

 

 

(Opet) na internetu sam pročitao da vi svirate "a la Dimmu"...

 

Marko: To nije u potpunosti tačno...

 

Da, to može da se protumači na mnogo načina, Dimmu Borgir imaju svoje faze...

 

Marko: ...recimo, kao Dimmu iz faze "Enthrone Darkness Triumphant" albuma... "In Death's Embrace" i "Mourning Palace" su ustvari i pesme koje mi sviramo kao cover ali mi upilićemo malo i u gothic varijante, volimo gothic i ima ga u primesama dosta.

 

Dimmu su glavni uzori ili slušate svašta?

 

Marko: Slušamo stvarno dosta toga! Niko u bendu ne sluša samo jednu vrstu muzike, niko se ne ograničava, slušamo sve i svašta i mislim da je to ključ uspeha, ne treba biti ograničen jer onda ličiš na neke bendove...

 

Ko je zadužen za tekstove i muziku i čime se bave? Satanizam?

 

Marko: Nije satanizam. Ja pišem muziku, naravno zajedno sa Urošem, on i ja smo uradili najveći deo, tj. sve!:-) A za tekstove, bolje da pitaš pevača ili Uroša...

Uroš: Tematika tekstova je uglavnom vezana za svakodnevni život, sve što nam se dešavalo, što će se možda desiti, ljubavi, tragedije u porodici, sve je povezano...

 

Šta je sa medijskim predstavljanjem? Koncertima, spotovima?

 

Marko: Što se tiče medijskog predstavljanja, 202-jka nas je predstavila fantastično, bili smo na ovoj turneji sa njima i obišli smo već četiri grada u Srbiji gde ranije naravno nismo svirali! Što se televizije tiče, uradili smo skoro za MTS intervju, što će biti na 3K... Planiramo spot sada da uradimo i to jako bolestan, tako da mislim da neće biti medijski propraćen, ali mi ipak moramo i želimo to da uradimo...

 

Reci mi: underground ili mainstream?

 

Marko: Pa pazi, sam pojam black metala ne možeš nikako da staviš u mainstream... Čim čuju muziku... mogu ja na spotu da sadim cvetiće... nema tu mainstream-a!

 

Da li po tebi postoji šansa za revival black metala sa početka 90-ih godina?

 

Marko: Naravno. Naravno, kad pričamo o black metalu koji nije u undergroundu, jer underground black se drži pozicija i nikada neće isplivati na površinu... Tematika je takva i produkcija ostaje sirova... Što se tiče underground black metala - ne verujem, ali neke druge vrste black metala... svi govore da je Dimmu Borgir komercijala. Nije Dimmu Borgir komercijala - to je najbolji black metal bend! Jednostavno - najbolji su! Da nije njih, black nebi prosperirao koliko sad prosperira!

 

Ovo je možda povezano i sa uzorima... kad bi mogao da izabereš da slušaš samo jedan bend do kraja života, koji bi to bio?

 

Marko: Definitivno Dimmu Borgir!

 

Ništa više?

 

Marko: Eventualno neke gothic bendove, možda novije albume Atrocity-ja...

 

Jesi čuo "Atlantis"?

 

Marko: Naravno! Mnogo dobar album! Mešavina death metala i gothic-a! Fantastično!

 

To nas dovodi do sledećeg pitanja... Tvoj Top 5 za 2004. i najveće razočarenje?

 

Marko: Dimmu Borgir, Atrocity, Sirenia...

 

Dimmu Borgir je iz 2003... :-)

 

Marko: ...onda to izbacujemo... što se tiče razočarenja, mogao bih da kažem Cradle Of Filth...

 

I to je iz 2003!:-)

 

Marko: Onda i to izbaci!:-)

 

A šta očekuješ od novog Cradle Of Filth-a?

 

Marko: Ne mogu ništa da prognoziram ni očekujem, oni su navikli da tako odjedanput urade nešto neočekivano... a od Dimmu Borgira očekujem... hm, onaj bubnjar što je došao u bend (iz Nile-a) udari 800 udaraca duplom bas pedalom za minut! Mislim da če to postaviti neke nove uslove metala, da ne smeš da izađeš posle toga, to će biti katastrofa!

 

Hvala ti za intervju i završi ga po želji!

 

Marko: Hvala i tebi! Slušajte metal, to je jedina prava muzika! I podržavajte domaće bendove, to je ustvari i jedini način da metal kod nas prosperira!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

To je definitivno, isklucivo tvoj ukus. Ima na jednom ndrugom metal forumu cak i tema o tome. Mogu ti re4ci da ti je ukus usamljen. Slozili smo se da tekstovi na bilo kom matrnjem jeziku (engleski kao maternji se isklucuje u ovom slucaju) zvuce misticnije i arhaicnije.

 

Zato, ovom bendu nema zamerki!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hajde da i ja kazem svoje misljenje o Heteri, ukoliko vam nije do sada poznato! HETERA je u ovom trenutku medju najboljim nasim metal bendovima, to vam odgovorno tvrdim. Pored sjajne muzike i odlicnih nastupa, kao sto je bio onaj u nedelju u Odzacima,moram da kazem neupucenima da su clanovi Hetere zaista momci za primer! Samo tako nastavite, voli vas vasa drugarica!

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je definitivno, isklucivo tvoj ukus. Ima na jednom ndrugom metal forumu cak i tema o tome. Mogu ti re4ci da ti je ukus usamljen. Slozili smo se da tekstovi na bilo kom matrnjem jeziku (engleski kao maternji se isklucuje u ovom slucaju) zvuce misticnije i arhaicnije.

Ma, ja sam stari ljubitelj engleskog (sve volim na engleskom, od filmova bez titla, knjiga pa do stranih foruma) tako da mi srpski jezik u pesmama ne znaci mnogo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...