Jump to content

Harry Potter


Recommended Posts

Definitivno je bilo nekoliko tema, verovatno i dalje postoje.

J. K. ne ume da piše, ali meni je HP serijal kul. Mada je VI knjiga sadržajno prilično slaba, tako da ne znam kakva će biti završnica.

Neizostavno: smrt (nadri)prevodiocima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, po svemu sudeci, neko od 'glavnih' pozitivnih junaka ce pognuti... To je sasvim logicno, ako se uzme u obzir da je u poslednjem obavljenom delu pogunuo Dambldor, i da je autorka najavila da je to poslednji deo, i da nece pobediti dobro... Nisam sigurna, cini mi se da je Ron poslednji video Grima (sigura znak smrti u HP svetu)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citala sam po vise puta odredjene knjige i sjajne su mi iz razloga sto strasno potpiruju mastu (koja mi je, ionako, jaca strana :) ). Treca knjiga mi je najbolja, posle cetvrte je sve krenulo nagore, tj. nadole. Poslednja mi je prilicno losa, sve je zbrzano. Sigurno da se Dzoani smucilo, pogotovu sto je sad veliki pritisak i velika su ocekivanja, ali mogla je malo vise da pauzira i da odradi poslednje knjige valjano, a ne da ih zbrza i smuci nam ceo dozivljaj.

Filmovi su prilivno dobro uradjeni, svidja mi se sto je zahtev bio da svi glumci budu Englezi. Zao mi je sto je Ricard Haris umro, novi Dambldor mi se i ne svidja narocito (iako nije bitno, posto se i ne pojavljuje toliko). Mnogo je lep Oliver Drvce :wub:

Koliko god da su knjige lose napisane mislim da uvek biti raspolozena da citam ovaj zanr, vrlo je lako losu literaturu ovog zanra nadoknaditi svojom mastom.

 

Mislim da ce mladjani Hari zavrsiti neslavno na kraju poslednje knjige.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo bi previse da vaskrsne, mada sam i ja bila sumnjicava u pocetku. Vise bih volela Sirijus Blek da ozivi nego Dambldor (Sirijus je moj omiljeni lik). Bice slicno kao na kraju Gospodara Prstenova - razrusen ce biti ceo carobnjacki svet, a oni koji su preziveli obnavljace ga, otprilike. Samo je pitanje ko ce preziveti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, ne znam, ona je najavila da nije bajka (ako nije bajka, nema happy end) i da ce neko od glavnih pozitivnih junaka da strada...

U svakom slucaju, saznacemo uskoro!

 

Dosad je vec vise dobrica umrlo, tako i da ne umre vise niko nece imati toliko srecan kraj (srecan kraj bice zato sto ce pobediti Voldemora svakako). Svako ocekuje da ce neko od druzine poginuti, ali ne znam ko i nebitno je, videce se sve.

 

Nisam citala Kvidic kroz istoriju i sumnjam da cu, cini mi se dosadnom. Ali bih igrala igricu :bigblue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lično više kontam da mora opstati ravnoteža izmedju dobra i zla. Tako da će obe strane imati gubitke.

 

A što se tiče načina pisanja JKR ... približila je na totalno OK način jednu bajku i za mladje (mada po mom mišljenju i nije toliko za mladje) i za starije. Mislim nemoguće da je toliko profesora, doktora nauka hvali...

Meni se svidja, probudila je u meni dosta osećanja i tripova koje sam imala kao mala i unela me je totalno u *taj* svet...

 

Prvo sam pričitala prve 4 knjige..ostala shokirana koliko mi se svidela cela ideja, priča... onda uzela da gledam filmove... Ni oni nisu loši, mada me je 4 deo maximalno razočarao...toliko bitnih stvari izostavljeno :no: :no: ... Zatim sam pročitala i ostatak knjiga ...

 

Em jedva čekam filmove, a tek 7 deo knjige...

 

:wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto si spominjala kad te sad mrzi da nabrajas? Ja sam samo htela da cujem sta tebi smeta u tim knjigama, nisam pitala zato sto ne znam da nema nekih rupa (sto opet ne znaci da meni smetaju).

Preskakanja i tih "rupa" ima vise u poslednje 3 knjige, zato sto su napisane prilicno brzo (ajde jos i da kazemo da je cetvrti deo prilicno dobro uradjen, ali je Dzoana sa petom i sestom bas zbrzala stvari i malo mi je unistila zadovoljstvo citanja).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mora da postoji veci broj tih nelogicnosti kad je napisano brzo i, rekla bih, bez neke realne zelje za pisanjem. Prve dve knjige je pisala kao jako siromasna, posle izdavanja te dve iste se jako obogatila, udala se i lepo se posvetila porodici. Ostale je napisala i izdala samo zbog ugovora. Steta, stvarno. Koliko li ce tek rupa imati poslednja knjiga?

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...