Jump to content

Hearts Of Iron Ii


Thule

Recommended Posts

Hearts of Iron II je strateško simulacija koja se dešava u periodu od 1936-1949 (sa dva expansion pack-a i do 1964 - Doomsday i Armageddon). Dolazi od iste firme kao i Europa Universalis, pa je i izvođenje slično. Kao što vreme očito govori, igra počinje nešto prije Drugog svjetskog rata. Ovaj raspon djeluje kao malo vremena, ali vreme teče po satu, a svaki sat može da traje i do preko desetak sekundi.

Na početku naravno birate koju ćete državu voditi kroz ova turbulentna vremena. U igri su ponuđene SVE države. Bukvalno sve, s tim što neke zaista nema smisla igrati - poput Albanije, Liberije, ili tako nekih vrlo malih, nerazvijenih država. Naravno da je najzanimljivije ako se uzme Nemačka, oder USA i tako te "major" sile, pošto imaju najviše mogućnosti, zahvaljujući ekonomskoj razvijenosti, ali isto tako imaju i najviše ingame event-ova, koji daju igri poseban čar.

Ja najčešće igram sa Srbijom, koja nije baš tada postojaa, ali postoji mogućnost u igri da postoji (ima svoje zasebne fajlove, podešavanja i sl.), te sam to i iskoristio. Napisao sam par malih eventova koji odma' na startu igre odcjepljuju Srbiju od Jugoslavije, a zatim i stavljaju ostatak Jugoslavije pod srpsku zastavu. Možda bih mogao da napišem i jedan za građanski rat, bilo bi zanimljivije, ali samo sam hteo da što prije obavim tu tranziciju i krenem u svoje haranje po okolnim zemljama :da:. Druge zemlje koje najčešće vodim su Nemačka, Japan, pa i Jugoslavija često, pokušao sam par puta i Italijane, a i u nekoliko navrate sam Amere preobratio u fašiste, putem izbora i slajdera u političkom meniju.

 

Pretpostavljam da je neko igrao. Svojevremeno je bila igra mjeseca u Svetu Kompjutera, sa ocjenom od 94 ili 95.

Edited by Thule

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Odlicna igra, obimna, teska, definitivno nije za igrace koji nisu spremni da joj se skroz posvete!

Skinuo sam je preko torrenta, zajedno sa dodatkom Doomsday, sa kojim se dobija scenario krljanja posle rata, tj. Sovjeti i Ameri se pocnu bombardovati nuklernim oruzijem! :rockdevil:

Preporuka!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Ja volim da igram sa Jugoslavijom jer mozes da uvedes fasizam, udjes u savez sa Nemackom i napujdas ih na Italijane :mhihi: Moj ortak voli da igra sa Katarom cini mi se, manijak. Igrica je mozda i previse obimna - ko ce jebote da kontrolise onoliko provincija u rusiji :no: Ako neko uspe nek mi se javi za nagradu - You got no life, nerd

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...