Jump to content

NBA 2011/2012.


Baal

Recommended Posts

Ovako čisto košarkaški gledano, nema smisla da MVP bude neko ko nije James. Znam da ljudi priželjkuju Duranta kao MVP-a, ali on je najbolji strelac, i to je to. James beleži po 26-27 ili koliko već poena po meču, ali ima verovatno najveći broj skokova od svih igrača koji ne igraju na pozicijama 4 i 5, ima verovatno i najviše asistencija od igrača koji nisu plejmejkeri. Ali, što je najbitnije, verovatno je najbolji odbrambeni igrač u ligi, a uz to može da igra odbranu na svim pozicijama, uključujući i peticu, evo videsmo u prve dve utakmice kako je bio uspešan kada je ostajao da čuva Perkinsa. Ako to nisu MVP kvaliteti, jbg, ne znam šta su. Durant, s druge strane, nije ni blizu takvom igranju odbrane. Za njega bih rekao da je najteži za čuvanje, jer uz visinu i raspon ruku ima i užasno brz prvi korak. Ipak, ako neko može da ga čuva, onda je to James, i zbog toga je sinoć Majami dobio utakmicu.

 

E da, još jedna stvar. Ne delim mišljenje da je Majami nešto prepucan, tj. da su na papiru mnogo jači od ostalih ekipa. Sada se vidi da Bosh uopšte ne bi trebalo da bude neka superzvezda, čak je diskutabilno da li bi trebalo da bude all-star. Jednostavno, igrao je u dragim mi Reptorsima, koji su poslednjih godina kanta, i nisu imali bolju opciju od Bosha. Ekipa je krajnje neozbiljna, i do dolaska trenera Casey-a uopšte nisu posvećivali pažnju odbrani, i zato uopšte nije frka Bosha ugurati pod koš i poentirati, pošto su uglavnom svi jači od njega i sposobniji za igru u reketu. I Wade je sada sasvim drugačiji igrač, jako je daleko od one svoje eksplozivnosti iz mlađih dana, a kanda ima i neku krizu otkad je James došao, nije više glavni, pa se nekada čini kao da ne daje maksimum, ono, prenese preko polovine loptu, lagano dribla dok ne dođe do 6 metara od koša i digne se na neki šut preko ruke, onako opušteno basketanerski.

 

Što se sudija tiče, kada vidite da sudi ovaj Crawford, onda znate da će biti dosuđivani svakakvi nepostojeći faulovi. Mislim da on ne sudi za neku ekipu i protiv neke druge, čovek je jednostavno ludak, nekada te ošteti a nekada neočekivano nagradi xD On je jedini sudija čije ime pominju u prenosima, uz onog dedicu kome sam zaboravio ime, i to je s razlogom, jako čudan sudija, čudne odluke koje su ovaj put oštetile Oklahomu, konkretno taj 4. faul Duranta, ali i Wade je iskusno sačekao da se Durant prizemlji i da ga malo zakači bar. Kod onih trojki u trećoj četvrtini sve su bili čisti faulovi, to ide na dušu igrača koji su napravili faulove, baš onako početničke greške. Mnoge sudije to ne sude, ali sve su bili faulovi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tata!

 

act_shane_battier.jpg

 

Kakvi Dzejmsi, Djurenti, Vestbruci, Saviji, Mirici, kurci - palci :haha:

 

edit:

@Stole: Vazda si imao dobre postove na temu en bi eja, al' skrati ih malo, ko to da ti cita :bigblue:

Edited by tier_mfkr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Курац, не могу два играча добити Мајами. И Вестбрук и Дјурент одлични у нападу, али курца баба вечерала. Очигледно је да Харден мора да игра на нивоу стално. Синоћ имао само осам поена. А и не знам шта се десило после прве четвртине.

Share this post


Link to post
Share on other sites

А и не знам шта се десило после прве четвртине.

mario čalmers.

 

pogrešio sam u vezi vestbruka. mora da šutira toliko koliko šutira, ostali su teške kofe u finalu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Majami je u velikoj prednosti, ali još nije gotovo. Mada, Oklahoma će sigurno u narednih nekoliko godina imati odličan tim i biti jedan od glavnih favorita, tako da i ako sad izgube, neće biti toliko strašno. Majami treba da iskoristi ovu priliku, možda bolju neće imati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

možda grešim, ali i ibaka i i harden su na isteku ugovora na kraju sezone. ne znam hoće li uspeti oklahoma da zadrži obojicu, pošto su masu para već dali na duranta i vestbruka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre će biti da će otići Harden, zato što bi on u gotovo svim ostalim timovima igrao kao starter, a i zbog toga što je Ibaka jedini koji igra odbranu u OKC. Stvarno bi bilo lepo da dođe u Čikago, pogotovo ako Rouz i Deng propuste veći deo sezone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čalmersara ključ, one teniserke odigrale tri seta, jobara dominira sa prognozama :D

 

Fina utakmica sinoć. Znate kako, sve više mislim da bi Oklahoma sa nekim drugim trenerom mogla da dobije ovu seriju. Previše često oni imaju napade bez ikakvog plana i smisla, jednostavno dribling, dribling pa neki šut, neki ulaz nerezonski, neka besmislena dodavanja. Sasvim je moguće da je i sam Brooks jedan od krivaca što Westbrook još uvek nije naučio da razmišlja :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...