Jump to content

Eshaton


SixStepsOnTheMoon

Recommended Posts

206672_10150537072010066_101460685065_17883706_894021_n.jpg

 

eshaton.jpg

 

 

 

 

Promocija debi albuma u Dangubi

 

 

Eshaton, christian metal bend iz Beograda koji uspešno kombinuje pravoslavnu duhovnu muziku, klasičnu muziku, britanski hard rock/metal i balkanski etno, 24. novembra će održati live promociju debi albuma Čekajući Eshaton u beogradskom klubu Danguba.

 

Pored pesama sa albuma, publika će imati prilike da čuje i nekoliko novih numera, a moći će da se kupi i CD po ceni od 400 dinara.

 

Ulaz na koncert je slobodan, a početak je najavljen za 19 sati.

 

Bend Eshaton je nastao 2001. godine, kada su napisani prvi stihovi i osmišljeni prvi gitarski aranžmani. Ozbiljniji rad je započet 2006. godine. Do sada su osvojili nekoliko nagrada na festivalima kao što su Savstok (Sremska Mitrovica) i I Vojvođanska gitarijada (Novi Sad).

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

inache, 6steps jel ti znash ove ljude? jel ona slika na pochetku poruke slikana u studiju na lekinom? x)

 

Ovu ekipu iz Eshatona ne poznajem x) tako da ne znam koji bi studio mogao da bude,ali vidim ikonu sv.Jovana Krstitelja u pozadini :mrgreen:

 

Sta znaci Eshaton?

 

ЕСХАТОЛОГИЈА (гр. εσχατον, последњи, коначни): учење о последњим стварностима Спасења, о васпостављању Царства Божијег или вечнога живота као крајњег стања искупитељског Христовог дела, стања које ће се збити на свршетку историје, када ће Он доћи у пуној слави да суди живима и мртвима (Еф. 1,20-23; 1. Сол. 5,1-11). Есхатологију не треба мешати са "свршетком света" нити је пак треба ограничити на описивање догађаја који прате Други Христов долазак (в. ПАРУСИЛ): васкрсење мртвих, суд, рај и пакао. Појмом есхатологија обухвата се нови поредак егзистенције, стање крајњег преображења, с оне стране историје, стање које је предмет молитве и хришћанске наде: "Да дође Царство Твоје" (Мт. 6, 10), али које је већ и сада овде присутно и које се сукобљава са садашњом реалном историјом: "Царство Божијеје унутра у вама" (Лк. 17,21).

 

Премда долази на "крају" историје, есхатолошко Царство није резултат историјског процеса. Свет почиње поново имајући за циљ не крај, него вечност. Од Оваплоћења Сина, свет је место манифестовања Царства Божијега и преображења човека. А од Педесетнице, Дух уводи и одржава Царство у историји, мењајући линеарну, хронолошку историчност, у есхатолошку вечну садашњост. У том смислу историја није само прошлост, αναμνησις (сећање), него стварни предопит и предокус вечности. Или, боље рећи, историја и есхатологија формирају јединствену стварност у икономији Спасења која се не меша са овим временом. У евхаристијској молитви Други Христов долазак призива се као део историје Спасења:

 

"Сећајући се дакле ове спасоносне заповести, и свега што се нас ради збило: крста, гроба, тридневнога васкрсења, узласка на небеса, седења с десне стране, и другог и славног доласка". Као литургијско сабрање сама Црква јесте народ Божији у стању ходочашћа, у кретању према Царству Божијем: "Јер овдје немамо постојана града, него тражимо онај који ћедоћи: (Јевр. 13, 14).

 

Апостол Павле (1. Кор. 15,53-58; 2. Кор. 5, 15-17) прави поређење садашњег облика творевине и човека и њиховог есхатолошког облика. По Откривењу (гл. 5 и 6), тај преображени свет јесте исход Јагњетове победе. Иначе, "нови" јесте име Христа Цара. "Својом победом (νικος), смрт је побеђена, Исус Христос поставши Господ (κυριος) наш". Разрушењем Сатане и противничких сила Богу, Син човечији стварно је потврдио да је дошао да "разори дела ђавола" (1. Јн. 3,8), којег ће на крају убити јављањем доласка Свога (2. Сол. 2,8). Ишчезавање зла из историје, престанак страдања Цркве на земљи, све су то апокалиптички знаци који претходе Другом Христовом доласку. Есхатолошка обећања, тј. устаљење Христовога Царства - Који седи с десне стране Оца на престолу божанске власти (Мт. 25,31) и Који се пројављује у пуноћи Своје славе, ради вођења света према његовом вечном одредишту (Јевр. 12,2) - јесу у контрадикцији са претњама и предсказањима које проносе апокалиптичке секте. Истина, током историје правили су се разни прорачуни у вези са Другим доласком. (По Иринеју и Иполиту, историја света трајаће 6000 година и завршиће се седмим миленијумом под Христовим Царством - Пс. 89,4; Јевр. 4,4). Иако је примила Откривење у библијски канон, Црква је ипак одбацила његово тумачење као основ за хронолошке прорачуне о есхатолошком веку. Παρουσια ће бити велико изненађење, јер "о дану томе и о часу нико не зна, ни анђели на небесима, до Отац мој сам" (Мт. 24,36). Хришћани живе чврстом и непоколебивом надом у будуће спасење (1. Петр. 1,3-4). Сви они који остану верни Христу надају се да ће учествовати у обећањима Царства, као цареви и свештеници (Откр. 5,10). Есхатолошка нада претпоставља јако и добровољно тражење обећаних добара (Мт. 6,33), активно искупљење историјског времена (Мт. 24, 45), а не "страшно очекивање суда" (Јевр. 10,27).

 

Fali Ivana Zigon u celoj ovoj prici.

 

http://www.pouke.org/forum/topic/15924-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D0%BD-vs-%D1%87%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81/

 

:bigblue:

Edited by SixStepsOnTheMoon
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad sam vido da se zovete Eshaton, prvo mi palo na pamet da ima nekakve veze za egipatskim faraonom Ehnatonom :D

Sada sam uveren da su to neke hriscanske stvari.

Kada sam video ko je otvorio temu, prvo mi je palo na pamet da je neki hrišćanski bend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovu ekipu iz Eshatona ne poznajem x) tako da ne znam koji bi studio mogao da bude,ali vidim ikonu sv.Jovana Krstitelja u pozadini

da, sad videh, to je taj studio, tu vezhbaju (i valjda drzhe) ljudi iz benda Sinergija (oni shto su svirali na knezhevoj vecheri). zezanje, chesto pijem pivo na uglu preko puta tog studija x)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa meni ovo fino zvuci, nista episkopalno kako bi rekli, ali onako bar nije shit kao dosta drugih koje sam cuo dosada...

A tekstovi i ideologija mogu da budu kakvi oce, njihova stvar, cak mi i tekstici deluju radjeno sa ukusom, a vokali su mi pizdarija...

 

S.S.B. nn\\//,, ,,\\//nn

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...