Jump to content

Moondive


Nesha

Recommended Posts

Naravno, nije nikakav problem, s'tim shto bi meni najvishe odgovarao email intervju, ako nije frka... moj email je [email protected]

 

E sad shto se tiche albuma/promo-a... Chim se Marko vrati s' mora iscimatju njega i Smiljku da se dogovorimo koje pesme tje itji na promo, i josh par nekih detalja pa tjemo poslati svim chasopisima i fanzinima koje znamo, tj ako budemo imali love bash za sve zive... icon_smile.gif

ti si se medju prvima javio, tako da dobijash promo sigurno, a za album tjemo videti kasnije kad izadje... icon_biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja se ovde dugo nisam pojavljivala a sada posle svega ko zna kome sam (sem bandu) jos uvek draga icon_smile.gif)))ehhehe icon_biggrin.gif

 

Moje misljenje o albumu je samo najbolje - i ako uvek delim misljenje moje bolje polovine a to je da je sa vise vremena moglo da "cepa jaja" ali jebiga, ... vreme i nije bash nesto sto moze uvek da se priusti. Ispalo je odlicno - mada znam u napred da ce drugi album biti jos bolji jer su se sada doooobrooo zagrejali za sledecu trku. icon_rockdevil.gif

 

Ja nemem bash prilike da vam dolazim na sve svirke i koncerte i volela bih da vam priznam da mi je jako zao zbog toga.

 

Sacuvajte mi nekoliko slika da mogu malo da budem "sa vama".

 

Puno vas voli "Angel" i zelim vam svima u bandu i novom klavijaturisti MNOGO srece.

 

take care & cy soon icon_da.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hm, hm...

aaa zasto niko ne javlja za svirke koje su vec u toku?! icon_mad.gificon_confused.gif

 

Sa zakasnjenjem,

cestitke za otvaranje gitarijade,

cestitke i za svirku u Celarevu, a za ostale cemo videti... biggrin.gificon_smile.gif

 

Pozdrav od mene za sve!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eto, slusam album vec dva puta za redom... Veoma prijatno zvuci, za pocetak. Kvalitet svirke sad necu preterano pominjati, to cu ostaviti za recenziju. Svirka ukratko nikad bolja! Zadnja trip pesma fantasticna!

 

 

Za sad, samo da pozelim BEST OF LUCK Smiljki (Smiljci? Ja i moja gramatika icon_mrgreen.gif ), Marku & Co u predstojecem izdavanju albuma!!!!!!!!!!!

 

Poz!

 

pivopije.gif

Edited by Apeiron

Share this post


Link to post
Share on other sites

WWW.MOONDIVE.TK je apdejtovan! icon_biggrin.gif

 

Jedan od najvazhnijih apdejtova na nashem sajtu je novi wallpaper, koji mozhe da ukrasi vash desktop! icon_mrgreen.gif

 

user posted image

 

Zatim, dodate su nove slike sa raznih nastupa, kao i datumi za neke od budutjih nastupa:

 

31. 10. 2004. - Odzaci

24. 10. 2004. - Senta

07. 11. 2004. - Novi Sad

 

Ima posvuda sitnih promena i poboljshanja.... ma pogledajte.

 

...i naravno, upishite se u guestbook. icon_biggrin.gif

 

 

P.S. uskoro stizhu vesti u vezi izdavanja albuma... proveravajte temu s vremena na vreme...

 

Pozdrav svima... uzivajte!!! icon_rockdevil.gif

Edited by Vlakey_Board

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo znaj: Beogradskog se pise sa malim b!

E, hvala za informaciju... prepravitju! icon_biggrin.gif

...nego, jel se "srpski jezik" pishe sa velikim ili malim "s"? ph34r.gificon_biggrin.gif

...takodje, ako je malo/veliko, da li je u engleskom jeziku isto? icon_smile.gif

 

Ehehehe! Hocu i ja taj album sto Apeiron spominje! Sutra smisljam pitanja i saljem ti na mail, za onaj intervju!

