Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_502157

Ja od skora koristim onu shto mi je Trujillo bacio na koncertu, chini mi se da je kalibra 0,88, ne pishe nishta na njoj... u principu preferiram shto tanje icon_smile.gif S debeljucama se mnogo teze snalazim, ipak ne drndam bass, vetj obicnu akustaru!

J Ja sam uhvatio Jamesovu,sa njom je svirao Sanitarium ali sam samo jednom otsvirao nesto sa njom cisto da mogu da kazem da sam svirao sa Jamesovom trzalicom,a sad mi stoji uramljena zajedno sa kartama sa koncerata Maidena,Metallice,Deep Purple,G3...

Edited by Edward the Great

• Replies 370
  • Views 52.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Stvarno? Ja sam veliki protivnik sviranja klasicne gitare. Sa ili bez trzalice. I takodje veliki protivnik klina. I sviranja elektricne prstima. Megadeth zakon...

• Joe Satriani   konza Velesa.  

• destruction of mankind
    destruction of mankind

Za gitaru najviše koristim Jim Dunlop Jazz III, a za bass Schaller heavy (1,09 mm/0,043 inch).

comment_504621
Evo ja vec preko 20 godina sviram razne zicane instrumente pa ne koristim trzalicu osim u jako retkim slucajevima kad mi se sviraju neki rifovi (mada i njih mogu bez trzalice)

Pa, svaka ti cast...

U svakom slucaju vezbom se moze postici sve, ali zasto se muciti, kad postoji laksi nacin-trzalica

comment_509370
Jel zna neko od vas heavy gitarista sa yum-a da svira prstima (ali onako, "skolski" icon_mrgreen.gif )? Ja sam pokusao ali ne ide pa sam batalio i ostao za svagda veran plektrumu icon_smile.gif

Znam ja, ali ne "skolski", kako kazes...

Mislim, ne znam koji elementi cine "skolsko" sviranje prstima icon_biggrin.gif

Korisno je u nekim momentima.

comment_510132
Znam ja, ali ne "skolski", kako kazes...

Mislim, ne znam koji elementi cine "skolsko" sviranje prstima icon_biggrin.gif

Korisno je u nekim momentima.

Pa pod "skolski" podrazumevam ono sto se uci u skoli (p i m a icon_mrgreen.gif )

Marty, sta ti mislis, jel potrebno znati svirati prstima? Ja sam uzeo da radim klasiku od Jovicica (onu "Skolu gitare" sa zutim koricama) i smorila me...

comment_510369

Pa ono sta znam...elektricnu gitaru nikad nisam svirao prstima...eventualno prstima i trazlicom ali i to retko radim...cisto kad sam u nekom Bluegrass raspolozenju icon_biggrin.gif ...jedino ako te zanima klasicna gitara...jer je glupo svirati klasicnu gitaru trzalicom...barem meni

comment_510674
Pa pod "skolski" podrazumevam ono sto se uci u skoli (p i m a icon_mrgreen.gif )

Marty, sta ti mislis, jel potrebno znati svirati prstima? Ja sam uzeo da radim klasiku od Jovicica (onu "Skolu gitare" sa zutim koricama) i smorila me...

ako ti ne osecas veliku zelju da naucish da svirash prstima onda nije ni potrebno... tako je i sa vecinom stvari u zivotu icon_smile.gif

comment_511487

Hvala na savetima, drage kolege icon_da.gif

Odlucio sam: ako bas budem bio dokon, naucicu da sviram klasicnu gitaru icon_da.gif

Nego, Marko, kada cemo da razmenjujemo resurse? Aj javi se na pp pa da se izdogovaramo.

• 2 weeks later...