Jump to content

2013.06.22. *Donji Grad, Beograd* Bajaga & Instruktori, Bombaj štampa, Eva Braun, Sharks, Snakes & Planes


VoivodBG

Recommended Posts

BAJAGA I INSTRUKTORI SA PRIJATELJIMA 22. JUNA NA KALEMEGDANU

Bajaga i Instruktori na turneji na kojoj promovišu novi CD album "Daljina, dim i prašina" održaće jedan od najvećih koncerta u karijeri - u subotu 22. juna u Beogradu, na prostoru Donjeg grada na Kalemegdanu. Koncert je simbolično nazvan "Bajaga i Instruktori sa Prijateljima".

 

"Donji grad na Kalemegdanu je možda jedino značajno mesto u Beogradu na kom još nikada nismo svirali", objašnjava Momčilo Bajagić. "A biće to zaista koncert sa prijateljima, jer će 22. juna na Kalemegdanu uz nas nastupiti još nekoliko nama dragih i značajnih muzičara i bendova, čija imena za sada nećemo otkrivati".

Bajaga i Instruktori potvrdili su se odavno kao istinski beogradski b®end, puneći u svom gradu sve bitnije velike koncertne prostore, od Doma sindikata i Sava centra, preko Hale sportova i stadiona Tašmajdan, do Sajma i Beogradske arene. Sada je na redu opet novi izazov.

 

"O koncertu na Donjem gradu odavno razmišljamo, i u njegovu realizaciju krenuli smo još pre nekoliko meseci. Mnogo mi je drago što će se ovaj koncert desiti baš u Donjem gradu jer u pesmi 'Iza nas' sa albuma 'Od bižuterije do ćilibara' ima stih 'u Donjem gradu, kod brda za razmišljanje'. Bina će na ovom koncertu biti upravo ispod brda za razmišljanje", otkriva Bajaga.

 

Ulaznice za veliki beogradski koncert "Bajaga i Instruktori sa Prijateljima", u skladu sa trenutnih 29 godina postojanja benda, moći će da se kupe po povlašćenoj ceni u pretprodaji koja će trajati 29 dana - od 18. marta do 15. aprila - za samo 900 dinara, odnosno 1.300 za fan pit i 2.500 dinara za VIP tribine, preko mreže Eventim.

 

"Mislim da smo odbarali pravi datum za koncert u Beogradu, 22. jun je dan posle kraja školske godine, a odlučili smo se da cena ulaznica bude zaista popularna, jer nam je želja da zaista napravimo jedan od najvećih koncerata u karijeri", kaže Bajaga.

 

Novi album "Daljina, dim i prašina", sa koga su u međuvremenu skinuti singlovi/spotovi "Ako treba da je kraj", "Vreme" i "Daljina, dim i prašina", pojavio se proletos zaradivši brojne pohvale kritike i

publike, i doprineo je novoj dinamici koncerata Bajage i Instruktora.

 

"Pomešali smo nove pesme sa nekim starim, ubacili smo neke stvari koje zaista jako dugo nismo svirali", kaže Bajaga. "Na ovoj turneji već smo imali koncerte u Sarajevu i Ljubljani, gde je recimo konkretno u hali Tivoli bio sjajan nastup sa nekoliko bisova. Imaćemo još velikih koncerata pre beogradskog, očekuje nas prvo gostovanje u Poljskoj 19. aprila u Varšavi, pa onda veliki zagrebački koncert 8. juna na Šalati, tako da ćemo 22. juna biti u top formi!"

 

Sarajevski rock sastav Bombaj štampa gostovaće na beogradskom koncertu Bajage i Instruktora.

 

Bend Branka Đurića Đure nije svirao u Beogradu čak 25 godina (poslednji koncert održali su 1988. u SKC-u).

"Jako nam je drago da ćemo ponovo svirati pred beogradskom publikom, pogotovo na takvom sjajnom mjestu i još u svojstvu Bajaginih prijatelja! Što se tiče Bombaj Štampe, biće 'Bam bam bam!' Sa Bajagom se poznajemo iz osamdesetih, a spominjanje 'Momčila što pjeva bam bam bam neću ništa da znam' u toj pjesmi je u stvari neki naš pozdrav Bajagi i cijeloj BG sceni iz tog vremena", navodi se u izjavi Đure povodom gostovanja na Bajaginom koncertu.

Branko Đurić i Nedim Babović ponovo su Bombaj štampu okupili 2008. Bend je pre tri godine objavio treći studijski album Neka DJ odmah dole CJ.

 

Do 7 godina deca ne placaju ulaznicu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahha, legendarna Bombaj stampa (sa onim legendarnim omotom na kojem zenska stoji u muskom WCu pored pisoara)! Totalno sam neinformisan, nisam znao da se bend ponovo okupio, ni da su objavili taj album prije 3 godine.

Edited by Runner

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na koncertu "Bajaga i Instruktori sa Prijateljima" u subotu 22. juna na Donjem gradu Kalemegdana, pored sarajevske Bombaj štampe, nastupiće bečejska pop grupa Eva Braun i neograndž bend Sharks, Snakes & Planes iz Beograda.

 

"Strašno nam je drago što ćemo nastupiti na Bajaginom koncertu, jer ga jako poštujemo kao muzičara. Prostor gde sviramo je fantastičan i Eva Braun će da ti svoj doprinos da koncert ostane svima u lepom sećanju", kaže Goran Vasović, gitarista i pevač benda poznatnog po hitovima "Zmajevi", "Sasvim običan dan", "Lavirint", "Okreni moj broj"...

 

 

Sharks, Snakes & Planes nameravaju da na koncertu "Bajaga i Instruktori sa Prijateljima", između ostalog, predstave pesme sa predstojećeg debi maksi singla "Nebeska Mehanika", a najavljuju i "jedno malo iznenađenje koje će čuti i videti svi koji dođu na vreme na Kalemegdan".

 

"Velika nam je čast da nas je Bajaga pozvao da sviramo kao predgrupa. Još veća što sada spadamo u onaj deo iz najavne kampanje 'sa prijateljima' :) Ovo nam je definitivno potvrda da sve što smo uložili u muziku na kraju i ima smisla. Svi smo odrasli uz Bajagu i ovo je za nas kao neko ispunjenje dečačkih snova", kaže gitarista Mladen Miljuš.

 

 

 

Uz ranije najavljenu Bombaj štampu frontmena Branka Đurića-Đure ("Jako nam je drago da ćemo ponovo svirati pred beogradskom publikom, pogotovo na takvom sjajnom mjestu i još u svojstvu 'Bajaginih prijatelja'. Što se tiče Bombaj Štampe - biće 'Bam bam bam!'- veselo i žestoko kao i uvijek"), upotpunjen je spisak izvođača koji će nastupiti 22. juna na Kalemegdanu ispred Bajage i Instruktora.

 

 

 

SATNICA KONCERTA "BAJAGA I INSTRUKTORI SA PRIJATELJIMA"

 

18:30-19:00 Sharks Snakes & Planes

 

19:15-20:00 Eva Braun

 

20:15-21:00 Bombaj štampa

 

21:15 BAJAGA I INSTRUKTORI

 

Ulaznice za veliki beogradski koncert "Bajaga i Instruktori sa Prijateljima" koštaju samo 1.000 dinara, odnosno 1.500 za fan pit i 2.500 dinara za VIP tribina stajanje i 3.000 VIP tribina sedenje, preko mreže Eventim i Ticketline.

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...