July 7, 200421 yr comment_502157 Ja od skora koristim onu shto mi je Trujillo bacio na koncertu, chini mi se da je kalibra 0,88, ne pishe nishta na njoj... u principu preferiram shto tanje S debeljucama se mnogo teze snalazim, ipak ne drndam bass, vetj obicnu akustaru! J Ja sam uhvatio Jamesovu,sa njom je svirao Sanitarium ali sam samo jednom otsvirao nesto sa njom cisto da mogu da kazem da sam svirao sa Jamesovom trzalicom,a sad mi stoji uramljena zajedno sa kartama sa koncerata Maidena,Metallice,Deep Purple,G3... Edited July 7, 200421 yr by Edward the Great
July 7, 200421 yr comment_502313 koji ce vam k. trzalice kad imate na desnoj ruci cak 5 noktiju koji mogu da se koriste u iste svrhe (ili na levoj ako ste levoruki)
July 7, 200421 yr comment_502659 Evo ja vec preko 20 godina sviram razne zicane instrumente pa ne koristim trzalicu osim u jako retkim slucajevima kad mi se sviraju neki rifovi (mada i njih mogu bez trzalice)
July 10, 200421 yr Author comment_504456 koji ce vam k. trzalice kad imate na desnoj ruci cak 5 noktiju koji mogu da se koriste u iste svrhe (ili na levoj ako ste levoruki) Pa jedan od razloga je to shto se noktima ne moze postici brzina kao sa trzalicom.
July 10, 200421 yr comment_504608 Moze Paco, ali se i generalno moze prstima postici brzina koja je u rangu trzalice, samo sto je potrebno mnogo vezbati, a bolje je ustedeti vreme i krenuti odmah sa trzalicom
July 10, 200421 yr comment_504621 Evo ja vec preko 20 godina sviram razne zicane instrumente pa ne koristim trzalicu osim u jako retkim slucajevima kad mi se sviraju neki rifovi (mada i njih mogu bez trzalice) Pa, svaka ti cast... U svakom slucaju vezbom se moze postici sve, ali zasto se muciti, kad postoji laksi nacin-trzalica
July 15, 200421 yr comment_508479 Jel zna neko od vas heavy gitarista sa yum-a da svira prstima (ali onako, "skolski" )? Ja sam pokusao ali ne ide pa sam batalio i ostao za svagda veran plektrumu
July 16, 200421 yr Author comment_509243 Ja znam odlichno (posto sam zavrshio nizu muzichku), ali elektrichnu gitaru je mnogo bolje svirati trzalicom.
July 16, 200421 yr comment_509370 Jel zna neko od vas heavy gitarista sa yum-a da svira prstima (ali onako, "skolski" )? Ja sam pokusao ali ne ide pa sam batalio i ostao za svagda veran plektrumu Znam ja, ali ne "skolski", kako kazes... Mislim, ne znam koji elementi cine "skolsko" sviranje prstima Korisno je u nekim momentima.
July 16, 200421 yr comment_509444 A kako si naucio? Pa tako sam poceo...tacnije prvih godinu dana sam samo svirao klasicnu gitaru...i isao na casove kod jednog profesora...izmedju ostalog idem jos uvek...a tek sam posle poceo uporedo da radim i sa elektricnom...
July 17, 200421 yr comment_510132 Znam ja, ali ne "skolski", kako kazes... Mislim, ne znam koji elementi cine "skolsko" sviranje prstima Korisno je u nekim momentima. Pa pod "skolski" podrazumevam ono sto se uci u skoli (p i m a ) Marty, sta ti mislis, jel potrebno znati svirati prstima? Ja sam uzeo da radim klasiku od Jovicica (onu "Skolu gitare" sa zutim koricama) i smorila me...
July 17, 200421 yr comment_510369 Pa ono sta znam...elektricnu gitaru nikad nisam svirao prstima...eventualno prstima i trazlicom ali i to retko radim...cisto kad sam u nekom Bluegrass raspolozenju ...jedino ako te zanima klasicna gitara...jer je glupo svirati klasicnu gitaru trzalicom...barem meni
July 18, 200421 yr comment_510674 Pa pod "skolski" podrazumevam ono sto se uci u skoli (p i m a ) Marty, sta ti mislis, jel potrebno znati svirati prstima? Ja sam uzeo da radim klasiku od Jovicica (onu "Skolu gitare" sa zutim koricama) i smorila me... ako ti ne osecas veliku zelju da naucish da svirash prstima onda nije ni potrebno... tako je i sa vecinom stvari u zivotu
July 19, 200421 yr comment_511487 Hvala na savetima, drage kolege Odlucio sam: ako bas budem bio dokon, naucicu da sviram klasicnu gitaru Nego, Marko, kada cemo da razmenjujemo resurse? Aj javi se na pp pa da se izdogovaramo.
July 21, 200421 yr comment_512367 hmm Ja koristim 3 vrste trzalica, Paul Gilbert Ibanez, Dunlop Nylon 2mm i Neku plavu malecnu Dunlop 3mm
August 1, 200421 yr comment_519971 Ibanez Heavy 1mm trouglaste, Jim Dunlop Jazz3 i Dunlop Big Stubby 2mm