Jump to content

Axis Of Perdition


Lunar

Recommended Posts

7836_logo.gif

 

http://www.last.fm/music/The+Axis+of+Perdition

http://www.metal-archives.com/bands/The_Axis_of_Perdition/7836

 

Ajde da otvorim temu o ovim unikatnom bendu iz Velike Britanije. Radi se o bendu koji je veoma tečko klasifikovati, pošto em što sviraju sa svakim albumom nešto novo, već i to što dosta stavri ukrštaju u svoj zvuk. Ali ako bi trebalo da se klasifikuje bilo bi to neki haotični black metal, sa dosta dark ambinet uticaja i industrial deonica. Priložiću ovde tri albuma, koja se svaki razlikuje pa vi poslušajte koji vam se čini najinteresantniji.

 

Deleted Scenes from the Transition Hospital

 

75542.jpg

 

Ovo je moj omiljeni njihov album, i možda najomiljeniji u toj kategoriji čudnijih black metal albuma. Veoma, veoma mračan album sa nekim totalno ludačkim deonicama, baš verno prikazana bolnica kroz oči mentalnog bolesnika. Fenomenalan album, najbolje bi ga opisao kao kada bi wneko hteo da napravi Works Which Transforms God, ali da su stvaraoci veliki fanovi Silent hilla pa preneli tu estetiku na taj album. Inače da, album je veoma inspirisan Silent hillom, tako da eto ako je neko fan....

 

link: http://www.mediafire.com/?wzmujmmzmjz

last.fm: http://www.last.fm/music/The+Axis+of+Perdition/Deleted+Scenes+from+the+Transition+Hospital

encyclopedia: http://www.metal-archives.com/albums/The_Axis_of_Perdition/Deleted_Scenes_from_the_Transition_Hospital/75542

 

Urfe

 

220612.jpg

 

Urfe je totalno druga priča od gore pomenutog album, jer je totalno u dark ambient fazonu. Na albumu nema ni malo metala, osim naracije pevača koji čita Lovkraftove priče. Jako težak album za slušanje, a i generalno je slabo primljen medju kritičarima i publikom, ali ko zna možda se nekom dopadne jer album ima stvarno posebnu atmosferu. Meni se tek posle par slušanja album stvarno otvorio, i počeo sam da ga dosta slušam, ali ocenu ću morati da kažem tek kasnije, ili dal mi se dopada ili ne.

 

link: http://www.megaupload.com/?d=JFK8GIXR

Last.fm : http://www.last.fm/music/The+Axis+of+Perdition/Urfe

Encyclopedia : http://www.metal-archives.com/albums/The_Axis_of_Perdition/Urfe/220612

 

Tenements (Of the Anointed Flesh)

 

300018.jpg

 

Najnoviji album koji je baš skora izašao. Sada su malo smajnili sa ambientom, i doneli nam jedan onako dobar black metal album, ali koji nije baš nešto haotičan i ludački kao Hospital. Zapravo album dosta podseća na Parcelatus, osim na poslednje dve pesme koji su neki eksperimenti od benda. Ali album ko album nije loš, za fanove DSOa i Blut Aus Norda.

 

Link: http://www.mediafire.com/?wg8a337dbo656bt

Last.Fm: http://www.last.fm/music/The+Axis+of+Perdition/Tenements+%28Of_The_Anointed_Flesh%29

Encyclopedia: http://www.metal-archives.com/albums/The_Axis_of_Perdition/Tenements_%28Of_the_Anointed_Flesh%29/300018

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjajan sastav! Deleted Scenes je jedno sasvim nesvakidashnje hororichno iskustvo. Urfe je sjajan album, ali ga ljudi generalno nisu bash neshto prihvatili iz prostog razloga shto je u pitanju vishe audio-book pricha nego klasichan album. Treba se koncentrisati na muziku vec na prichu (nije Lavkraftova pricha u pitanju, vec je njihovo neshto shto je opet inspirisano njime i Silent Hill-om). Tenements je takodje sjajan album i bash mi je drago shto su pokushali da idu u drugom smeru, koji opet donosi sasvim originalnu atmosferu. Mada trebalo je spomenuti i prvi album - Ichneumon Method, koji je pokazao njihov potencijal, koji se tek kasnije razvio u ono po chemu su poznati (Anaal Nathrakh fanovi bi mogli uzivati u ovome), kao i EP "Physical Illucinations in the Sewer of Xuchilbara (The Red God), koji je po mom mishljenju jedno od najjezivijih izdanja ikada (I prvo izdanje koje bih pustio nekome koga bih zeleo da upoznam sa The Axis Of Perdition).

Edited by Tamerlan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...