Vazi se! (i jedno i drugo, dogovoritjemo se) icon_wink.gif

 

H E |"| N C M E H N ... B J"| A K N

 

icon_mrgreen.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, hvala za informaciju... prepravitju! icon_biggrin.gif

...nego, jel se "srpski jezik" pishe sa velikim ili malim "s"? ph34r.gificon_biggrin.gif

...takodje, ako je malo/veliko, da li je u engleskom jeziku isto? icon_smile.gif

Rekao bih da se srpski jezik kod nas pise malim slovom, na engleskom se jezici pisu velikim slovom.

 

Poz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre svega, pod pretpostavkom da ni ja ni naši čitaoci nemaju pojma o bendu, predstavi nam Moondive...

 

Vlakey: Moondive je beogradski bend koji je nastao 2001. godine, i aktivno svira od aprila 2003. godine. Bend čine Smiljka (vokal), Marko (gitara), Ivan (bas), Kole (bubanj) i ja (klavijature). Od nedavno imamo i novog člana, Saleta, koji svira delom ritam gitaru, a delom menja mene na klavijaturama, jer trenutno živim u Beču. Naš album prvenac je nedavno završen, i uskoro će biti izdat. Još ne mogu da potvrdim koja izdavačka kuća će biti u pitanju, ali uskoro će se znati. Tu informaciju možete saznati na našem sajtu, www.moondive.tk.

 

 

Koliko sam upućen, vi još uvek nemate zvanično izdanje. Sa vašeg sajta se mogu skinuti neke pesme koje su “album version”. Dokle se odmaklo u tom pravcu, kako napreduje album?

 

Vlakey: Dobro si upućen, do sada su se mogle čuti samo naše demo pesme, medjutim, kao što pomenuh iznad, album je završen. Na našem sajtu se mogu skinuti dve stvari: albumska verzija pesme "The Bad In Me" i "Moonmedley", koja je ustvari mix kratkih klipova iz svih pesama na albumu. Mislim da je to dovoljno da bi ljudi mogli da steknu utisak u kom fazonu je naš album. Trebalo nam je relativno dugo vremena (skoro godinu dana) da ga završimo, jer smo imali raznih poteškoća, počev od finanskijskih, pa na dalje. Medjutim, uprkos svemu, priveli smo ga kraju poslednji put kada sam dolazio u Beograd (letos, mislim da je jun u pitanju). Mogu ti reći da je bilo gusto... završni dodiri su bili par sati pred moj put nazad. =)

 

Kako bi ti opisao vaš stil? Da li je to power, prog, gothic ili nešto treće?

 

Vlakey: Yngwie meets Tarja? ...shalim se. =) Mi sviramo power metal sa elementima progressive-a i gothic-a. Dosta aranžmana je u simfo fazonu, tako da možemo i to da dodamo na listu. Ako malo dublje zakopate po našem albumu, naćićete i tragove jazz-a, blues-a, folka... ali, svedimo sve to na power metal, lakše je zapamtiti... =)

 

Ko je u bendu zadužen za tekstove? Ko je napisao muziku?

 

Vlakey: Smiljka je tekstopisac u svim pesmama, osim u instrumentalima, što je donekle i logično, zar ne? ; ) Ona je takodje kompozitor u većini pesama, i veoma mi se svidja kako pristupa tom poslu. Ja sam došao u bend kada je pola pesama već bilo snimljeno kao demo, tako da sam samo pomogao u nekim izmenama, i doprineo u oblikovanju novih. Sto se instrumentala tiče, oni su uglavnom moj doprinos, mada je Markov udeo prilično velik, pogotovo kada su u pitanju gitarske deonice, bilo u instrumentalima ili u običnim pesmama.

 

Koliko ste bili koncertno aktivni u ovoj godini? Da li postoji neki koncert koji bi izdvojio? Kako publika prihvata vas I vašu muziku?

