Jump to content

Životni Put Jedne Semenke Maslačka


Kokopelli

Recommended Posts

Divne li slučajnosti, "Pristupačnost Njima" je moje srednje ime. Puna ponosa zbog grudi do nosa moram istaći da mi u familiji, sem mene, niko nije privilegovan prednjim atributima. To što je more već par dana uzburkano govori samo o tome kolika je njihova silina. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Životni put jedne semenke maslačka

 

brzu i laku zaradu. Polako je, njihajući tamo – amo svoje braonkasto telašce, počela da se spušta u pravcu voćnjaka na rubu livade. Da je imala šake protrljala bi ih. „Mislim da bi mi blaga hladovina odgovarala“. I tako u hladovini, konačno, na par santimetara iznad zemlje, lagano, kao kakav sveti čin Vatikanskog ceremonijala, rila je svoj put pravo ka zemlji jedan pristojan klasifikacioni primerak semenke maslačka. Taj, milionima godina, ponavljan proces, strahopoštovanje

 

Ne postoje "santimetri"...uf kako mrzim kad neko to kazhe...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 months later...

This one should be resurrected in the summertime... :redface::D:da:

 

Gojače III, rođače iz Bara, tako ti Cetinja, Komana, Njegoša i biologije, smem li da predložim da na forumu nedostojnih studenata biologije postaviš svoju neuporedivu priču o mukama male semenke maslačka (Taraxacum officinale) da poraste, kako bi se muke studentićima prve godine olakšale u učenju botanike? :redface:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...