Jump to content

2015.04.19. *Danguba, Beograd* Obscure Sphinx, Thy Disease


Lou

Recommended Posts

Obscure Sphinx je sve popularniji bend, dolaze iz Varšave i sviraju mračni post metal koji kombinuju sa doom metalom, post rockom i progressive metalom. Karakteriše ih Zofia “Wielebna” Fraś, sjajna front(wo)menka, kao i osmožičane gitare/šestožičani bas. Poslednji album Void Mother, dobio je odlične kritike, a objavljen je 2013. godine.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=opZzLsYRFM8

 

Thy Disease deluju iz Krakova, nastali su 1999. godine, a svoj stil nazivaju industrial deathrash metal. Na ovoj turneji promovišu prošlogodišnje izdanje Costumes of Technocracy.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oS-km67Wwj4

 

Koncerte organizuje agencija Hammer and Tongs iz Hrvatske.

 

 

Last.fm event

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ono kad smradovski stav domaceg benda stigne do tebe dok si u inostranstvu. Da ti nekog ucenjujesh da svira 15 minuta ili mu ne dash pojachalo i da jedva dochekash da se taj pozove na svoju kichmu/samoposhtovanje i kao sisica otrchish na binu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voleo bih da se neko iz jednog od bendova javi, pa da da precizniji info xD

 

Ono shto znam je da je Mud Factory potegao iz Vranja i podudlao za nastup pritom ne uzevshi ni dinara. Rastezale se tonske, izgubilo se dosta vremena, a onda je krenula borba za svoju porciju vremena provedenog na bini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

neko iz tog antaresa je bas bio ispisao post, ovo je sa njihove stranice, kraca verzija

 

 

Antares crew would like to distastefully commend the organizers of last night’s show in Klub Danguba, especially their disrespectful behaviour towards local opening acts and headliners Thy Disease and Obscure Sphinx. Their roles were undermined by lack of professionalism and neglected supply of promised resources beforehand. Any affiliation with them in the future is null and void, and would advise other bands to follow suit.

Once more we would like to thank the people who came and our new fans for supporting us and the headliners last night, you truly were the antidote for the troubles we endured. CHEERS!

 

ovi su isto izduvali:

 

FAT DRAGON

 

 

Hvala svima sto su dosli na nas nastup, koji nije odrzan, zahvaljujuci na nepostovanju PL bendova, koji su nam oteli termin, i organizatorima koji su nam dali, a zatim oduzeli pravo da nastupamo prvi. Postoji nesto sto se zove privatno vreme clanova bendova, koji ne rade kao robot kako mu se da naredba. I bili bismo zahvalni da se nauci i pogleda izraz PREDGRUPA. Da to nije bend koji nastupa poslednji vec pre headlinera. Hvala svim prijateljima, poznanicima i novim ljudima koje smo veceras upoznali i obecavamo sad samoorganizovane nastupe, sa prijateljima iz drugih bendova. Aj ziveli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sveukuono je tuga

 

prvo, nije bilo fb eventa. Znao sam pre vise od mesec dana da ce Spinx da sviraju u Novom Sadu a za svirku u BG saznao sam na dan eventa tako sto mi je Lou javio. Pola ljudi sa foruma koje sam zvao nisu mogli da dodju jer im je javljeno fazon dva sata pred svirku. Em je bend svirao u usranoj Dangubi za 200 din pred 15 ljudi. Nisam sreo nikog iz ekipe koja inace po defualtu dolazi na ovakve koncerte, kontam opet, jer niko nije znao za event. Pricao sam sa bendom i rekao sam im da sledeci put kontaktiraju Nina.

 

Plus je sve uzasno kasnilo imjuci u vidu da je nedelja vece i da ujtru treba otici i na posao.

 

Jebite se bre svi sa ovakvom organizacijom, zao mi je i bendova i publike.

 

btw, Obscure Spinx iskidali, ali svirali fazon 3, mozda cetri pesme.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo je jasno da nešto neće biti u redu, samo sam se do dolaska na svirku pitao šta.

 

Prvo, raspala "Danguba" kojoj je vrhunac dometa da dva puta nedeljno ima karaoke večeri i neke leve cover bendove, skroz neka YU rock atmosfera klinaca koji inače tu bleje, pa kao da pogledaju "neke Poljake" (tačan citat). Kako je taj klub upao u bilo kakvu priču dovođenja bendova, nije mi jasno. Ali mi je sada jasno kako to da sam tamo poslednji put bio na svirci 2012. godine.

 

Drugo, što reče Uruk, nepostojanje FB eventa. Bend je objavljivao listu datuma, sa sve eventovima i samo "Danguba" nije imala svoj. Imaju sajt na kojem je stajalo da sviraju Thy Disease i ništa drugo. Vreme i cenu karte sam saznao tako što je neko drugi okačio informaciju na njihov zid.

 

I tako smo mi došli sa ciljem da propustimo makar jednu od dve predgrupe (a izvorno ih je bilo tri) i shvatili da se ništa ne događa. Sve je kasnilo, neke tonske probe od pet minuta, pa blejanje od pola sata... dok nisu počeli Thy Disease, nismo znali ko je već svirao i da li je nešto što smo čuli spolja bila prva ili druga predgrupa, toliko vremena je bilo između svega (osim dva gostujuća benda).

 

A onda, oni počeše da sviraju i mislim da nisu prešli pola sata. Korektno, malo previše namunjeno da bi se čule stvari koje su potrebne u takvom žanru, prštalo je dosta. Vokal suv i bezvezan, dobro bubnjanje. Ne ide mi taj navodni nihilizam sa konstantnim osmehom pevača i ubacivanjem "my friends" u svako obraćanje. Ne b' gled'o opet.

 

Obscure Sphinx se brzo namestiše, svirali početak "Nastiez" za tonsku, ja se obradovah da će je svirati kasnije, je li. Intro sa novog albuma, jedna nova, jedna stara i jedna nova i kraj seta. Uzevši u obzir dužinu pesama, ispalo je između 30 i 40 minuta. Pevačica je delovala legitimno iznervirano, svakakvi znakovi su išli ka toncu koji do kraja nije mogao da joj namesti ni in-ear monitore ni visinu glasa u miksu. Naravno, odustala je od gestikulacije posle prve pesme. Da su sabili svirkom, atmosferom i rifovima - sabili su. Da je bilo prekratko - bilo je. Nisam znao šta se događa, ali je do kraja bilo očigledno da ima veze sa organizacijom. Dakle: da ne treba organizovati svirke u "Dangubi" - ne treba.

 

Ćemo ih gledamo jednog lepog dana u dobroj organizaciji i na pravom mestu. Nino, usreći nas.

 

A Zofia se malo ubuckila. <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...