 

Vlakey: Prošle godine smo bili prilično aktivni, doduše uglavnom u Beogradu. Ove godine je malo drugačija priča, najvećim delom zbog mog odsustva. Kad god sam imao priliku da doputujem u Beograd, bili smo suviše zauzeti snimanjem albuma da bi imali više od možda jedne ili dve svirke. Medjutim to se sada promenilo dolaskom našeg novog člana, Saleta, koji me menja na klavijaturi, a i svira ritam gitaru po potrebi, tako da sad moje odsustvo nije prepreka za svirke, što se i može videti na delu, jer Moondive već uveliko svira po celoj Srbiji.

Ako bih morao da izdvojim baš jedan koncert koji je na mene ostavio jak utisak, mislim da bi to bio nastup na Hard'N'Heavy festivalu u Beogradu, u oktobru 2003. godine. Reakcija publike na Wishmaster (Nightwish) i Emerald Sword (Rhapsody) me je odushevila. ; )

Što se tiče publike, reacija je bila vrlo pozitivna, pogotovo na našim prvim svirkama. Predpostavljam da se ljudima svideo stil koji smo izabrali... nismo izmislili toplu vodu kad je muzika generalno u pitanju, to je jasno, ali na ovim našim prostorima nema puno bendova koji rade power makar približno nivou poznatijih bendova evropske power scene koju je većina nas navikla da sluša.

 

Šta se najviše sluša u bendu? Za koje bendove bi rekao da su vam uzori?

 

Vlakey: Okvirno bih rekao da su recimo Nightwish i Rhapsody najviše uticali na nash zvuk u celini, jer je power metal nešto što svi u bendu makar pomalo slušamo. Sa druge strane, svako od nas ima neki svoj omiljeni pravac koji je, svesno ili nesvesno, utkao u ovaj album. Na primer, najveći deo progresivnih delova su potekli od mene, najveći deo neo-klasičnog shreda je potekao od Marka, itd itd.

 

 

Da li smatraš da je srpska metal scena u usponu ili ne? Šta je to što bi mogle da je maksimalno pokrene, šta joj najviše fali?

 

Vlakey: Da, svakako je u usponu. Rekao bih da nismo još dovoljno razvijeni da bi uopšte imali priliku da stagniramo ; ) Ne pratim domaću scenu do detalja, ali od bendova sa izdatim albumima čuo sam Draconic, Interfector, Alogiu, i još par i mislim da imaju dovoljno kvaliteta za scenu koja je u razvoju. Takodje mislim da pojedini up-and-coming bendovi poput Consecration i Demether imaju perspektivu.

 

Šta fali sceni? Uf... pa ja mislim da je finansijsko stanje jedan od najvećih problema, kako za fanove ove muzike koji često nemaju novca da posećuju sve koncerte / kupe diskove koje bi hteli, tako i za muzičare koji nemaju novca za kvalitetne instrumente / opremu i za profesionalno snimanje albuma. Takva situacija možda doprinosi da baš samo najkvalitetniji isplivaju, ali opet sa druge strane, mislim da smo na tako niskim granama da to i nije neki argument.

Pored toga, jedna od stvari koja mislim da fali našoj sceni, a bilo bi jako dobro da je ima, su bendovi koji sviraju komercijalniji power ili heavy metal, sa hit pesmama, jer mislim da bi to približilo metal široj populaciji, i automatski pomoglo metal sceni kod nas u celini. Većina vas se upoznala sa metalom preko "mekših" bendova, retko ko je kao balavi klinja posle Branka Kockice prešao odmah na Napalm Death, zar ne? =) Dobar pomak u ovom smeru je po meni uradila Alogia sa svojim prvim albumom.

Takodje mislim da je podrška promociji metala kakvu pruža recimo radio 202 vrlo važna stvar za razvoj naše metal scene.

