Jump to content

Dante's Inferno Test


Satyr

Recommended Posts

Metabolge ili zle jaruge, kako se još zove osmi krug pakla, sadržavaju deset rovova. U prvom su rovu zavodnici žena (njih bičuju đavoli), u drugom laskavci (zaronjeni u ljudsku nečist. U trećem su rovu simonisti - ljudi koji su prodavali ili kupovali crkvene časti, naglavce zabodeni u šuplju stijenu. Tamo Dante sreće Papu Nikolu III. U četvrtom se krugu nalaze vračevi i lažni proroci, koji hodaju unatrag, glave okrenute naopaku. U petom su krugu podmitljivci i varalice, zagnjureni u vrelu smolu, a čuvaju ih vrazi. U šestom su krugu licemjeri, prisiljeni da hodaju pod debelim pozlaćenim kabanicama. U sedmom su rovu lupeži koji trče progonjeni od otrovnih zmija. U osmom su krugu himbeni savjetnici, a među njima Dante sreće Odiseja, koji mu opisuje svoje zadnje putovanje. U devetom su rovu sijači nesloge, koje vrag ranjava mačem, a u desetom su rovu krivotvoritelji, kažnjeni strašnim bolestima.

 

 

 

 

Gori sam no sto sam mislio :huh:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta znam ja sam bas miroljubivo bice, dobra sam i prema ljudima koji mene hejtuju i gaze me :D

Ali sam opet 6 krug, mislim da me je zajebala preterana ljubav prema hrani i preterano odsustvo vere :D

Mada sad vidim da mi je za violent high O.o A za sva pitanja vezana za nasilje sam izabrala ne nasilan nacin :D whatever, nisam vernik stoga ne verujem u postojanje pakla :)

moguce da to nije nikakva gradacija nego svaki krug ima nesto karakteristicno za sebe pa mozes da budes i vunica ako kazes 'da' na prave stvari ispadne ti 8. krug...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...