Jump to content

Heaven Rain


Apeiron

Recommended Posts

nisam znao da su dragelj i joksa u tom fazonu

Dragelj je u svakakvom fazonu :meshuggah: Znas kako, nista se tu unapred ne odredjuje, vec kako ispadne na kraju, to je to. Nemam pojma kako bih to opisao, nije previse cvrsto i tupa-tapa power metal da bi to bilo, nije ni tehnicki sad bog zna kako zajebano da bi bilo prog. Nemam pojma, svejedno kako ce pisati, melodic/power/prog/heavy/rock/metal...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

HEAVEN RAIN NA MUSIC BUY MAIL KOMPILACIJI!

 

http://www.heavenrainband.com/heaven-rain-na-music-buy-mail-kompilaciji/

 

thepowerofrock2.jpg

 

Pesma Dreamless, sa predstojećeg Heaven Rain albuma, našla je svoje mesto na The Power of Rock vol. 2 kompilaciji izdavačke/distro kuće Music Buy Mail iz Nemačke!

 

Kompilacija obiluje sastavima iz heavy metal, hard rock i power/prog metal miljea, a pored Heaven Raina, predstavljeni su i bendovi Eden’s Curse, MyLand, Fireforce, Coldspell, Roxxcalibur, Last Autumn’s Dream i drugi.

 

The Power of Rock kompilacije su promotivne akcije Music Buy Maila, sa ciljem da se skrene pažnja na rad novih uzdanica evropske metal scene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

heavenv.jpg

 

HEAVEN RAIN ULAZI U STUDIO

 

05.10.2011 - Snimanje drugog albuma banjalučkih progressive metalaca Heaven Rain počeće u subotu 8. oktobra u studiju Chainroom u Senti!

 

Radni naziv albuma je Second Sun Away, a poznato je da će se na njemu naći pesme poput Face of Misery, Nowhere, Dreamless, Ravenheart, My Only One i druge.

 

Pevačica grupe Miona Graorac rekla je da će predstojeće snimanje biti uzbudljiv period za Heaven Rain, te da očekuje kvalitetne snimke i reprezentativan materijal koji će predstaviti bend u punom sjaju.

 

- Poznato je da je grupa prošla kroz nekoliko personalnih promena u proteklih par godina, i da će ovo biti prvi pravi snimak u današnjoj postavi, nakon debi album Far and Forever iz 2008. godine. Radujem se snimanju, napravili smo dobre pesme za koje verujemo da će biti interesantne kako domaćoj, tako i stranoj publici – rekla je Miona.

 

Goran Baštinac, klavijaturista i osnivač Heaven Raina kaže da će pojedine numere koje će se naći na novom albumu biti iznenađenje za mnoge.

 

- Pesme bez sumnje nose prepoznatljiv Heaven Rain pečat, ali moram reći da će par njih pošteno da vam razdrma zvučnike. U postavi imamo pravu metalnu glavu, gitaristu Igora Dragelja koga mnogi znaju iz rada sa death metal bendom Monument, a čvršći zvuk gitare je upravo ono što nam je nedostajalo. Verujemo da će ova kombinacija da se svidi i ljudima koji nas znaju po prvom albumu, ali i da ćemo steći neke nove fanove – ističe Baštinac.

 

Chainroom studio važi za jedan od najboljih u regionu, kada je metal zvuk u pitanju, pa momci i devojka iz Heaven Raina kažu da su nestrpljivi da proces snimanja počne.

 

http://www.youtube.com/watch?v=5Sl-zLs0LVQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Album snimljen, detalji uskoro!

 

Produkcija, miks i mastering novog Heaven Rain albuma Second Sun su završeni!

 

Na albumu, koji je u periodu oktobar/decembar sniman u studiju Chainroom u Senti, će se naći ukupno 11 numera, a više detalja oko izdavačke kuće i datuma izlaska albuma biće poznato uskoro.

 

- Veoma smo zadovoljni procesom rada, i profesionalnošću našeg producenta Marjana Mijića. Čovek je psihički izdržao sve naše zahteve i cepidlačenje oko svake moguće sitnice, te mu se ovom prilikom posebno zahvaljujemo. Zvuk koji smo dobili je veoma moderan, i u potpunosti odgovara zamišljenim idejama. Sada još predstoji završna faza, a to je objavljivanje materijala – kažu iz benda.

 

Tokom narednih dana, Heaven Rain će objaviti svojevrsni novogodišnji singl/poklon svim fanovima i prijateljima grupe, koji će biti dostupan za besplatno preuzimanje, i čime će se najaviti predstojeći album.

 

- Radi se o jednoj zanimljivoj obradi velikog hita sa prostora bivše Jugoslavije. Sve informacije biće dostupne jako brzo – istakli su iz benda.

 

Podsećamo, Heaven Rain će, zajedno sa grupama Pero Defformero, Magma i Flatline, nastupiti 30. decembra u klubu Route 66 u Novom Sadu.

 

Više informacija: Heaven Rain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preuzmite besplatno singl “Vejte snegovi”!

 

vejtesnegoviflyer700x484.jpg

 

Obrada velikog hita osamdesetih, pesma “Vejte Snegovi” grupe Zana, od danas je dostupna za besplatno preuzimanje na našem sajtu"]besplatno preuzimanje na našem sajtu.

 

Heaven Rain na ovaj način želi da čestita novogodišnje i druge januarske praznike svim prijateljima i fanovima, te da iskoristi priliku da najavi novi album Second Sun, koji će biti objavljen početkom 2012. godine.

 

Obrada je snimljena u studiju Chainroom u Senti, pod producentskom palicom Marjana Mijića. Takođe će se naći kao bonus pesma na skoro snimljenom drugom Heaven Rain albumu Second Sun. Naslovna strana singla je rad mlade ruske dizajnerke Julie Popove.

 

Više informacija: Heaven Rain

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...