 

 

U kakvom ste odnosu sa domaćim bendovima? Da li na našoj sceni postoji opštepoznato "podmetanje noge"uspešnijima?

 

Vlakey: Imamo dosta drugara po domaćim bendovima, a verujem da smo u dobrim odnosima i sa ostalim metal muzičarima sa kojima se ne družimo / poznajemo, jer ipak ne vidim razloga da ne budemo. Nismo imali iskustva sa "podmetanjem noge", bar ne direktno. Iako čujem priče tog tipa od drugih ljudi, nemam baš neki stav o tome, pošto nije iz ličnog iskustva. Stvari tog tipa (da-komšiji-crkne-krava sindrom) su nažalost stvar mentaliteta našeg naroda, i tužno je što postoje, bilo u muzici ili u drugim sferama života. Apelujem na toleranciju i profesionalizam. ; )

 

 

Planovi za budućnost i kada vas možemo očekivati u Bečeju?

 

Vlakey: Album će uskoro izaći, i onda ćemo krenuti sa intenzivnom promocijom, tako da možete da očekujete dosta koncerata po celoj Srbiji, izmedju ostalog i u Bečeju, nadam se! ; )

 

Tvoj Top 5 albuma iz 2004. godine?

 

Vlakey: Od onoga što sam imao prilike da čujem, a da mi se svidelo:

 

Dream Theater - Train Of Thought

Jordan Rudess - Rhythm Of Time

Derek Sherinian - Mythology

Meshuggah - I (ovo je ustvari ep, ali se nadam da se računa)

Nightwish - Once

 

Hvala ti za intervju i završi ga po tvom izboru!

 

Vlakey: Ma nema na čemu, bilo mi je zadovoljstvo. ; ) Odjavio bih se uz par mudrih rečenica... Obrnuto pišu ljudi kad mrzim. Nije sijanje sve što je zlatno. Dobar konj čisti prašinu. Izbegavanje mudrosti na delu. Voda curi kad je bušna. Eto, to bi bilo sve od mene, i ako se potrudite da rešite zagonetku, saznaćete koji bend je dovoljno debilan da ima člana koga ne mrzi da radi ovakvu glupost... =)

 

 

Copyright Underground Radio, 2004

 

www.underground-radio.co.sr

www.metalserbia.com/underground

Edited by El_Nino

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Kada izlazi album!!!??? Tacno!

Izlazak albuma je planiran za sredinu decembra, znaci negde za nedelju dana za Rock Express, a album ce moci da se nabavi i od benda direktno.

 

...Svira se u Valjevu 18.12. na hitu 202. Vidimo se tamo!

 

Izasao interview u Huperu icon_redface.gificon_uhoh.gificon_cool.gif

 

...i tako ...to mu valjda dodje sve!

 

@Vlakey cujem da se vracas da zivis ovde? Ajde, bre, znas koliko nam je porastao standard u Srbiji!! icon_mrgreen.gif

 

musik19.gifmusik20.gifmusik19.gifmusik20.gifmusik19.gifviolent.gif

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izlazak albuma je planiran za sredinu decembra, znaci negde za nedelju dana za Rock Express, a album ce moci da se nabavi i od benda direktno.

 

...Svira se u Valjevu 18.12. na hitu 202. Vidimo se tamo!

 

Izasao interview u Huperu icon_redface.gificon_uhoh.gificon_cool.gif

 

...i tako ...to mu valjda dodje sve!

 

@Vlakey cujem da se vracas da zivis ovde? Ajde, bre, znas koliko nam je porastao standard u Srbiji!! icon_mrgreen.gif

 

musik19.gifmusik20.gifmusik19.gifmusik20.gifmusik19.gifviolent.gif

Zao mi je sto necu moci da vas slusam u Valjevu! icon_cry.gif Dolazila sam Vam na svirke gde god sam mogla, skroz ste dobri!!!!! icon_razz.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...